Cele mai utile rezoluții pentru fiecare lună a lui 2019

Vrei să slăbești, să ai mai multă energie și un stil de viață sănătos? Află ce rezoluții ar trebui să-ți stabilești pentru fiecare lună a lui 2019.
În loc să-ți stabilești rezoluții radicale, care necesită multă voință sau la care ai putea renunța în februarie, mai bine alege câte o schimbare utilă în fiecare lună a noului an, astfel încât să reușești să obții beneficiile dorite. „Este mult mai util să ai mini-rezoluții care te aduc mai aproape de sănătate și silueta ideală decât să încerci să faci un pas uriaș dintr-o dată. Dacă vrei rezultate spectaculoase ai putea fi dezamăgit și ți-ai putea pierde motivația”, explică dr. Patricia Greenberg, nutriționist.

 
Iată ce rezoluții îți poți stabili pentru 2019:

 
1. În ianuarie: fă curat în cămară

Ai fost la gimnastică după o zi stresantă la serviciu și ai reușit să bei suficientă apă, dar deodată te uiți la o pungă cu prăjiturele la ora 10 noaptea? Dacă te întrebi dacă nu ar fi bine să guști doar una, să știi că dieta ta este în pericol. Soluția este să faci curat în cămară, astfel încât să nu mai ai la îndemână alimente hipercalorice, care conțin grăsimi nocive. Dacă vrei să guști ocazional ceva bun pune acel aliment pe rafturile de sus, care nu sunt utilizate foarte des.

 
2. În februarie: mizează pe exercițiile cardio

Februarie este luna ideală pentru a prioritiza sănătatea inimii. „Este un organ esențial pentru sănătatea ta, iar cu ajutorul exercițiilor cardio vei avea multă energie și îți vei crește rezistența fizică.
Mergi la sală de 2-3 ori pe săptămână sau fă plimbări lungi în aer liber, în ritm alert. Poți face acest lucru chiar și în cadrul unei sesiuni de cumpărături la mall. Vei reduce tensiunea arterială, iar inima va pompa sângele mai eficient”
, potrivit dr. Joseph Young, cardiolog.

 
3. În martie: dă prioritate ochilor

Mulți dintre noi nu dăm atenție vederii decât dacă avem probleme. „Trebuie să iei măsuri pentru a-ți proteja ochii. Poartă ochelari de soare cu protecție UVA și UVB, plus o pălărie cu bor larg. Razele solare favorizează inflamațiile, cataracta, tumorile sau chiar cancerul”, explică dr. Vivienne Hau, oftalmolog.

 
4. În aprilie: mănâncă mai multe fructe și legume

Dacă deja au trecut trei luni și te-ai acomodat cu noul an, este momentul să-ți analizezi meniul zilnic. Nu te învinovăți pentru greșelile de alimentație, ci începe să crești numărul de porții de fructe și legume proaspete la nivel de săptămână. Vei obține multe vitamine, minerale și fibre, care vor controla poftele alimentare și vor normaliza digestia.

 
5. În mai: renunță la carne lunea

Carnea slabă poate fi utilă în cadrul unui meniu sănătos, dar numai dacă vine în combinație cu suficiente fibre provenite din fructe și legume. Renunță la carne în zilele de luni pentru a restabili echilibrul dintre proteine și fibre.
Potrivit specialiștilor, o astfel de schimbare te va stimula să te orientezi spre sursele vegetale de proteine și te vei acomoda mai rapid cu alimentația benefică pentru organism.

 
6. În iunie: gătește mai des acasă

Serviciul, familia și alte activități pot face să fie foarte complicat să-ți găsești timp pentru gătit. Cu toate acestea, mesele preparate acasă sunt mai bogate în nutrienți și nu conțin conservanți sau coloranți. Mâncarea de la restaurant sau cea comandată online are multe grăsimi nesănătoase și un exces de calorii. Pentru a nu te stresa este ideal să-ți propui să pregătești 5-7 mese acasă la nivel de săptămână. Vei face economii, iar drumul spre silueta dorită va fi mai scurt.

 
7. În iulie: învață să ai o relație sănătoasă cu mâncarea

Este luna potrivită pentru a exersa conceptul de mindfulness. Creează-ți un ritm consecvent de a mânca și regândește-ți atitudinea față de alimentație. Nu privi mâncarea ca pe un dușman, ci realizează că poate fi un remediu împotriva afecțiunilor cronice. Bucură-te de fiecare masă și savurează preparatele.

 
8. În august: programează-ți consulturile medicale

Multe persoane își iau concediu în luna august, iar tu poți folosi acest interval pentru a fi la zi cu toate controalele necesare pentru sănătatea ta.

 
9. În septembrie: reinventează cerealele

Transformă septembrie în luna cerealelor integrale. Experimentează cu diferite sortimente și decide ce îți place mai mult.
Cerealele integrale sunt surse importante de nutrienți, stimulează digestia și reduc pofta de mâncare. Începe prin a înlocui orezul alb cu cel integral, apoi folosește și kamut, quinoa, secară, mei, ovăz sau bulgur.

 
10. În octombrie: fă vaccinul antigripal

Nu este cel mai plăcut lucru, dar este esențial pentru a te pregăti pentru sezonul rece. Octombrie este luna ideală pentru a face vaccinul antigripal și ar fi bine să-l faci chiar de la începutul lunii pentru că sunt necesare 2 săptămâni pentru a fi protejat.

 
11. În noiembrie: meditează câteva minute în fiecare zi

Neutralizarea stresului și a anxietății poate fi realizată cu ajutorul meditației. Este suficient să îți rezervi 15 minute în fiecare dimineață sau seară pentru a te simți mai bine, în timp ce devii conștient de propriile gânduri și te focalizezi pe ritmul respirației.

 
12. În decembrie: redu consumul de alcool

Petrecerile vor începe curând, așa că nu trebuie să pierzi numărul paharelor. Este foarte ușor să depășești limita, însă alcoolul consumat în exces favorizează îngrășarea și afecțiunile ficatului.
Nu bea mai mult de 2 pahare la un eveniment și nu depăși 5 la nivel de săptămână.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod