Aveti grija la unghii!

Unghiile pot suferi din cauza infectarii lor de catre ciuperci. Termenul medical care corespunde acestui tip de infectie este cel de onicomicoza. Este o infectie comuna si de aceea unele persoane se obisnuiesc cu modificarile unghiilor determinate de micoze si neglijeaza tratarea lor, nestind ca prezentaonicomicozei poate crea mai multe incoveniente.

Cum recunoastem boala?

In primul rand prin modificarea aspectului unghiilor: modificarea culorii in alb, galben sau maro deschis; disparitia luciului unghiei care isi pierde si transparenta; ingrosarea; dezlipirea unghiei de pe patul unghiei, ridicarea marginii; unghia devine sfaramicioasa. Aceste modificari apar la inceput lamarginea libera a unghiei si coboara spre baza ei putand cuprinde unghia in totalitate.

Care sunt complicatiile ei?

Netratata, onicomicoza nu va trece niciodata de la sine iar prezenta ei constituie o permananta sursa deinfectie pentru piele, pentru unghiile care nu au fost inca infectate si pentru persoanele din jur, mai ales pentru ceilalti membri ai familiei. Complicatiile, in special la diabetici si cei cu tulburari circulatorii periferice, pot fi grave datorita unor infectii bacteriene cum ar fi erizipelul, celulita. Onicomicoza determina si manifestari de ordin functional: jena sau chiar durere, mai ales in timpul mersului sau la simpla atingere a unghiei. Cauzeaza si probleme estetice, aspectul unghiilor bolnave nefiind deloc agreabil.

Cum se transmite infectia unghiilor?

Infectia micotica se poate realiza prin contaminare de la persoane bolnave, prin intermediul unor obiecte contaminate (papuci, foarfeci, ciorapi, prosoape), prin frecventarea piscinelor, salilor de gimnastica neigienizate corespunzator, manichiura, pedichiura efectuate neigienic. Conditiile de umezeala si caldura (incaltaminte de cauciuc, material sintetic, sezon cald) favorizeaza aparitia sau recidiva infectiei. Pacientii cu diabet, cei cu probleme circulatorii fac mai frecvent onicomicoze.

Unde si cum ne tratam?

In primul rand nu trebuie sa ramanem indiferenti daca observam modificari ale unghiilor. Medicul dermatolog sau medicul de familie poate evalua modificarile unghiilor si poate stabili daca este vorba de onicomicoza. Onicomicoza se poate vindeca printr-un tratament adecvat, cel mai adesea un tratamentsistemic (tratament administrat oral). Nu este indicata tratarea din proprie initiativa, fara oconsultatie prealabila de specialitate.

La MIcoza STOP ofera informatii

Saptamana trecuta a fost declansata campania media denumita LAMISTOP (LA MIcoza STOP) care consta inarticole si interviuri realizate de reputati specialisti dermatologi cu scopul de a informapublicul privind pericolul real determinat de aceasta afectiune. Pe perioada campaniei va functiona o linie telefonica cu tarif Romtelecom normal, 021/203.90.91, la care pacientii pot obtine informatii despre campanie precum si despre locul unde se pot adresa pentru a fi diagnosticati si tratati de catre un specialist dermatolog.
 

Comentariile 1-50 din 205

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dana pe 11 Nov 2019, 13:02
    onicomicoza Slimart

    Am urmat un tratament la Slimart, dar fara rezultate.

    0
    0

  • Parvu pe 5 Aug 2013, 23:29
    onicomicoza se trateaza

    am tratat unghiile mele galbene si dezlipite cu o combinatie de orungal si gel nonyx de unghii. am avut rezultate uimitoare in 3 luni. am unghii curate acum. sunt foarte multumita si de asta va scriu si voua celor care aveti nevoie de o parere. Da, orungalul este bun si Nonyx gel mi-a grabit vindecarea, e 100% real. O sa imi cumpar sandale noi.

    2
    0

  • cristina pe 13 Iul 2013, 08:57
    unghi ingrosate ,deslipite

    am folosit NONYX NU E BUN DE NIMIC AM DAT BANII DEGEABA 200 DE LEI . VREAU BANI INAPOI E PRAFFFFFFFFFFFFF

    3
    6

  • corina pe 1 Apr 2013, 23:55
    focalex

    Unde pot gasi in Romania Focalex? La ce pret? Fetita mea are o micoza la unghiile de la maini si nu scapam de ea nicicum.Am vrea sa incercam si Focalex.Daca a mai folosit cineva cu succes,va rog contactati-ne!

    5
    0

  • Cicisor pe 2 Dec 2012, 08:34
    nony x ptr onicomicoza e o porcarie

    nony x e cea mai mare teapa..e scump cam 200 lei, prost de tot, mi-am dat 6 luni zi de zi, nu s-a terminat sticla dar l-am aruncat..afara ca unghiile sunt mai albe si mai moi nimic altceva..onicomicoza nu s-a dus am trecut pe orungal sau omicral mai ieftin, sa vad, parca e mai bine..dr .pirvulescu o fi buna dar a facut o groaza de bani cu vanzarea nony x

    0
    12

  • nana pe 2 Dec 2012, 08:27
    onicomicoza moare cu orungal

    am avut onicomicoza timp de 7 ani..am scapat de ea numai cu orungal, e cel mai bun..am facut tratament 6 luni asa: primele 3 luni neintrerupt, apoi pauza 2 luni sa lupte si corpul cu boala, apoi iar 3 luni neintrerupt, paralel cu orungalul am luat silimarina sa protejeze ficatul si m-am uns cu creme in fiecare zi, seara si dimineata, biazol, exoderil, lamisil, fungisil, tinctura de propolis, iod, cum terminam un tub luam altul in functie de banii care-i aveam..e un efort f mare..am aruncat toti ciorapii (dresurile)si am cumparat sosete de bumbac pentru casa..am dezinfectat toata incaltamintea cu formol luat de la farmacie..dupa un an de "munca" si dupa ce am cheltuit cam 6.000 lei pot spune ca sunt multumita..unghiile sunt transparente, drepte, roze..e o minune ca pot merge fara sa ma doara..nu va lasati fie ce o fi..o sa reusiti succes

    10
    1

  • Mirela pe 10 Sep 2012, 14:01
    Onicomicoza

    Am suferit de aceasta boala mai bine de 10 ani si de 2 ani am scapat.Am luat 9 luni orungal ,tare scump dar merita ,atunci era compensat pe o luna plateam 200 lei. La mine si-a facut efectul ,cred ca merita incercat ,dar atentie daca aveti probleme cu ficatul este contraindicat. Va doresc sanatate.

    6
    2

  • Elaina8 pe 16 Aug 2012, 09:44
    Update(2) la tratament

    Una din cele 2 unghii ale sotului sa vindecat complet.Asta pt ca a avut grija sa aplice Daktarin regulat.La mine nu am aplicat regulat si dupa ce am pierdut 2 unghii,acuma sunt pe cale sa pierd alte 2 de la degetele mari.Astept sa primesc solutia Focalex care este mult mai puternica.Acum si eu si sotul avem seturi de pedichiura si manichiura separate pt a nu ne imbolnavi si alte unghii!

    3
    2

  • anda pe 12 Aug 2012, 08:34
    unghi picioare deslipite

    eu am folosit nonyx gel si nu e bun de nimic unghiile sant la fel nici o schimbare dupa 5 luni de tratament nu cumparati unde scrie ca la folosit si e bun sant prieteni doamnei doctor carmen pavelescu ca sa faca vanzare

    1
    7

  • Mariana pe 2 Aug 2012, 15:58
    unghi picioare ingrosate si deslipite

    Buna, vreau si eu un tratament bun pentru unghi picioare

    9
    1

  • Dermatolog bun pe 24 Iul 2012, 09:54
    Ce simplu pare

    Sunt o pacienta tratata de ilustrii profesori cu antimicotice de 1 an pt onicodistrofie... Noroc ca am ajuns la un dermatolog bun si am rezolvat nebunia cu unghiile ingrosate si desprinse. E usor de zis ca se da tratament si gata. Cine se chinuie cu problema asta stie ce zic. Multa sanatate!

    12
    0

  • 075dermato pe 10 Iul 2012, 23:41
    Tratament corect pentru probleme la unghii

    Unicul TRATAMENT CORECT pentru orice problema la unghii este urmatorul: 1. Se face EXAMENT MICOLOGIC la un Laborator de MICOLOGIE CERTIFICAT care face diferenta intre ONICODISTROFIE SI ONICOMICOZA. 2. Se face tratament cu ANTIMICOTICE PE CALE GENERALA (PASTILE) PENTRU ONICOMICOZA ! 3. Onicodistrofia se trateaza chirurgical (avulsie- indepartarea unghiei) sau nu se trateaza. Orice alt tratament este EXCROCHERIE PENTRU PERSOANE NEAVIZATE.

    5
    4

  • Elaina8 pe 1 Iul 2012, 22:28
    Update la tratament..

    Am taiat unghia,pana la partea bolnava si cu apa oxigenata este mai simplu sa curat adanc sub unghie,iese tot la suprafata.Folosesc Daktarin de 2 ori pe zi si deja incep sa se vada rezultatele,si la mine si la sot!Am cateva zile de tratament voi reveni cu update!Daktarinul il gasiti la farmacie cu 2 euro si ceva!

    3
    3

  • raducu ianna pe 23 Iun 2012, 01:02
    unghii mana

    draga fana, eu am fost la un dermatolog de exceptie si mi-a descoperit o afectiune a unghiilor de la mana care nu este micoza!!! mergi la dr bun pt ca s-ar putea sa nu ai ciuperca si sa ieie degeaba tratament. exoderilul e eficient doar la suprafata unghiei si nu da rezultate. e doar o parere si nu vreau sa deranjez pe nimeni din cei care scriu leacuri pe forumuri si mai scot ceva bani de la cei disperati.sanatate maxima!

    1
    0

  • Olivia pe 23 Iun 2012, 00:58
    bun doctor

    Vreau sa imi spun si eu parerea dupa ce am fost la dna dr Pavelescu carmen, este o doctorita de nota 10plus, este o alinare pentru cei in suferinta si o profesionista desavarsita. Rar am stat intr-un cabinet in privat 1 ora si ceva la consult si mi-a dat solutii la toate problemele mele. Un medic deosebit care merita toate cuvintele de lauda. cine a fost la dansa stie ce spun. felicitari si mii de multumiri, Oli Stan, pacienta dvs.

    5
    0

  • fana pe 14 Iun 2012, 14:38
    onicomicoza

    buna ziua tuturor; de infectia unghiilor de la maini nu sufera nimeni? Ma chinui de 3 , 4 ani .Azi am luat prima pastila de fluconazol(1 la 7 zile,timp de o luna) si exoderil solutie. Astept minuni.

    3
    1

  • Elaina8 pe 9 Iun 2012, 10:56
    Dupa 2 ani fara probleme,am iara infectie de la pedichiurista!!

    Acum 2-3 ani am avut o unghie bolnava,am folosit tinctura Daktarin(Miconazole) din Grecia(2-3 euro),foarte bun dar dupa 3-4 luni revenea,pt ca nu il folosisem zilnic atunci si nu se vindecase complet.Am incercat Focalex Blau(albastru),Germania.(9euro),si unghia si-a revenit complet in timp foarte scurt.Acum am o infectie grava,am pierdut 2 unghii,incerc sa le procur din nou,si o sa fac poze saptamanal sa vad diferenta,detalii mai multe pe mess elaina_k8

    11
    0

  • Ovidiu pe 4 Iun 2012, 21:00
    tratament pt micoza

    Incercati cu Exoderil ,mie aproape mi-a trecut mai am o parte din unghie bolnava.Tratamentul nu este f scump dar merita...1zz

    3
    0

  • cristina pe 22 Mai 2012, 20:06
    unghi picioare bolnave

    nuuuu cumparati NONYX GEL e fooooooarte prost nu e bun de nimic lam folosit aproape trei luni unghiile sant la fel de bolnave

    7
    4

  • Daniela pe 9 Mai 2012, 15:04
    onicomicoza unghii

    Daca te intereseaza contacteaza-ma la adresa de mail dany_marinescu@yahoo.com,mai am eu 2 flacoane din medicamentul care te face bine de aceasta problema.

    4
    2

  • catalina pe 3 Mai 2012, 12:27
    unghie cu probleme

    Buna! Am si eu o problema aparuta cam acu o luna,la unghia mare de la picior,la baza ei,chiar pe jumatate, a inceput sa-mi creasca ceva,nici nu stiu cum s-o numesc,ideea e ca pe masura ce creste se usuca si mi-a subtiat unghia in zona respectiva,am incercat sa o tai si sa o smulg dar ma doare si mai curge si sange,in rest nu ma doare doar ca e inestetica. La doctor nu am ajuns cu toate sarbatorile si zilele libere, stiti ce ar putea fii? astept un sfat, va multumesc

    1
    0

  • nicoleta pe 9 Apr 2012, 12:33
    unghi bolnave picioare

    sa nu cumparati nonyx nu e bun de nimic si mai e si scump tare. nu va pacaliti cum mam pacalit euuuuuuuuu

    3
    2

  • Mirabela pe 7 Apr 2012, 23:35
    nonyx

    Buna, lucrez intr-un salon de cosmetica si chiar am vazut rezultate foarte bune la clientele mele care au folosit nonyx. stiu ca au mai incercat si alte produse, dar nu au avut rezultate cu ele.

    4
    1

  • LAURA pe 6 Apr 2012, 15:30
    nonyx gel

    sa nu luati faimosul gel nonyx ca nu e bun de nimic

    3
    2

  • ana pe 2 Apr 2012, 17:10
    Tratament - Onicomicoza

    Formatk - Unica si cea mai eficienta metoda de eliminare a ciupercii unghiei (onicomicozei)- clinica Slimart

    4
    1

  • costica pe 19 Mar 2012, 23:21
    probleme onicomicoza unghiile mari in special

    buna,de ani de zile ma confrunt cu problema asta..micoza la nivelul unghiilor..am incercat lamisil,nailexpert..dar nu a dat rezultate.!!..in special sunt afectate unghiile mari de la picioare.. arata cam groaznic..sunt galbene..si sunt tari..(la propriu).am nevoie de ceva mult mai dur pt a le taia dekt o unghiera

    3
    2

  • ALINA pe 9 Mar 2012, 08:59
    CIUPERCA LA UNGHI

    VREAU SA STIU DACA A FOLOSIT CINEVA NONYX GEL SI DACA E BUN CA EU AM FOLOSIT NAIL TEK SI NU E BUN DE NIMIC

    3
    1

  • Mihai pe 7 Mar 2012, 23:45
    gel de unghii

    Va recomand nonyx cu incredere. l-am folosit vreo 6 luni si acum sunt super multumit!unghiile mele sunt acum sanatoase si si-au revenit si la culoare, s-aulipit de patul unghiei. chiar il recomand! sunt un pacient al dnei doctor dar care a obtinut rezultate nesperate. Va multumesc dna doctor Pavelescu.

    5
    1

  • adi2000 pe 22 Feb 2012, 15:38
    micoza unghiilor

    eu am o micoza a unghiilor veche de cativa ani care nu s-a vindecat indiferent ce tratament am incercat. de cateva ori mi-a si cazut unghia mare, dar cand a crescut micoza a revenit. a incercat cineva tratamentul cu Purnail de pe site-ul www.micoza.org? vreo parere? multumesc!

    0
    2

  • ana pe 10 Feb 2012, 23:23
    MA PUTETI AJUTA

    BUNA AM LUCRAT INTR UN SALON DE MANICHIURA PEDICHIURA COAFOR FRIZERIE,DUPA 20 DE ZILE VAD CA AL 2 LEA DEGET SI AL 3 LEA UNGHIA INCEPEA SA SE SUBTIEZE MA REFER LA RADACINA CA TRATAMENT SA IAU?

    6
    1

  • costy pe 9 Feb 2012, 22:11
    Cere Crede Primeste_ce inseamna asta?

    "Luptati si cautati in dreapta si'n stinga intrebati si de noi produse in viata aflati(puteti la acest email sa ma contactati costyimobiliare@yahoo.com ) si cum puteti sa-l comandati..... Oricine este liber sa zica ce vrea si ce doreste chiar daca la unii le place si la altii nu.Omul este creat cu vointa libera si inzestrat cu acele 4 insusiri:Intelepciune Dreptate Putere si Iubire....folositile cu incredere.....succes.

    5
    0

  • anton victorita pe 18 Ian 2012, 12:39
    micoze launghii

    va rog sa-mi spuneti unde pot gasi nonyx si la ce pret.Am micoza la mana de 8 ani si nu scap de ea ,daca stie cineva un tratament eficient va rog sa-mi spuneti. va multumesc!!!!!!

    8
    1

  • Adela pe 10 Ian 2012, 00:38
    tratament unghii

    pe dna dr Pavelescu o gasiti la un cabinet in dorobanti, nu mai am telefonul, dar in privinta tratamentului cu nonyx a functionat. gelul acela chiar mi-a curatat toate unghiile ingalbenite si innegrite si mai ales la cea desprinsa am avut rezultate excelente. Am vazut ca merge si pentru sotul meu care are o unghie innegrita de la un traumatism recent si am vazut ca a inceput sa se curete. Din experienta noastra a mers. va doresc sanatate tuturor,

    5
    6

  • olga pe 6 Ian 2012, 22:49
    nonyx

    va rog sa-mi scrie-ti cat costa acest unguient am si eu probleme la unghia mare de la picioare s-a deslipit si nu reusesc sa gasesc tratamentul.Am citit ca cineva s-a tratat cu bai de petrol.Ce stiti?

    7
    7

  • olga pe 6 Ian 2012, 22:47
    nonyx

    va rog sa-mi scrie-ti cat costa acest unguient am si eu probleme la unghia mare de la picioare s-a deslipit si nu reusesc sa gasesc tratamentul.Am citit ca cineva s-a tratat cu bai de petrol.Ce stiti?

    14
    1

  • Filip pe 30 Dec 2011, 18:44
    Nonyx

    am problema respectiva la unghiile picioarelor de mai bine de 10 ani, am fost la un doctor acum 5 ani care mi-a spus ca nu am nimic la unghii, chiar si dupa prelevare bucati din ea si dusa la un asa zis laborator.Am folosit Lamisil..care mi-a m-a scapat de mancarimea dintre degete pentru un an, dupa care a reaparut..in ceea ce priveste unghiile sunt la fel si a trecut si la celelate unghii. Din ce am vazut aici speram sa ma lamuresc in urmarea unui tratament..dar vad doar reclame la nonyx si la o anumita doctora.Intrebarea mea este, ce a-ti luat si daca v-a trecut ?

    6
    1

  • Bianca pe 29 Dec 2011, 13:37
    unghie ciudata

    de aproximativ o luna mi-a aparut la unghia mare de la picior o pata maronie nu foarte mare ,as vrea sa stiu de la ce vine si cum o pot trata ,ma poate ajuta cineva? multumesc!

    6
    1

  • CalinNeli pe 27 Dec 2011, 15:56
    buna

    Buna Adela ma numesc Neli, am citit ca ai fost la doamna doctor PAVELESCU CARMEN. Imi poti spune unde o pot gasi? Astept raspuns. MULTUMESC!

    2
    4

  • Adela pe 12 Dec 2011, 10:50
    dermatolog

    Buna, am vzut acest forum dupa ce am ajuns la dna doctor Pavelescu, unde am reusit in final, dupa ani de efort sa-mi trateze cu succes baiatul cu acnee severa. o recomand din suflet pe aceasta doctorita minunata si chiar as face un top al celor mai buni doctori dermatologi de la noi. Pana sa ajung la dansa la cabinet am mers la toti profesorii de pe la noi, fara succes. O felicit si va doresc tuturor sanatate si Sarbatori fericite, adi adela

    5
    3

  • moni pe 3 Dec 2011, 13:43
    date contact

    Buna ziua! As dori si eu datele de contact ale doamnei dr. Carmen Pavelescu. Multumesc anticipat!

    3
    1

  • Dee'Dee pe 27 Nov 2011, 00:20
    Probleme unghii

    Salut! am si eu o problema legata de unghiile de la picioare si pentru ca nu am gasit pana acum pe nicaieri un raspuns, gasind acest site m-am gandit sa va intreb. Aveti idee de ce unghia mare de la picior se poate rupe pe orizontala, la mijloc? Am gasit tot felul de informatii legate de problemele cauzata de micoze, dar nu am gasit nimic legat de acest lucru. Daca ma puteti ajuta, va raman recunoscatoare. Va multumesc!

    0
    0

  • stefy21stefy pe 2 Nov 2011, 14:22
    Tratarea infectiilor fungice ale unghiilor

    Hei, oameni buni am descoperit un produs care chiar functioneaza ... Am incercat numeroase loţiuni şi creme fără nici un rezultat pentru ciuperca degetul de la picior ..in zadar. Am folosit multe metode, care sunt costisitoare şi care au efecte adverse... Yuck!! Am încercat Zeta Clear şi degetul de la picior a fost salvat în câteva săptămâni. Fiind o solutie naturala care inlatura Onicomicoza, infectia fungica a unghiilor.Aplicam de 3 ori pe zi.Sunt foarte fericita ca am scapat, fiindca la un moment dat era jenant,sa imi acopar unghiile,pot sa spun ca mi-am recastigat increderea in mine. Va astept sa mai discutam de acest subiect care , incepe sa fie din ce in ce mai raspandit.stefy21stefy@yahoo.com

    7
    0

  • stefanov cristina pe 2 Nov 2011, 01:14
    intrebare urgenta---este oare onicomicoza?

    Buna ziua as vrea sa ma ajutati si pe mine daca puteti...fata unei prietene are 5 ani si au inceput sa i se rupa unghiile de la cuticule...este vizibil si are doar la manute dar la toate degetele....ea spune ca nu o doare dar intrebarea e...este onicomicoza?se transmite? a fost la medicul de familie si i-a spus ca este o ciuperca si ia spus ca o dea cu betadina si clotrimazol crema...credeti ca e suficient? va multumesc anticipat si astpt rasp

    4
    0

  • ovidiu pe 27 Oct 2011, 17:28
    onicomicoza.

    draga corina am auzit de nail tek nu stiu nu l am folosit eu la folosit altcineva dar o sa ma interesez si iti dau mai multe detalii

    3
    0

  • corina pe 23 Sep 2011, 11:48
    onicomicoza

    Buna,dragilor! Daca s-a mai inventat ceva pentru ciuperca asta,spuneti-mi si mie. Am luat tot ce a aparut,mi-am terminat ficatul si cu orungal in doza soc,chiar mi-am extirpat o unghie care a crescut la loc,foarte frumos,dar tot otravita de ciuperca.Am pielea din jurul unghiei inflamata si gata sa plezneasca. E vorba de degetele mari de la picioare. Daca stiti ceva,spuneti,va rog.

    3
    8

  • Ani pe 6 Sep 2011, 23:24
    tratamentul de la Ema

    Ema te rog sa mi spui si mi ce tratament ai folosit,multumesc mult

    12
    3

  • Michaela pe 3 Sep 2011, 13:42
    nonyx si medic dermatolog

    Buna tuturor! am intrat si eu pe acest forum si asa am ajuns sa ma vada dna doctor Pavelescu. Vreau sa ii asigur pe toti aceia care sunt sceptici sau comenteaza, ca eu una am fost diagnosticata corect de doamna doctor si mi-a dat un tratament din farmacie pentru unghie, chiar daca eu credeam ca am nevoie de nonyx!!! Putini medici sunt atat de corecti si de bine pregatiti cum este doamna doctor Pavelescu! Si chiar \daca am fost la elite in privat si consultatia este cred de 20-30 minute, DOAMNA DOCTOR PAVELESCU m-a ascultat timp de 1h, a avut rabdare, mi-a ascultat toate problemele si mi-a dat recomandari pentru toate. Nici nu stiti ce vorbiti cand scrieti aiurea pe forumuri. Dar intotdeauna sunt si carcotasi, dar mai sunt si oameni de bun simt, pregatiti, cu experienta prin spitale si doctori si de asta am scris si eu. Nu sunt promoter, ruda sau altceva, sunt 100% sincera si multumita ca am dat de asa un doctor minunat! Nu va trimite nimeni cu forta nicaieri, nu va da nimeni tratament online, asa ca faceti ce credeti de cuviinta, cu respect, Michaela Bolohan!

    10
    4

  • Anca pe 3 Sep 2011, 00:13
    nonyx

    Draga Madalina, Nu mai vb. in necunostinta de cauza, am luat Nonyx si m-a salvat din prima, am facut tratament vreo 3 luni, am avut 3 unghii infectate si mi-au trecut de f. mult timp, nu a mai revenit ciuperca, ce contine nu ma intereseaza, chiar mi-a trecut !

    9
    4

  • Madalina pe 26 Aug 2011, 22:16
    compozitie nonyx = apa cu otet!

    mai fetelor.... pe prospect la nonyx gel scrie asa la compozitie : Apa deionizata, Acid etanoic, Guma xantanica, Parfum-fructul pasiunii. adica voi dati banii pe apa cu otet( acid etanoic) si parfum....guma xantanica nici nu o iau in calcul fiind pe foarte multe produse alimentare. eu sincer nu cred ca merita banii pt ceva ce aveti deja in casa!

    3
    8

  • alina pe 25 Aug 2011, 11:16
    unghi cu micoza picioare

    DRAGA EMA TRATAMENTUL NAIL TEK E FOARTE BUN. LASAMI ADRESA DE MES SA MAI VORBIM

    2
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod