Băuturile care conțin zahăr cresc riscul bolilor de rinichi

Băuturile dulci care conțin zahăr, sucurile de fructe, berea și chiar ceaiul pot crește riscul bolilor de rinichi, potrivit unui nou studiu.
Băuturile carbogazoase și îndulcite reprezintă principalul vinovat. Cercetătorii spun că persoanele care le beau în mod regulat au de-a face cu un risc cu 61% mai mare. Iată de ce cresc băuturile dulci riscul bolilor de rinichi!

Care este motivul pentru care băuturile dulci cresc riscul apariției bolilor de rinichi?


Constatările specialiștilor au arătat că berea și ceaiurile sunt asociate, de asemenea, cu riscuri mai mari de apariție a bolilor de rinichi. Oamenii de știință nu au explicat exact de ce berea, care este nocivă pentru sănătate în cantități ridicate, prezintă un risc pentru rinichi. Dar aceștia au spus că zahărul din celelalte băuturi poate duce la creștere în greutate, tensiune arterială ridicată și rezistență la insulină în timp.

Acest lucru ar putea apoi să streseze rinichii și să accelereze pierderea funcției organului. În Marea Britanie, există aproximativ 40.000 - 45.000 de decese premature în fiecare an, din cauza bolilor renale cronice. În Statele Unite, prevalența globală în populația generală este de aproximativ 14%, tensiunea arterială ridicată și diabetul zaharat fiind principalele cauze ale mortalității.

Studiul realizat de Universitatea Johns Hopkins a examinat datele privind consumul de băuturi în rândul a 3.003 de persoane afro-americane. Cifrele arată că populația afro-americană este supusă unui risc mai mare de a dezvolta boli de rinichi decât caucazienii. Participanții la studiu au avut vârsta medie de 54 de ani și nu au suferit de boli renale.
Dar după ce oamenii de știință au urmărit participanții pentru o medie de opt ani, au constatat că 6% dintre aceștia au dezvoltat o boală de rinichi. Preferința lor pentru băuturile dulci, sucurile carbogazoase și sucurile de fructe, au fost în principal de vină, după ce cercetătorii au luat în considerare factori care pot duce la afecțiunile rinichilor, cum ar fi fumatul, obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și lipsa exercițiilor fizice.

Cercetătorii au decis să analizeze mai bine băuturile în mod individual. Sucul a fost asociat cu un risc cu 9% mai mare de apariție a bolilor de rinichi.

Cercetătorii au identificat patru modele de consum de băuturi, fiecare model incluzând trei băuturi - de la cea mai consumată băutură la cea mai puțin băută. De exemplu, un model a inclus sucul de citrice (cel mai băut), alt suc de fructe (pe locul doi) și sucul de legume (cel mai puțin băut). 

Apa cu arome a fost corelată cu un risc crescut, iar după analiză, modelul suc - sucuri de fructe îndulcite - apă fiind cel mai des asociat cu bolile renale. Echipa de specialiști a declarat că aceste rezultate au fost surprinzătoare. Ar putea fi posibil ca participanții să fi scris apă în chestionare când, de fapt, era o altă băutură cu arome.

Există o serie de tipuri diferite de apă care sunt promovate ca fiind sănătoase, dar nu s-a dovedit că ar aduce beneficii pentru sănătate.
Cercetătorii nu au luat în considerare ce branduri de băuturi consumă oamenii mai mult, iar cunoașterea conținutului de zahăr și de calorii ar fi putut oferi o imagine mai detaliată asupra riscurilor. 

Este recunoscut faptul că băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile și băuturile îndulcite de fructe, ar trebui evitate pentru a reduce riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea, diabetul și bolile cardiovasculare. Aceste constatări scot în evidență efectele negative asupra sănătății ale băuturilor îndulcite cu zahăr și recomandă evitarea consumului acestora. Cercetările anterioare au corelat consumul ridicat de băuturi îndulcite cu zahăr cu riscul de obezitate, diabet zaharat de tip 2 și gută.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?