Colesterolul mărit la copii, un pericol ce poate fi prevenit. 7 sfaturi

Problema greutăţii şi a colesterolului mărit nu mai este un semnal de alarmă doar pentru adulţi, ci şi pentru copii! În România, unul din doi copii are probleme cu greutatea, principala cauză fiind alimentaţia nesănătoasă şi lipsa varietăţii în dietă.
Consumul caloric în exces, care predomină în alimentele bogate în grăsime, în dulciuri şi produse de fast-food nu determina doar acumularea kilogramelor în plus şi creşterea colesterolului, ci şi evoluţia în timp a unor afecţiuni grave de la o vârstă fragedă:

  • diabet zaharat tip 2 din cauza insulinei excesive;
  • afecţiuni cardiovasculare
  • probleme cardiace
1din 2 copii este supraponderal

Când devine periculos colesterolul?


Atunci când împiedică circulaţia sângelui în organism, colesterolul poate deveni un factor de risc cardiovascular pentru copii. Acest tip de colesterol este denumit LDL-colesterol sau “colesterolul rău” şi se depune pe vasele de sânge din cauza excesului de grăsimi, îngroşându-le şi îngustându-le până când  transportul nutrienţilor şi cel sanguin va fi blocat.


O presupunere greşită în ceea ce priveşte cauzele colesterolului ridicat la copii este faptul că alimentaţia deficitară contribuie în mod decisiv la creşterea acestuia. Cu toate acestea, factorii de risc sunt mult mai variaţi:    
  • obezitatea cauzată de dereglări metabolice
  • lipsa exerciţiului fizic, în ciuda alimentaţiei echilibrate
  • factorul genetic – tendinţa de creştere a colesterolului este transmisă de la o generaţie la alta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod