Operatia de apendicita are riscuri

Desi operatia de apendicita s-a banalizat, fiind atat de frecventa, mai exista totusi riscuri de care merita sa tinem cont. Netratata, o simpla apendicita e un pericol vital fiindca apendicele se poate rupe si imprastia infectia in tot abdomenul.

Cum iti dai seama daca e apendicita

Apendicita tipica evolueaza in 6-12 ore cu dureri de burta, febra, greata si voma, lipsa poftei de mancare. Nu se intampla la fel pentru toata lumea.

Diagnosticul de apendicita se poate pune doar in urma analizelor de sange si urina plus ecografie. Multe femei confunda durerile care insotesc ciclul menstrual cu simptomele apendicitei.

Odata confirmata boala, operatia se demareaza cat mai repede, clasic sau laparoscopic. A doua varianta e avantajoasa fiindca pacientul poate pleca in aceeasi zi din spital.


In timpul operatiei apar "surprize"

In timpul operatiei medicii pot gasi apendicele rupt, caz in care interventia se complica, dureaza mai mult si trebuie monitorizata in spital pentru un timp.


Rar se intampla ca o mica bucata de apendice care ramane in urma operatiei sa se inflameze si sa duca la o noua operatie pentru indepartarea ei.

Riscurile operatiei de apendicita

Daca faci o operatie de apendicita riscurile sunt cele ale oricarei interventii chirurgicale - alergii, sangerare si infectii. Dupa operatie trebuie sa contactezi imediat doctorul daca febra creste la 39 grade, daca sangerezi sau te balonezi excesiv. Medicamentele prescrise de medic ar trebui sa-ti diminueze durerile. Daca ele nu cedeaza e un semn de evolutie proasta, la fel ca greata si voma persistente, frisoanele, tusea persistenta, roseata si puroi la nivelul inciziei.

Dupa operatia se face  laparoscopic recuperarea e mai usoara

Recuperarea dureaza cateva saptamani in care e probabil sa apara dureri de burta si tulburari digestive usoare. Reactiile negative dupa operatia laparoscopica sunt mai putine si mai slabe decat dupa interventia clasica.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alex pe 11 Feb 2017, 10:36
    va rog...

    Se poate calatori cu avionul dupa operatie de apendicita?

    0
    0

  • micea75 pe 16 Nov 2010, 17:26
    atentie

    vad ca nu se intellege faptul ca acesta aperatie este pe cat d eusoara pe atat de grea, ageasta opetetie se impatre in 7 tipuri de apensice acest tip de apendicita s e aoserva numai prin operatie cei care au plecat pe ale ideei ai ajuns tot la chirurg su ningur lucru pot spune in afara ce ceea ce spun doctori la noi se face mai asa cum o fi si dau un sfat cirurgilor care vor citi acest articol sa se aggnde asca daca este posibil si la noi am sazut sa in gernamia acesta operatie se face si din punct de vedere estetic fiind facuta printr-o taietura perpendiculara care nu se observa si taie doar un singur maschi pentru a penetra punga toracica

    0
    0

  • irinoi67 pe 29 Sep 2006, 10:43
    o parere dupa un studiu...

    apendicita se poate trata foarte usor (desi incomod) prin clizma!Mai multe clizme pe zi facute cu ceai de musetel caldut, timp de o saptamana. Se incepe dimineata, dupa ce s-a efectuat evacuarea, astfel incat organismul sa nu se obisnuiasca in acest fel!

    0
    2

  • bibi pe 27 Sep 2006, 09:03
    povesti

    apendicita se poate trata si cu masaj.

    1
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod