Vindeca-ti raceala fara medicamente!

Se stie ca de o raceala gata instalata nu scapi mai devreme de o saptamana, cu sau fara medicamente. Bineinteles, pastilele te ajuta sa reduci neplacutele simptome, insa tot vei avea de-a face cu tuse, stranuturi, batiste si servetele de hartie, febra, iritatii ale cailor respiratorii etc.

Daca preferi sa apelezi la tratamentele medicamentoase doar atunci cand problema scapa de sub control, trebuie sa stii ca ai la indemana o sumedenie de remedii care te pot ajuta sa "anihilezi" raceala fara prescriptii pentru pastile. Greu de crezut? Nu neaparat, daca tinem cont de faptul ca natura ne pune la dispozitie cele mai bune solutii...

Daca ai temperatura de 39 de grade sau chiar mai putin, nu apela la ibuprofen sau alte medicamente care ajuta la diminuarea febrei.
Aceasta deoarece febra omoara virusul si este, de fapt, benefica organismului slabit si rapus de boala. Administrarea medicamentelor care reduc febra este necesara doar in cazul in care suferi de o anumita boala care implica spasme, contractii etc.

Intr-o cana cu apa fiarta, amesteca 2 lingurite cu otet de mere, 2 lingurite cu miere (sau mai multe, dupa gust si preferinte) si zeama proaspat stoarsa de la o jumatate de lamaie (zeama de lamaie ajuta foarte mult compozitia, dar nu este absolut necesara). Amesteca bine compozitia si bea cate 3 cani pe zi.

Consuma cat mai multe fructe (citrice, in special) si legume.

Suplimentele de vitamina C nu trebuie sa iti lipseasca.

Se stie ca, atunci cand esti bolnav, apetitul scade si este nevoie sa mananci aproape fortat pentru a asigura organismului forta de a lupta cu raceala.
Daca iti este foame, este semn bun - inseamna ca te afli pe drumul spre insanatosire. Cea mai buna reteta pentru o raceala urata este supa de pui preparata acasa, cu taitei si piper boabe, proaspat. De real ajutor iti vor fi orice fel de mancaruri picante sau preparate cu mult usturoi.

Odihna este un medicament excelent atunci cand corpul tau lupta cu virusii. Ai grija sa te odihnesti cat mai mult, sa dormi cel putin 8 ore pe zi si chiar in timpul zilei (este indicat sa iti iei cateva zile libere de la serviciu, pentru a nu agrava boala).

Fa curat in zona in care iti petreci cel mai mult timp si sterilizeaza obiectele pe care le folosesti, pentru a impiedica raspandirea virusilor.

De fiecare data cand iti cureti nasul sau folosesti batista, pentru a masca un stranut, spala-te pe maini.
In acest fel, ii vei feri si pe ceilalti membri ai familiei de raceala.

Baile calde, regulate, sunt ideale atunci cand esti racita.

Pentru a evita reinfectarea, hainele trebuie sa fie in permanenta curate, la fel ca si asternuturile pentru pat (in mod special) si alte suprafete sau obiecte pe care le folosesti frecvent.

Lasa la fiert o oala plina cu apa, pentru a mentine la un nivel ridicat umezeala din locuinta - in acest fel, vei putea respira mai usor si nu iti vei mai simti pielea si tenul atat de uscate. Ai grija ca apa sa nu se evapore complet.

Umple o soseta cu orez si las-o la incalzit in cuptorul cu microunde. Asaza aceasta "compresa" calda pe frunte, ceafa, urechi, gat sau pe orice alta parte a corpului "traumatizata" de dureri musculare si disconfort.

Sfaturi:

Intreaba-ti medicul daca exista vreun motiv pentru care sa nu pui in practica sfaturile de mai sus.

Supravegheaza intotdeauna apa pusa la fiert, deoarece aburii pot deveni foarte fierbinti si, implicit, periculosi, in special pentru copii.
 

Comentarii (16)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • yrynuka pe 7 Apr 2012, 08:24
    raceala ; ma dor toate oasele

    ma dor toate oasele dar nu foarte tare sunt in perioada de crestere si mananc ficat de peste pt ca contine vitamina D. corpul meu este totusi puternic si omoara virusul (am mancat lamaie)

    4
    2

  • rafytzuuuu pe 27 Feb 2012, 18:48
    raceala la 12 ani

    daca vreti sa va treaca raceala luati algocalmin(cale orala)humex paracetamol si klabax aveti incredere in mine

    1
    3

  • rafael pe 27 Feb 2012, 18:40
    raceala si gripa

    cand esti racit sa bei ff multe lichide si supe eventual daca ai febra ia si un algocalmin

    1
    3

  • georgiana pe 21 Feb 2012, 21:16
    raceala

    Ma doare foarte tare gatu ,noaptea nu pot sa dorm ,Si abia pot sa manank ..ce pot lua ptr raceala ...beau ceai si nu imi trece

    7
    4

  • Febra pe 25 Aug 2011, 23:54
    febra, calduriile

    Am febra mare, 38, imi e cald si transpir unde ma duc in caldura si cand ies din caldura tremur, azi am fost la strand si cand mam intors am baut foarte mult apa, si nu ma saturam de la mancare. Am 13-14 ani, si mama mi-a dat ibuprofen si incepuse sa imi treaca febra si starea pe care o aveam. Acum ma doare capul si imi e cald, simt caldura in mine! spuneti-mi de ce am nevoie, va rog frumos! La revedere!

    17
    7

  • ana pe 23 Iul 2011, 11:45
    buna

    Am un baietel de 3 luni si cam tuseste doctorul mia dat ambroxol cate 2 pic de 3 ori pe zi dar nu il ajuta....stii ceva mai bun care il poate ajuta?

    12
    4

  • roxana pe 15 Oct 2010, 13:01
    raciala

    sunt ff racita: ma doare gatul ,capul ,ma inteapa oasele si simt ca ma lasa puterile si am luat tot felu de pastile (ex augumentin 4 zile si nu imi trece absoluit deloc) ce mi-ati recomanada sa ma fac cat mai repede bine? ms anticipat

    13
    6

  • faraonzeus pe 29 Apr 2010, 23:27
    Andy

    Andy aceeasi treaba si pt tine .

    8
    6

  • faraonzeus pe 29 Apr 2010, 23:25
    Cristi

    Pentru tine am ceva fara sa te mai chinui asa si sa le ei la fiecare raceala a ta si zic asta din prima zi si fara sa mai astepti in 3 zile iti trece ...ParaSinus 20 comprimate si Vitamina C baga in tine si multe lichide ca supele sau ia-ti suc nu conteaza din cel mai ieftin si baga in tine ...dupa 3 zile joci fotbal :)

    7
    2

  • faraonzeus pe 29 Apr 2010, 23:23
    TARE

    daca stiam ca e din 2008 nu mai raspundeam pe panarama asta de site pffff dar e bine poate vede Ioana asta....

    8
    2

  • faraonzeus pe 29 Apr 2010, 23:21
    Ioana

    Ioana nu crezi ca e micut copilul tau si nu e bine sa te joci cu sanatatea lui mai ales in caz de Doamne fereste al pierzi ce faci te omori si tu ? Dute fumeie la doctor sau daca ai doctor de familie suna rapid sa vina acasa la tine ca nu e de joaca si nu mai intreba pe net pe toti tembelii care dau Tamiflu ce se administreaza la gripa porcina si el minte sa va mai si recomanda cu CALDURA ....Desteptilor si eu am un copil dar niciodata nu am facut de capul meu ce e asa greu....

    0
    5

  • faraonzeus pe 29 Apr 2010, 10:51
    Tamiflu

    Ba theditza04 ca altfel nu am cum sa-ti spun decat "BA" tzarane Tamiflu = administrat pentru gripa porcina . Esti un ratat cum sa ei asa ceva daca esti racit .Nu ai observat ca te afli pe NET? Un simplu click si afli totul daca stii unde sa cauti pffff

    2
    2

  • theditza04 pe 10 Apr 2010, 16:27
    Pentru raceala puternica

    Va recomand cu caldura tamiflu.Il puteti gasi si cumpara de pe http://genericbuy.info/?prod=tamiflu Sper sa va fie de folos!

    3
    1

  • cristi pe 17 Ian 2010, 11:25
    raceala

    bna ziua.cred ca am racit deoarece imi curge nasul foarte usor se infunda si dimineata gitul ma ustura si il simteam inflamat.nu tusesc si ma durea putin cind inghiteam[mincare, saliva],iar dupa ce am mincat il simt foarte putin mai relaxat secretia nazala se ingroasa si capata o culoare verzui galbui,desi este a doua zi.nu am temperatura ,ochii ma dor putin. urechea de asemenea ma durea putin si era umflata pe interior dar acum dupa o baie si putin spirt in ureche vad ca si-a revenit si nu mai ma doare. PS:am 29 ani.Multumesc.

    3
    0

  • andy pe 9 Dec 2009, 19:36
    raceala la un copil de 11-12 ani

    Sunt foarte racita!!!!Eu iau Augumentin,Mucosolvan(de tuse)(im fac bine)nurofen.Este foarte rau sa fii racit!Simt ca nu mai pot!Am nasul infundat,tusesc,stranut,si altele....Ce pot sa mai fac pentru a ma vindeca cat mai repede?????????

    1
    7

  • ioana din buzau pe 17 Iun 2008, 07:00
    raceala si gripa la sugari

    am un baietel de 4 luni si nu stiu ce sa-i dau de gripa si raceala.aseara a facut febra (38,1) si i-am dat nurofen pt copii si romergan ca sa doarma.acum nu stiu exact ce sa-i dau. e un pic ragusit, tuseste si doarme cu gurita deschisa! ce pot eu sa fac pentru el sa-i fie bine?

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod