de ce e mai bine sa faci dus seara

De ce e mai bine să faci duș seara. 6 motive

Dermatologii recomandă să petreci aproximativ 5-10 minute pe zi sub duș. Dar când e momentul potrivit pentru o face?
În timp ce unii dintre noi nu ne putem imagina să ne începem ziua fără un duș rapid, alții preferă să se spele seara, înainte de culcare. Și, deși momentul alegerii acestei activități se reduce la propriile preferințe, cei care aleg să o facă seara pot obține, de fapt, mai multe beneficii pentru frumusețe și sănătate.

Iată 6 motive pentru care e mai bine să faci duș seara:


Te ajută să adormi mai repede


Un duș de seară relaxează corpul și mintea și te poate ajuta să ai un somn mai bun. Dușul cu 90 de minute înainte de culcare cu apă caldă te poate ajuta să adormi cu aproximativ 10 minute mai repede decât de obicei.
Acest lucru se întâmplă deoarece apa caldă scade ușor temperatura corpului, ceea ce la rândul său transmite un semnal către corpul tău că este timpul să te culci.

Este benefic pentru pielea ta


Dușul înainte de culcare ar putea ține, de asemenea, acneea la distanță. Părul nostru colectează bacterii pe parcursul zilei și, dormind pe pernă, toate aceste impurități sunt transferate pe fața pernei și apoi pe fața ta. Deoarece pielea se regenerează în timpul somnului, să mergi la culcare cu pielea curată înseamnă, de asemenea, că noile celle ale pielii vor fi sănătoase.

Citește și: 7 remedii naturiste pentru negi
 

Poate ameliora alergiile sezoniere


Dacă suferi de alergii sezoniere, un duș nocturn poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Afară sunt o mulțime de alergeni, cum ar fi polenul și praful și, dacă nu faci un duș înainte de a dormi, s-ar putea să ajungă pe așternut.
Dacă ai obiceiul de a face duș dimineața, ia în considerare schimbarea rutinei și fă dușul seara pentru a evita simptomele neplăcute.

Părul tău va fi mai sănătos


Dacă îți speli părul seara, vei avea mai mult timp să-l lași să se usuce în mod natural la aer. Acest lucru, la rândul său, va menține strălucirea și vitalitatea părului pentru mai mult timp, deoarece te ajută să blochezi umezeala. Uscarea părului pe grabă dimineața poate deteriora firele de păr.

Ajută la combaterea transpirației excesive


În timp ce a face un duș dimineața este o modalitate excelentă de a te reîmprospăta înainte de a începe ziua, dușul de seară te poate ajuta, de fapt, să previi mirosul corporal. Să faci un duș răcoros înainte de culcare ar putea ajuta la reducerea transpirațiilor nocturne cu care se confruntă mulți oameni.

Poate preveni crampele musculare


Dacă te dor mușchii după o zi lungă de muncă, să faci un duș cald poate ajuta la ameliorarea senzațiilor neplăcute. Pe măsură ce apa caldă îți lovește corpul, ajută la calmarea tensiunii musculare și promovează un somn mai bun.
A face un duș cald înainte de culcare poate preveni, de asemenea, crampele la nivelul picioarelor pe timp de noapte.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod