De ce te trezești cu ochii umflați?

Ți s-a întâmplat vreodată să dormi bine și suficiente ore, însă te-ai trezit cu ochii umflați?
Iar dacă te-ai săturat să ascunzi această problemă cu ajutorul machiajului, este momentul să afli de ce te trezești cu ochii umflați. În principiu, cauza ochilor umflați este retenția de fluide, care este frecvent întâlnită și inofensivă. Cu toate acestea, poate fi vorba și despre câteva motive mai greu de observat. Iată care sunt acestea!

4 motive pentru care te trezești cu ochii umflați


1. Mănânci prea multă sare


Conform studiilor, consumul ridicat de sare poate cauza retenția de lichide sau apariția inflamațiilor. Pentru a echilibra situația, trebuie să bei o cantitate suficientă de apă și să limitezi consumul de sare.
Depășirea aportului zilnic recomandat de sare are loc frecvent, mai ales dacă mănânci pâine, bacon și alte mâncăruri procesate. Cu cât mănânci mai puține alimente procesate, cu atât mai mult micșorezi aportul de sare adus organismului. 

2. Consumi prea mulți carbohidrați


O dietă bogată în carbohidrați provoacă o creștere a secreției de insulină și o retenție crescută a sodiului. Și, după cum spuneam, cu cât există mai mult sodiu în organism, cu atât mai multă apă reținem. Încearcă să eviți alimente procesate și carbohidrații.
Specialiștii recomandă să consumi carbohidrați într-o stare cât mai naturală. De exemplu, poți înlocui carbohidrații din pâine cu aceia din cartofi.

3. Mănânci prea puține proteine


Potrivit cercetărilor realizate de Școala de Medicină de la Harvard, deficitul de proteine din sânge, care poate fi cauzat de afecțiuni ale ficatului și rinichilor sau de malnutriție, duce la apariția inflamațiilor în corp. Acest proces are loc din cauza nivelului scăzut de albumină, care este o proteină, din sânge. Misiunea albuminei este de a elimina fluidele suplimentare.
Asigură-te că ai o dietă sănătoasă, astfel încât să-i permiți organismului să producă suficientă albumină.

4. Ai probleme cu rinichii


Atunci când ai ochii umflați, mai ales dimineața, s-ar putea să fie un simptom cauzat de o afecțiune la nivelul rinichilor. Însă ce legătură au ochii umflați cu problemele la rinichi? Este vorba despre faptul că rinichii s-ar putea să nu elimine suficient sodiu în sânge. Iar o cantitate prea mare de sodiu cauzează retenția de apă. De asemenea, rinichii pot cauza reducerea nivelului de albumină din corp, provocând și mai multe probleme cu retenția de apă. 

Celelalte simptome ale unei boli renale cronice includ starea de greață, senzația de oboseală, vărsăturile, picioarele și gleznele umflate, lipsa poftei de mâncare, pielea uscată, senzația de mâncărime, durerea de spate și durerile la urinat.
Dacă ai observat unele dintre aceste simptome, pe lângă prezența ochilor umflați, este recomandat să consulți un medic specialist. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod