Durerile de cap si de ochi pot fi evitate

Durerile de cap pot fi cauzate de foarte multi factori si reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze pentru care diferite persoane se adreseaza medicului lor generalist. Cele mai multe astfel de afectiuni nu sunt grave si dispar, de regula, de la sine. Pot fi atenuate cu ajutorul unor calmante usoare sau datorita unei schimbari pozitive in stilul de viata.

De asemenea, tensiunile sau durerile oculare, oboseala ochilor si vederea "incetosata" reprezinta cauze la fel de obisnuite pentru controalele medicale... De astfel de afectiuni sufera, in special, persoanele care depun activitati sustinute la serviciu si care lucreaza foarte mult cu monitorul si computerul, o sursa de stres pentru vedere... Durerile de ochi pot fi un semnal al aparitiei durerii de cap, insa pot fi cu usurinta evitate daca tii cont de cateva sfaturi generale.

Care sunt semnalele la care trebuie sa fiu atenta privind durerea de cap si ochi?


O durere de cap poate varia de la un sentiment de tensiune in zona fruntii sau a cefei pana la junghiuri intepatoare si ascutite. Aceste dureri iti pot afecta intreaga suprafata a capului sau doar o parte, iar durerea se poate "deplasa", iti poate afecta vederea sau poate cauza chiar greata si senzatie de voma, in cazul in care devine acuta. Cele mai obisnuite tipuri de durere de cap sunt cele de tensiune si migrenele.

Durerile de cap de tensiune nu dureaza, de regula, foarte mult timp.
Printre simptomele acestora se numara:

o durere generalizata, care nu este neaparat "concentrata" asupra unei anumite parti a capului;
senzatia de presiune in zona capului, a gatului sau a cefei si a ochilor.

Migrena, adesea o durere puternica, te poate scoate "din circulatie" pana la trei zile... Acest tip de durere este, in general, localizata intr-o anumita parte a capului, fiind insotita adesea de senzatia de ameteala si de voma. Alte simptome de care s-ar putea sa ai "parte":

vedere incetosata;
poti vedea lumini intermitente sau puncte negre;
vorbire greoaie si neclara;
senzatia de intepaturi in maini si in zona fetei.

Oboseala ochilor poate fi o cauza a durerilor de cap pe care le traiesti la munca. Este foarte posibil sa suferi din aceasta cauza daca:

esti constienta de faptul ca ai ochii foarte obositi si ai o senzatie de mancarime sau de iritare in zona lor;
de foarte multe ori iti suprasoliciti ochii sau ai dificultati in a vedea obiectele aflate la distanta, dupa ce ti-ai concentrat privirea asupra obiectelor aflate in imediata apropiere, sau invers;
temporar, ai privirea incetosata;
suferi de ameteala sau dureri de cap.

Cauzele durerile de cap si de ochi


Exista foarte multi factori declansatori pentru acest tip de afectiuni si multi dintre ei pot fi evitati. Chiar daca programul de lucru nu iti permite sa ai foarte multa grija de sanatatea ta, nu este nimic mai de pret decat aceasta.
Incearca sa iti corectezi stilul de viata, pentru a te putea bucura de fiecare zi in parte si, de ce nu, pentru a munci mai eficient. Nu vei da niciodata randament daca simti ca cedezi...

Printre cauzele declansatoare se pot numara:

stresul;
pozitia incorecta la birou;
o zona de lucru "stufoasa" si in dezordine;
oboseala ochilor;
abuzul de alcool.

Cauza aparitiei migrenelor o reprezinta o alterare a dimensiunii vaselor de sange din apropierea creierului, iar unii dintre factorii declansatori sunt:

anumite alimente, cum ar fi ciocolata sau produsele lactate;
alcoolul;
stresul prelungit;
luminile, zgomotele si mirosurile puternice;
in cazul femeilor, utilizarea pilulelor contraceptive.

Persoanele care lucreaza foarte mult pe computer pot avea ochii si vederea afectate daca stau foarte mult in fata unui monitor. Astfel, vederea le slabeste si au dificultati la citit textul afisat pe monitor.

Unele dintre cauzele aparitiei acestor dureri sunt reprezentate de faptul ca:

iluminatul este deficitar;
unghiul vizual este foarte prost;
contrastul intre lumina monitorului si background este foarte puternic;
lucrul se desfasoara prea aproape de monitor si/sau de un anumit document.

Cum pot fi tratate aceste afectiuni?


Majoritatea durerilor de cap vor trece de la sine sau cu ajutorul unor pastile cum ar fi paracetamol, aspirina sau ibuprofen. Ai grija sa nu exagerezi cu aceste calmante - intotdeauna citeste prospectul si apeleaza la sfatul farmacistului.

Daca suferi de o durere de cap sacaitoare, incearca sa:

iei o pauza si sa te relaxezi;
eliberezi tensiunea prin exercitii de stretching sau printr-un masaj usor al fetei, gatului, cefei si al capului.

Daca experimentezi urmatoarele simptome, consulta-ti imediat medicul generalist sau specialistul in medicina muncii:

durerea de cap se accentueaza si/sau nu a dat inapoi dupa cinci zile si/sau nu raspunde la tratamentul medicamentos cu calmante usoare;
suferi de o durere acuta si vedere incetosata, combinate cu senzatia de ameteala si de voma;
brusc, suferi de junghiuri puternice in zona tamplelor, cu senzatie de voma si ameteala;
ai in mod constant perturbari ale vederii;
experimentezi dureri de cap recurente, cu probleme de memorie, lipsa de concentrare si oboseala.

Ce pot face in cazul durerilor de cap si ochi?


Acest mic ghid te va ajuta sa previi durerile de cap si oboseala ochilor in contextul serviciului:

Asigura-te ca scaunul, biroul si monitorul tau sunt asezate in cele mai confortabile pozitii pentru tine. Intotdeauna stai dreapta, cu spatele sustinut, si foloseste un scaunel pentru odihna picioarelor, in cazul in care acestea nu ating podeaua.

Evita contrastul puternic intre lumina monitorului si cea din background.

Pastreaza-ti in permanenta monitorul curat.
De asemenea, foloseste un ecran protector, antireflex, si ochelari de protectie, cu lentile de acelasi tip.

Asigura-te ca biroul in care lucrezi este bine ventilat sau incearca sa lucrezi langa o fereastra deschisa - ai nevoie de cat mai mult oxigen.

Ia pauze regulate (teoretic, la fiecare 15 minute trebuie sa faci o pauza de privit in monitor) si plimba-te, daca simti nevoia, pentru a te dezmorti si a ajuta ochii sa se relaxeze. Seteaza contrastul si luminozitatea monitorului tau la niveluri acceptabile.

In timpul pauzelor, concentreaza-ti privirea asupra unor lucruri aflate mai departe de tine, pentru a-ti odihni muschii oculari.

Daca iti copiezi un document tiparit in computer, asigura-te ca atat documentul respectiv, cat si monitorul se afla la aceeasi distanta de ochii tai. Pentru a facilita acest lucru, asaza-ti foile pe un clipboard.

Mergi in mod frecvent si regulat la controale oftalmologice.

Incearca, oricat de greu ar fi, sa eviti stresul la munca.

Odihneste-te mai mult (si mai bine!) noaptea. Sunt recomandabile cel putin 8 ore de somn. Incearca sa te tii de acest program!

Evita abuzul de alcool.

Daca esti fumatoare, renunta la acest viciu si, de asemenea, redu numarul cestilor de cafea pe care le bei in timpul saptamanii.
 

Comentariile 1-50 din 134

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ion pe 6 Iun 2023, 06:18
    Durere de cap si ochi

    Buna ziua ...deja vreo 2 ani am probleme mari ma trezesc dimineatea am greata la stomac tare ma doare capul si ochii in cap ma dor ...deja nustiu ce sa Mai fac....

    0
    0

  • Denisa pe 23 Oct 2015, 14:46
    Durere ingrozitoare DE CAP , OCHI , GAT SI BURTA

    Buna. Am 10 ani. Mai dupa ce termin scoala ma apuca o durere mare de cap..De gat , de ochi si de burta . (burta mai rar) Mai ales noaptea. De multe zile.Nu imi trece. Am facut o analiza si zice ca e totul bine..dar se poate sa am viermi..(nu se stie) . cand iau pastile sau altceva pentru ca sa nu mai am viermi imi va trece durerile astea? Mai ales cand ma doare burta...Nu mai poot. :((( O data ma durea de nu mai puteam rezista.. Ce pot sa fac????????????????????????????????? Mai ales cand ma plimb pana mai departe cu masina ma apuca o durere de cap.. :((((((( nu mai vreau ..

    0
    0

  • daniela172 pe 18 Iun 2014, 13:58
    dureri de cap

    si eu de 3 saptamani ma trezesc in fiecare dimineata cu o dyrere de cap pe partea stnga si simt si intepaturi,usturimi..ce pot face?va rog ajutati-ma

    0
    0

  • BOBBY pe 27 Feb 2014, 03:12
    CE POT FACE,CITEO DATA MA IA DURERE DE CAP CU AMETEALA DE SE INVIRTE TOTCU MINE

    CITEO DATA MA IA DURERE DE CAP,DE SE INVIRTE SI CAMERA PARCA CU MINE IMI VINE SA VOMIT ,MA LAS IN PAT JOS SI PATUL SI PERETI PARCA SE INVIRT CU MINE ,CE ESTE MA AJUTA CINEVA CU UN RASPUNS VA MULTUMESC DIN SUFLET…

    4
    0

  • Likone pe 26 Dec 2013, 15:13
    Durere de Oculara si de cap Insotita de ameteli!

    Buna ziua! Am dureri de cap frecvente! MA dor ochii (undeva in spatele ochilor,nu stiu exact cum sa descriu),tamplele si in spatele capului putin mai sus de ceafa . Am o stare de ameteala si nu ma pot concentra. Sunt dureri zilnice. Imediat ce ma trezesc,durerile ma insotesc in orice as face! Cate o data sunt amplificate si nu le pot calma nici macar cu pastile! Am facut examen neurologic,si Neurologul mi-a spus ca din punct de vedere Neurologic nu am nimic,port ochelari de vedere si prin urmare am facut examen oftalmologic si fond de ochi,rezultatul fiind bun,Am facut Tomografie care a iesit deasemenea buna. Sinuzita nu am. Asta mi-a comfirmat Neurologul! Stie cineva sa imi dea un sfat? Incotro sa ma indrept? Unde sa ma duc si ce analize sa-mi mai fac? Multumesc!

    19
    14

  • munteanu geanina pe 9 Dec 2013, 15:36
    durere de cap si partea dreapta a capului

    ma doare ingrozitor capul si k o tampla din partea dreapta a fetei , cate o data ma duce capul intro poatrte si ma dor si okii am luat tot felul d àstile kum prin un pik de curent cred k este de la asat ma doare foarte tare nici nu pot sa pun capul p perna ce pot sa fac eu am avut un accident si am umbre la cap se poate sa se traga d la asta sau este alt ceva . va rog sa imi spuneti ce sa fac k ma doare si stomagul d la atatea pastile si nici un rezultat va multumesc mati ascultat.

    29
    8

  • andrei pe 23 Nov 2013, 21:32
    daca te doare doar un ochi si ai greturi

    daca te doare doar un ochi,lacrimezi si ai greturi odata la cateva luni sau saptamani, inseamna ca ai deviatie de sept la nivelul ochiului. raceala inflameaza in zona respectiva apasa ochiul si te doare ochiul si tampla, lacrimezi. du-te la rmn, apoi la orl.

    6
    6

  • Marina pe 13 Nov 2013, 14:59
    Dureri de cap si ochi

    Am o durere puternica de ochi,mai mult dreptul,ma doare pana in fundul capului,vomit si sunt foarte slabita,trebuie sa dorm fortat ca sa-mi treaca,aceasta durere o am de vreo 4-5 ani,candva se manifesta mai des,o data la luna ,dar durerea nu era asa puternica si nici nu vomitam,dar anul acesta ma doare mai rar,dar durerile sunt insuportabile,am facut rezonante,am fost la numerosi medici,dar nu pot depista ce am.Cand am aceste dureri ,uneori cred ca e ultima zi din viata mea,datimi un sfat va rog......

    12
    4

  • Mihai pe 11 Nov 2013, 10:26
    Durere de cap

    A o durere de cap foarte puternica ,,in zona cefeei,si pierderea de memorie temporara,care e cauza .Si ce remedi naturale pot gasi,,

    13
    6

  • gelu pe 27 Iun 2013, 17:25
    cefalee persistenta in urma unei bubuituri puternice cauzate de explozia unui cauciuc

    acuz dureri insuportabile de cap dupa ce la mica distanta de mine unui camion degunoi ia explodat cauciucul imediat maluat palpitatii la inima mentionez ca in trecut am suferit un tccm grav e posibil sa fifostsensibil lazgomote puternice durerea este in tot capul senzatia de arsura junghi vreau sa stiu daca se amelioreaza durerea provocata de exploziacauciucului inurmatoarele zile

    6
    0

  • alin pe 3 Iun 2013, 23:05
    jiunghi de cap an nautru si dureri insuportabile de cap

    sall si buna seara sunt alin si de o luna, de zile ma doare..!!!! capu rau de tto jiunghiuri dar nu mereu seara ziua doar dreri mici de cap cateodata si mari eu ami dau mereu cu apa si gel an cap an pari sunt tuns chiel si ami las creasta o fi din cauza asta sau am si altceva va rog spnuetimi si mie salvati o viata jiunghiurile cat de cat suportabile an nautru capului aproape de tampla stanga nu e o joaca astept raspuns multumesk(Sarut-mainile)!!!

    11
    3

  • maria pe 14 Mai 2013, 23:43
    Durere de urechi si ochi rosu

    Bunä,eu am o problemä de vreo 3 ani,de fiecare datä cänd imi späl pärul mii se inroseste ochiul stäng si mä dor si urechile foarte tare.Am fost si lamedic aici in Austria unde locuiesc acum,mi,a dat niste picäturi si atät.Dar dupä o perioadä de timp mi se,intämplä din nou,Nu stiu ce solutie sä gäsesc sau medic,Am inteles cä cauze ar putea fii mai multe:de la alergii,dureri coloanä,pänä la bacterii,o vizitä la reumatolog si neurolog?Care ar fii legätura nu väd insä acum se poartä ca atunci cänd ai o problemä de sänätate sä ceri cuiva sfatul avizat pe Internet,Asi cere si eu cuiva,o pärere,un sfat,multumesc mult,Salutäri de bine Maria

    7
    5

  • lenuta pe 4 Apr 2013, 22:44
    dureri de cap la ore fixe

    Buna seara, am dureri de cap de cand am nascu (de 17 ani) in fiecare primavara si toamna , durerile sunt foarte profunde pe partea stanga /frontal si cefa cu tot cu ochiul stang- in acelas timp am dureri de stomac ,stari de voma , mancarimi pe muschii picioarelor o stare de agitatie si imi lacrimeaza nu mai ochiul stang cu care in acel moment de durere nu prea mai vad... pana acum am luat paracetamol ,ibuprofen , ketonal, diclofenac pastile, ba chiar si tramadol intr-o perioada deoarece durerile continuau zile in sir cu crize accentuate la ore fixe in fiecare zi . in momentul cand se declanseaza acea durere trebuie sa ma intind , nu-mi mai pot continua lucrul. CE SE INTAMPLA ? vreau un raspuns un ajutor de la cineva care ma intelege.. va rog multumesc mult celui ce ma indruma/ sfatueste.

    10
    3

  • margareta pe 25 Mar 2013, 10:18
    durere de cap si ochi

    buna ziua de vro cateva luni diminata cand ma scol am dureri forte mari de cap si ochi mi se ufla si ma doare capu foarte tare asta mi se intpla in fiecare zi si in cep sa nu mai vad clar catodata am in ceput sa ma ingrijores va rog ajutatima daca puteti astept raspus miltumesc

    40
    12

  • Marcica pe 25 Feb 2013, 22:20
    Nu ma doare nimic multumita urina terapiei

    deja de 30 de ani practic urina terapia beau urina si ma ung cu ea pe la ochi si ma simt excelent ! am 37 de ani si nu pling deci faceti o gustare de urina sa vedeti ca o sa va placa (am glumit) nu am ce face si eu am in realitate 16 ani dac va doare ceva mai ales ochii nu stati mah la calc faceti o pauza de 2 sapt deloc deloc nu stati adresativa la medic mincati 20 g de unt in fiecare zi si morcov in fiecare zi ca sa se asimileze betacarotina de la morcov beti 5 g de unt de lemn (ulei de floarea soarelui sau de masline) daca aveti dureri acute in ochi cumparati de la farmacie "oftagel + vitamine pentru ochi (A,E) + grasime de peste nu e important grasimea de peste dar e mai bine cu ea" si nush ce sfat sa va mai dau sculati de la monitor ducetiva la medic faceti ce spune el si gata asa e mult mai simplu ;) succes

    27
    11

  • marcy pe 18 Oct 2012, 21:41
    dureri de cap

    buna ma confrunt si eu cu probleme ma doare foarte rau capul si in zona timplelor simt ca imi pocnesc venele si ochii in cap ma dor si urechea dreapta nu pot lua pastile pt ca sunt insarcinata spunetimi ce ar trebui sa fac ...multumesc

    10
    7

  • Andreea Madalina pe 12 Oct 2012, 09:41
    Dureri de cap

    Buna ziua ! De luni 08.10.2012 am inceput o dieta. Ea se numeste dieta Dukan si este printre cele mai bune .( astazi suntem in 12.10.2012 , iar eu tot numa simt bine ) .In primele 3 zile am zis ca ma duc la urgente , deoarece ma durea capul toata ziua , ajunsesem sa iau si pastile foarte multe . Imi trecuse intr-un sfarsit, dar a reaparut . Acum dimineata cand ma trezesc d-abea pot sa ma ridic din pat si simt cum ca inteapa doar o jumatate . Tin sa va spun ca uneori mi se muta durerea. Nu stiu ce sa mai fac . Daca merg la doctorul de familie nu o sa rezolv nimic , deoarece stiu ca nu o sa imi spuna foarte multe si o sa ma trimita acasa cu paracetamol , eventual sa iau iar pastile de cap. Va rog frumos sa imi raspundeti si mie la mesaj . M-am saturat sa iau pastile si nu vreau sa ajung dependenta .

    12
    4

  • bercea daniel pe 17 Aug 2012, 10:29
    vas de singe spart

    buna ziua .,am o problema la ochiul drept de vreo 5 luni si am mers la medic oftalmolog si mi sa spus ca am un vas de singe spart in ochiul drept si mia zis ca nu e de ochelari ci de neurolog am fost si la neurolog si mia aratat degetul aratator in stinga si in dreapta si mia luat 500 mii si atit mia dat sa cumpar niste pastile ce am luat doar doua si ma ameteau rau de tot si nu leam mai luat. va rog frumos poate ati mai avut astfel de cazuri si-mi puteti da un raspuns e foarte simpla intrebarea vad ceata cu ochiul drept imi huruie in cap si ma doare din cind in cind dupa cap .astept raspuns .va multumesc.

    12
    1

  • vamanu bogdan pe 19 Iul 2012, 00:45
    intrebare

    buna seara.de o saptamina am o durere de cap cu tot cu ochi in partea stinga,nu stiu ce pastile sa mai iau,nu este o durere constanta cind ma lasa iar peste o ora din nou aceasi durere.ii puteti recomanda ceva.va multumesc

    14
    3

  • ionescu oana pe 28 Mai 2012, 17:18
    durere de cap si de ochi

    am dureri ingrozitoare de cap si de ochi,se invarte totul cu mine .nu stiu ce sa mai fac.in ultima perioada incep sa tremur si raman fara forza sa ma tin pe picioare...daca aveti vreo parere va rog frumos sa mi raspundeti pe e mail ,va multumesc.

    41
    9

  • vlad 76 pe 13 Feb 2012, 20:08
    ma doare rau

    daca trebuie sa spun pe o scara de la 1 la 10 durerea de cap este 70 si nu imi trece singura numai cu medicament ketonal

    23
    6

  • vlad 76 pe 13 Feb 2012, 20:05
    ma doare capul des

    am fost la control la neurolog a spus ca nu am nimic am fost la control la oftamolog a spus ca nu am nimica doar ca tensiunea este la limita 20 si cristalinele de la ochii sunt foarte fine eu cred ca totusi capul ma doare de la tensiunea ochilor pt ca ma doare si funduk ochilor citeodata

    10
    3

  • vlad 76 pe 13 Feb 2012, 20:00
    ma doare capul des

    ma doare capul in crestet capului de 15 ani ma doare citeodata si de 3 ori pe saptamana am fost si la neurolog si de vreo 3 luni mi se intampla daca ma uit la lumina puternica sau soare sa nu mai vad bine incepe sa vad puncte stralucitoare dureaza in jur de 15 minute dupa aceea nu mai vad clar cam citeva ore si incepe sa ma doara capul in crestet

    13
    4

  • TANASE ANTOANELA pe 30 Ian 2012, 21:14
    DURERILE DE CAP

    am aceleasi simptome ca cele ale lui caty,nu gasesc rezolvarea,am fost la doctor am urmat un tratament,si deoarece ma costa prea mult ,in jur de 200 lei pe luna am renuntat,in schimb am gasit o pastila de la care imi trece..XIBIMER.. dar luand aproape in fiecare zi nu isi mai fac nici acestea efectul si acum nu stiu ce sa mai iau..daca imi puteti spune voi ce rezolvare ati gasit

    9
    2

  • caty pe 25 Ian 2012, 14:06
    e foarte greu cu aceste dureri

    dragele mele sinuzita e atunci cand te doare l frunte deasupra nasului si simti durere ba simti gheata simti ca ti se zdruncina creieri in capp eu am doar 23 de ani si ma luapt cuu aceste dureri care imi iau pofta de orice decat sa ma aplec sau sa ridic vocea mai bn mi dai opalma q ,maine o sa merg la doctor ca nu se mai poate si o sa va scriu sa vedem ce imi spune specific sunt in germania nu in tara va pup si multa sanatate tuturor

    13
    2

  • Xnox pe 21 Ian 2012, 20:42
    durere de cap

    Ma doare capui cand il misc brusc in orice perioada a zilei si ametesc foarte repede.Stie cineva ce ar putea fi?

    9
    3

  • roxi pe 16 Ian 2012, 11:42
    durere de cap

    ma doare f tare capu.ma scoala noaptea din somn si ma doare numai partea dreapta a capului cu tot cu ochiul drept.apoi coboara usor pe obraz.Ce ar putea sa fie?Sa-mi spuna cineva vre-un tratament sau ceva.multumesc

    20
    21

  • ELENA NEGREA pe 21 Dec 2011, 11:12
    crize de vedere si dureri de cap

    buna ziua.am si eu de cativa ani buni dureri de cap care de obicei sant pe o parte a capului cel mai mult stinga cu o criza de vedere care tine in jur de 30m si vad o lumina care tremura continu,stari de voma,ameteli,stari de slabiciune.am facut f.multe controale:ochi,tomogrfii,analize,cardiograme,totul este ok,singura problema ese un ciclu neregulat,am fost trimisa la psiholog pt ca dupa nastere erau f.dese crizele si ma patit 2 atacuri de panica asa mia spus medicul si de atunci iau pastile pt stres dar nu exista nici o schimbare crizele le patesc mereu,nu stiu daca au legatura cu ciclul am inceput si le scriu acum sincer nu stiu unde sa mai merg si pe cine sa mai intreb ptca mai nou toti imi spun e de la stres.va rog frumos spune.ti.mi ce as putea face sau unde merge sa scap de aceste crize

    25
    9

  • ovidiu pe 25 Nov 2011, 19:57
    Si eu am patit asta poate si mai rau:(

    Astazi...la ora de sport.. profesorul nea pus sa facem inconjur de cetate cam vreo 300m fara oprire...am parcurs toti acei metrii cand m-am oprit respiram foarte des si greu ma durea capul aveam stari de voma...nu mai aveam putere si culoare verde in ochii..trebuia imediat sa ma pus jos pentruca altfel lesinam..va rog sa ma contactati la id :ovidiuovis80@yahoo.com sami dea cineva niste sfaturi... de calmare..pentruca sunt disperat:(

    19
    6

  • George pe 14 Nov 2011, 18:17
    Ajutati-ma !

    V-a rog frumos sunt disperat am fost la f multi doctori si nu imi gasesc diagnostik. De circa 5 ani , o data la 2 luni maxim mi se pune o ceata puternica care la cateva minute se duce spre marginea vederii, dupa 15 min dispare si apare o durere ingrozitoare de cap care ma tine kam 3 ore si stari de voma (daca nu incerc sa adorm fortat nu imi trece) v-a rog daca a mai trecut cineva prin asa ceva sa imi dea un sfat. Mentionez k am tinut si diferite regimuri credeam k e din cauza alimentatiei am dormit si mai mult,si mai putin ...am evitat si tigariile si alcoolul nu consum dulciri......

    20
    10

  • daniela gheorghe pe 13 Nov 2011, 19:45
    dureri de cap

    buna seara, am dureri mari de cap, nu mai stiu ce sa mai iau. stau in casa de cateva zile de frica sa nu ma traga curentul ( sunt in anglia, aici bate vantul mai rau ca la noi in tara) si cu toate astea ma doare cumplit capul, am luat pana acum paracetamol, ibuprofen, algocalmin, antinevralgic, degeaba nu-mi trece. de la nas in sus simt de parca as aves o masca de gheata, ochii ma dor din orbita, cand stangul, cand dreptul, ceafa ma doare, simt furnicaturi in cap, am greata permanent, acum 5-6 zile am vomat, palpitati, nici vocea nu mai este in regula, ma simt slabita. nu stiu ce se intampla cu mine, va rog frumos daca stie cineva care ar fi cauza sa-mi spuneti. astept raspunsul dumneavoastra

    38
    7

  • gianina pe 1 Nov 2011, 17:06
    dureri de cap

    ma doare capu de mult timp, 2 ani .am fost la medic de mai multe ori mi-a dat ibruprofen diagnostic:cefaleea tensional .de vreo saptamana ma doare f tare si nu ami trece cu ibruprofen.am ameteleli si senzatia de oboseala, nu ma pot concentra si ma dor si ochii . va rog sa-mi dati un sfat sau daca stie cineva un tratament mai bun ..va multumesc

    51
    11

  • cristyna pe 27 Oct 2011, 10:43
    prezint dureri de cefalee si ameteli

    Buna ziua.de aproape un an si jumatate,ma doare f puternic capul..am niste dureri insuportabile,intr.o perioada ma dureau si ochii,am fost la un oftamolog specialist si mi s.a spus k nu sunt de purtat ochelari.ma gandeam ca de acolo provine durerea.in fiecare zi aproape ma doare capul si nu ma concentrez cum trebuie la nimic.durerile continua si pe langa ele au inceput si niste stari de ameteala asta acum 2,3 zile eram in perioada de menstruatie ar putea fi de la asta?sunt putin speriata....de fapt putin m.ai mult...

    26
    12

  • karina pe 22 Sep 2011, 18:07
    dureri de cap..stari de voma

    Hi la fiecare,, ma numesk korina.am si eu o intrebare la d-voastra,ku 4 luni in urma am naskut un baetel frumusel,,, akuma 3 zile am niste dureri asa...temporale de cap...si strai de grata..oare ce sa fie? sa fiu insarcinta iara?.....nare kum deoarece ne protejam binisor))) altceva ce poate sa fie?...astept raspuns/

    22
    4

  • frunza oana pe 20 Sep 2011, 11:28
    dureri de cap usoare in partea stanga

    de aproape un an am dureri de cap usoare in partea stanga cateodata ma mai doare si in partea dreapta dar foarte usor,am fost si la stomatolog si mi-am scos o masea,si la oftalmolog dar durerea nu mi-a disparut,va rog imi puteti da un sfat ce sa fac?cand iau pastile nu imi trece,ma poate ajuta cineva??va multumesc

    9
    8

  • doriana pe 7 Sep 2011, 17:18
    dureri de cap ,ochi si tiuit in urechi

    mereu mi se intampla sa am dureri de cap si ochi.ochii ma ustura si ma dor pana inauntru,iar urechile imi tiuie.nu stiu ce sa mai fac.si transpir pe spate.este foarte nasol sa ai aceasta stare.va rog sa imi spuneti ce medicament as mai putea lua.am folosit no-spa,marcofen,paracetamol. ms.

    54
    14

  • muraru lavinia pe 4 Sep 2011, 13:26
    dureri de cap ameteala

    Cand eram langa biserica mi s-a facut rau dintr-o data si cand am intrat in biserica incepea sa ma doara capul si aveam ameteli si am inceput sa plang de durere si de ameteala si nu ma mai puteam concentra la ceea ce era in jurul meu nu mai stiam ce sa ma mai fac.Si dupa aia mi-a mai revenit din durere dar tot ameteam pe strada.Si cand am ajuns acasa incepea sa ma doara dupa cap si incercam sa imi masez locul unde ma durea tare

    37
    13

  • julia pe 22 Iul 2011, 22:48
    dureri de cap

    am o durere de cap sacaitoare , ascutita , de cateva zile pe partea dreapta dar numai seara ma supara ! ce poate fii ? sa ma prezint la un medic de specialitate ?

    34
    7

  • pasarica niculae pe 19 Iul 2011, 21:20
    ma doare capul si am ameteli

    ce tratament se poate lua

    27
    15

  • vanessa pe 8 Iul 2011, 12:16
    durere de ochi si cap

    am dureri de cap de mai mult timp si asta se datoreaza stresului asa ca de cand incerc sa stau departe de el durerile nu mai apar dar am o alta problema:ochii,ma doar un singur ochi cel stang de ieri seara si nu e nicio umflatura,nimic cand stau cu el deschis simt o mica presiune ia cand clipesc ma doare intre ochi si pielita ochiului chiar unde se termina ochiul,nu stiu de la ce ar putea fi mai ales ca nu e nici o umflatura?

    15
    13

  • David Florica pe 6 Iul 2011, 16:15
    Dureri de cap

    Am suferit de o durere de cap doi ani de zile...Toata viata mea era data peste cap...Pur si simplu imi pierdusem bucuria de a trai din cauza acestei migrene care nu voia sa cedeze la nimic.Nu cred sa ma creada cineva cu ce anume m-am vindecat :cu o cana de ceai de musestel, bauta dimineata pe stomacul gol , cat de fierbinte puteam si neindulcita.dupa a cincea zi durerea scazuse in intensitate iar dupa a opta zi incepusem sa o stapinesc foarte bine ,in sensul ca puteam sa-mi desfasor activitatile fara sa ma mai afecteze desi ea mai era prezenta dar cu alta intensitate apoi m-am trezit intr-o buna dimineata fara ea! Va doresc sanatate!

    23
    8

  • ioana pe 5 Iun 2011, 16:55
    dureri de cap si ochi dimineata

    buna. de 6 ani ma lupt cu o durere de ochi in fiecare dimineataam luat o conjunctivita de bazin dupa care am urmat tot felul de tratamente si nimic.am facut rmn ct din care iese discopatie cervicala c5 c6 c7 deviatie de sept si hipertrofia sinusurilor nazale/.am avut o sinuzita veche netratata.am fost in multe locuri si am schimbat multe medicatii dar degeaba .in fiecare dimineata ma trezesc cu aceeasi durere

    18
    8

  • plesa pe 31 Mai 2011, 15:19
    dureri de cap

    va rog frm sami spuneti simt o greutate in dreapta capului,ameteala,stari de voma si pofta de mancare va rog mult spuneti ce sa fac ca sunt tare speriat :(((( va rog mult

    32
    19

  • cornelia pe 29 Apr 2011, 03:29
    Fuge vederea

    buna ziua..am si eu o problema de 3 zile unul dintre ochii ma doare ingrozoitor si imi fuge vederea....sunt foarte ingrijorata...este o senzatie foarte neplacuta ..nu stiu ce sa fac si sa nu fie ceva grav...astept un sfat...multumesc

    36
    11

  • cornelia pe 29 Apr 2011, 03:29
    Fuge vederea

    buna ziua..am si eu o problema de 3 zile unul dintre ochii ma doare ingrozoitor si imi fuge vederea....sunt foarte ingrijorata...este o senzatie foarte neplacuta ..nu stiu ce sa fac si sa nu fie ceva grav...astept un sfat...multumesc

    18
    8

  • Anonim pe 21 Apr 2011, 19:36
    Dureri de cap si ochi

    Buna ziua.In timpul cumparaturilor,aflandu-ma intr'un supermarket am inceput sa vad in ceata si ma durea foarte tare capul.Cred ca esti si din cauza calculatorului,desi in timpul saptamanii il folosesc rar,aburazand undeori in week-end de el. Vreau sa merg la un control oftalmologic,dar timpul nu imi permite.Imi este cam frica sa aflu daca am nevoie de ochelari,desi stiu ca nu trebuie.Va rog sa ma ajutati si sa imi dati cateva sfaturi.Multumesc

    23
    6

  • lara pe 30 Mar 2011, 17:11
    probleme cu ochiul drept

    mam trezit dimineata cu ochiul umflat dar nu stiu de ce ?credeti ca poate fi de la mancare sau am tras curent?

    26
    11

  • mihaela pe 16 Mar 2011, 11:12
    dureri de cap si ochi...

    Buna ziua de 3 zile am o durere de cap foarte insuportabila,simt o presiune ,si ma dor tamplele de ieri mi-a pleznit un vas de sange la ochiul stang am tot ochiu rosu ce pot face?ce pot sa iau ptr ca eu si alaptez am un bebelus de 2 luni si nu vreau sa renunt la alaptat. astept un raspuns pe email va doresc o zi buna!

    27
    9

  • mariana pe 25 Feb 2011, 13:03
    ma dor ochii cu tot cu cap...

    ma doare foarte tare capul ce sa fac??

    59
    19

  • simona pe 20 Feb 2011, 16:26
    ma doare ingrozor dupa cap,si inclusiv capul cu tot cu ochi

    am si eu o intrebare la dumneavostra va rog frumos sami raspundeti ,de ce ma doare asa de tare dupa cap,si capul cu tot cu ochi,aceasta durere a aparut imediat dup ce am nascut baietelu,si intotdeauna am luat calmante ibubrofeno.chiar imi trecea,dar acum numi mai trece.De multe ori am tensiunea mica si cand beau un pic de cafea.sau un pic de coca-cola imi trece durerea de dup cap,dar durerea de cap si ochi nu.Farmacistul mia zis ca nu pot lua ibuprofeno cand am tensiunea mica insotita de dureri de cap ca imi face mai rau.nu stiu ce sa mai fac va rog sami spuneti cee e de facut.va multumesc.

    20
    23
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod