Cum scap de chisturile ovariene?

Am si eu o problema, poate ma puteti ajuta. In ianuarie am facut o inseminare artificiala, cu stimulare clostilbegyt si pregnyl, fara rezultate. Dupa aceasta, au fost depistate 2 chisturi de cate 40 mm fiecare, cate unul pe fiecare ovar. De o luna iau anticonceptionale yasmin si s-au redus la 30, respectiv 22 mm. Exista sansa sa scap in totalitate de ele si cum? Mentionez ca mai mult timp am incercat sa raman insarcinata si nu am ramas niciodata, iar in ceea ce il priveste pe sotul meu, exista probleme de mobilitate.
As vrea ca laparoscopia sa fie ultima solutie.

Va multumesc!


Dr. Dan Tutunaru, specialist obstetrica - ginecologie la spitalul Elias din Bucuresti (telefon: 0723.999.939), raspunde:

Probabil ca stimularea a avut drept rezultat recrutarea a doi foliculi dominanti, pe care insa pregnylul nu a reusit sa-i sparga. Eu unul sunt sceptic in ceea ce priveste tratamentul cu ACO in cazul chisturilor ovariene. Si, de asemenea, ma indoiesc de veridicitatea datelor echografice: un chist de 22 de mm este un folicul, si nu vad de ce va alarmati.

In ceea ce priveste problema dumneavoastra de infertilitate, lucrurile nu stau chiar asa de simplu incat sa poate fi rezolvate intr-un raspuns pe site.
 

Comentariile 1-50 din 109

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madalina pe 27 Oct 2013, 18:09
    chist ovarian

    buna ! am si eu o intrebare . am descoperit de curand ca am chist ovarian , este de 4 mm si nu stiu ce sa fac . Am inte3les ca pot lua anticonceptionale dar nu stiu daca pot ssa iau sigur deoarece eu nu mai am menstruatie de pe 2 iulie . ce pot face in cazul asta ? va multumesc

    1
    0

  • salajan loredana pe 23 Aug 2013, 08:47
    chist ovarian stang

    Am chist ovarian stang de 5 cm si mi s-a prescris tratament cu anticonceptionale melleva 2mg/0.035 mg. Am 16 ani si inainte cu 2 luni am avut tratament cu anticonceptionale karisma dar nu a scazut deloc chistul si mi-a spus ca daca nu se micsoreaza chistul trebuie operat.Intradevar anticonceptionalele karisma nu le-am luat tot timpul la aceeasi ora, oare sa fie asta cauza? Dupa ce am facut tratament 2 luni le-am intrerupt , deoarece eu am inteles ca trebuie sa fac 2 luni de tratament si pe urma sa revin la control, dar nu trebuiau intrerupte.Mi s-a prescris acum melleva si mi-a spus ca dupa o luna sa vin dinou la control.Va rog sa imi spuneti exact cum trebuiesc luate ca sa nu mai gresesc, deaoarece nu vreau sa ajung la operatie.Mi-a explicat doctorita dar a vb foarte repede ca nu stiu daca am inteles cum trebuie.Va multumesc si va rog sa ma ajutati.

    3
    0

  • mai dire mai pe 24 Iul 2013, 12:21
    Cum sa scap de chisturile ovariane

    Ai un di de mess ptr a vb in privat?¿Ms o zi buna,ast sa vb

    0
    0

  • Deea pe 7 Iun 2013, 15:21
    Tratament natural

    Ma numesc Deea si sunt din Atlanta, USA. Sunt cadru medical la un spital de aicea. Inainte sa va operati sau sa incercati tratamente hormonale(Anticonceptionale), va rog sa incercati sa luati scortisoarea cat de mult in fiecare zi si maldita de zmerua. Incercati macar pentru 2 saptamani sa vedeti cum va simtiti. In cazuri foarte grave, sunt recomandate baile lui Cune. Nu va supuneti la operatie imediat fara sa incercati tratamente pe cale naturala. Dupa operatie, corpul o sa fie predispus sa faca iarasi alte chisturi. Anticonceptionale creaza alte probleme in corp de care multa lume nu le stie ( cancer la piept si cheaguri de sange). Nu vreau sa ma spun ca multe femei nu pot sa aiba copii dupa aceste tratamente. Daca aveti intrebari puteti sa ma contactati si va ajut cu ce pot.

    14
    6

  • elisapatrascu pe 19 Feb 2013, 15:39
    Chis Ovarian ajutati-ma va rog!

    Buna, am sa va povestesc si eu ce mi se intampla mie...am fost acum 3 luni la un control si mi s-a depistat un chist ovarian de 36,95 mm pe partea dreapta(in prima faza),dupa care mi s-a recomandat un tratament cu antibiotic!Am urmat tratamentul iar dupa 3 luni am mers din nou la un control in urma unor dureri mari in partea stanga(k sa aful k defapt chistul nu se afla pe partea dreapta ci pe partea stanga) in schimb m`a trimis acasa fara nici un tratament fara nici un calmant macar ,si mi s`a spus k dupa menstruatie sa merg sa`mi faca o fisa de internare..Sunt foarte ingrijorata nu vreau sa ma operez mai ales k nu am nici un copil as vrea sa-mi spuneti va rog daca 36,95 mm este mare pt k ea mi`a spus k ar fi mare cat un ou!Nu am incredere in medici as vrea sa incerc un tratament naturist! Multumesc

    7
    0

  • zsu pe 20 Dec 2012, 13:05
    chist ovarian

    am chist pe ambele ovare.unu este mai mare si unu mai mic,in luna august a depistat doctorul.mi a dat un tratament si nu am avut rezultate.medicul meu recomanda sa ma operez,prin laparscopie.oare este decizie buna?

    7
    9

  • sanda pe 20 Nov 2012, 16:09
    Chist ovarian

    Am revenit, sa va povestesc ca am primit si rezultatul de la laborator pt. chist.Vestea m-a amutit si ma dispera.Trebuie sa ma operez din nou, dupa o luna de la operatie o sa ma operez din nou, de aceasta data, sa scot si ovarul.Rezultatul:chistadenom mucinos de ovar.Am mai facut un test- imunohistochimia, pe care il astept si dupa care voi vorbi cu alt medic, sa vad ce este de facut.Asa este cand te operezi la clinica privata si la cel mai bun medic din parcare.

    1
    2

  • Aurelia pe 3 Nov 2012, 11:01
    chist la 18 ani (virgina )

    buna ! sunt tare speriata din pacate tot pe acest subiect , am avut dureri abdominale cateva zile , si mama mea m-a luat l dr, internist sa fac o ecografie banuind sa nu fie ampenticita !!! din pacate Dr mi-a spus ca vede un chist pe ovarul stang , mia dat sa iau cateva pastile de Nospa si supozitoare Aceclofen . dupa CM sa merg la control pt, Eco m si sa fac analize CA 125 si Ca , sunt virgina chiar m-a pus pe ganduri acest diagnostic . astept un raspuns !

    0
    0

  • sanda pe 24 Oct 2012, 21:52
    chist ovarian

    Sa va spun si experienta mea:diagnostic chist dermoid 4 cm, tratament cu anticonceptionale, acupunctura, tratament cu tincturi si nimic.Inainte sa ma operez am cerut 5 pareri de la 5 medici din Cluj si Buc, toti sa ma operez, gata si pierd si ovarul.M-am operat, nu am pierdut ovarul, chistul nu a fost dermoid, astept rezultatul de la laborator.Operatia laparoscopica nu este atat de usoara, pe cat o canta unii.Recomand sa incercati toate metodele si daca nu se poate nimic, atunci mergeti la operatie.Dar problema este ca nu stii ce te asteapta dupa operatie.

    8
    3

  • Diana pe 8 Oct 2012, 10:16
    chist

    Raspuns pentru Flori -11 august- Chisturile se trateaza naturist cu preparate naturiste Eu m-am tratat si sunt intr-o forma excelenta . Iti recomand sa suni pentru informatii corecte la 0757366827.

    5
    0

  • daniel2013 pe 7 Oct 2012, 10:31
    tratament natural

    pentru tratarea chistului ovarian va recoman tratamentul natural cu ovule,mai multe detalii vedeti pe natural-propolicium.ro

    8
    0

  • Flori pe 11 Aug 2012, 16:13
    Ovare polichistice

    Buna ziua! as dori si eu sa intreb ceva in legatura cu ovarele: am doar 17 ani, am facut tratament pentru chisti cu anticonceptionale prescrise de ginecolog timp de un an. acum de curand am fost si mi s-a facut ecografie si mi s-a zis ca pe ovarul stang mai multe chisturi de 6 mm iar pe dreptul am unul de 54/38 mm. ce ar fi de facut?tratament sau interventie chirurgicala? va rog raspundeti-mi. multumesc anticipat! 0 0

    3
    6

  • ludo pe 13 Iul 2012, 21:30
    chist de 7cm si inca unul mai mic

    Bun, AM FOST DE 2 SAPTAMNAI LA MEDIC si mi-o depistat un chist de 7 cm si inca unul mai mic, mi-a dat anticonceptionale yasmin si de cateva zile am dureri groaznice, nainte nu ma durea asa de rau.. ce trebuie sa fac???oare ar fi mai bn sa il operez acuma sau sa fac tatament si sa astept???multumecs

    18
    5

  • Ioana pe 30 Iun 2012, 16:17
    Chist ovarian

    Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ca nu mai stiu pe cine sa mai cred si la ce medic sa mai merg.Povestea mea incepe asa: in februarie am avut o anexita pentru care am luat 3 luni consecutive azitromicina 500, si aceclofen supozitoare….Acum, mai exact in iunie m-am trezit cu niste dureri puternice in dreapta..initial am zis ca e apendicita, dar in urma controlului a rezultat ca nu e, am fost din nou la acelasi medic ginecolog care mi-a diagnosticat anexita din februarie….la ecografie mi-a zis ca am un chist pe ovarul drept de 3 cm si ca tratament mi-a dat aceeasi reteta cu azitromicina si aceclofen…..Acum stau si ma intreb daca tratamentul e bun?….stiind ca pt chisturi se fac alte tratamente…..nu stiu ce sa mai cred….Am nevoie de sfatul dvs..sa mai iau tratamentul asta inca 3 luni?…sau sa mai cer parerea unui specialist?……Astept un raspuns urgent..multumesc anticipat!!!

    17
    4

  • mira pe 8 Iun 2012, 16:32
    chist ovarian

    buna am fost azi sami fac un eco la burta ma durea stomacu ..si mea gasit un chist pe ovarul drept de 13 cm nam avut niciodata asa ceva ..am 26 am si o fetita ,,,ma cam sperie gandul ca sa nu ajung la operatie ,,,sper sami dea vrun tratament ceva ...

    14
    4

  • steliana pe 21 Mai 2012, 14:55
    chist

    buna am facut o ecografie endovaginalala care sa depistat ca am un chist pe ovarul sting de3,73/2,87 cm cu pereti ingrosati neregulat care prezinta senmal doppler si lama de lichid in duglas1,9 cm am facut analiza ca125 rezultatul fiind de 8,6 iar pt lichid a zis sa nu imi fac griji ca eram in perioada de ovulatie tratamentul care mi sa dat au fost anticonceptionale dufaston acacum astept

    21
    1

  • otilia pe 15 Mai 2012, 12:48
    folicul 15 mm in ziua 25

    Am fost la ecografie in ziua 25 a ciclului si aveam un folicul de 15 mm. Mi-a venit menstruatia in ziua 29. E posibil ca acel folicul sa se transforme in chist? Am mai avut de 3 ori pana acum chisturi pe care le-am rezolvat cu anticonceptionale, ultimul chist avandu-l chiar acum 5 luni. Mi-e teama sa nu se transforme si acest folicul in chist, fiind destul de mare deja in ziua 25..

    4
    0

  • luca nuti pe 15 Mar 2012, 17:04
    sunt operata la ambele ovare

    sut operata de 2 ani si tot am dureri mi sa spus ca milea curatit si milea conservat . Ce ma sfatuiti?

    6
    6

  • apostu madalina pe 1 Dec 2011, 17:07
    chist ovarian

    am si eu o intrebare si sper sa ma poata lamurii cineva.am 12 ani,nu am menstruatie,si am fost diagnosticata cu chist ovarian de 6 cm.este normal ca la varsata mea si fara menstruatie sa se intample asa ceva?daca da, puteti sa imi dati cateva sfaturi?

    9
    14

  • alina pe 25 Nov 2011, 14:15
    vreau sa ma ajutati

    buna ma numesc alina am 20 de ani si am fost la spital pentru un control ginecologic acolo ma trimis sa fac si o ecografie unde ma gasit cu un chist de 5 cm care miau spus sa ma opeez de urcenta asi fi interesata daca este si tratament pentru asa ceva, pentru ca eu vreu sa ramin ansarcinata si nu reusesc mi sa spus ca din cauza chistului nu stiu ce sa mai cred va rog frumos ajutatima, va multumesc mult de ajutor

    28
    6

  • mariana mladin pe 1 Nov 2011, 19:07
    CHISTURI OVARIENE

    SI EU AM PE AMINDOUA OVARELE CHISTURI SI NU STI CE TRATAMENT SÂ MAI IAU.AM FOST LA MEDIC DAR DURERILE DE BURTA PERSISTÂ.

    24
    12

  • Eveline pe 14 Aug 2011, 10:06
    Tratament chist ovarian

    Ma numesc Eveline si am 35 de ani. Am promis Celui de Sus ca daca ma ajuta sa ma vindec am sa postez pe internet tratamentul. Fusesem la un control ginecologic in mai 2010 si totul parea normal. Dupa 2 luni, perioada de sangerare la menstruatie s-a prelungit,sangerare destul de abundenta si sangele era curat. Simptomele erau insotite de o durere in zona ovarelor cam ca in perioada anterioara debutului sangerarii. Am fost la control si spre surprinderea mea mi s-a spus ca am un chist de 4,6 cm. Duce ce a fost exclus diagnosticul de sarcina extrauterina.Tratamentul anticonceptionale - Marvelon.Dupa o saptamana la control chistul meu de pe ovarul drept 7 cm; fundul Douglasului coafat de lichid. Dupa 3 luni de anticonceptionale partea buna era ca chistul nu a mai crescut dar nici de scazut nu a scazut. CA 125 aproape 200. Recomandarea medicului operatie cu diagnosticul suspect de endometrioza. Cand am citit ce inseamna cand am realizat ca operatia nu rezolva cauza ci doar efectul oricand existand posibilitatea de a recidiva iar eu sa imi pierd un ovar (nu am copii) am decis sa incerc absolut toate metodele naturiste inainte ! BAZA : inceputul continuarea si finalul sunt insa RUGACIUNILE ! Am dat peste Cartea Mariei Treben - o comoara ! Tratamentul consta in cataplasme cu plante de coada calului din zona netratate ca de ex. in lanurile de porumb. Se gaseste mai peste tot. Planta se culge si se inmoaie la abur astfel incat sa nu o atinga apa. Am pus apa la fiert intr-o oala mare si cand a inceput sa fiarba, intr-o sita (tifon) puneam plantele si asteptam sa se inmoaie la abur rotindu-le usor. Cand sunt inmuiate se infasoara in tifon, prosop si se pun pe locul cu probleme. Atentie sa nu va ardeti, mai puneti un prosop. Va inveliti bine astfel incat sa nu patrunda aer rece, sa transpirati un pic si tineti macar pana se raceste, recomandarea din carte era toata noaptea. Eu am tinut pana am simtit ca plantele s-au racit. Asta in fiecarea seara. Dimineata si seara cate o cana de ceai de coada calului, infuzie o lingurita de plante la 250 ml de apa. Cand fierbe apa stingeti focul si lasati 2,3 min. nu mai mult plantele la infuzat. Pe parcursul zilei 1.5, 2 l de ceai facut din 1 parte coala soricelului ; 1 parte urzica si 3 parti flori de galbenele. Eu puneam o lingurita, o lingurita si 3 lingurite. La modalitatea de preparare aceeasi observatie apa fierbe stingeti focul, plantele se lasa doar 2,3 min. Am tinut acest tratament cam 3 luni si la sfarsitul anului nici urma de chist. Medicul a fost si ea f.surprinsa. In toata perioada nu am renuntat la anticonceptionale pt.ca am vazut ca sub ele nu a mai avansat chistul. Nu uitati de rugaciuni care sunt baza, Tratamentul pare greu dar cand il incepi nu mai este asa. Multa sanatate !

    17
    0

  • nicoleta pe 4 Aug 2011, 12:33
    chist ovarian pr partea dreapta

    buna sunt nicoleta amchist si vreau sa ma ajutati

    37
    5

  • mirela pe 29 Iul 2011, 23:12
    Buna cornelia

    sunt din tg jiu si am 32 ani.sunt operata de chist ovarian pe partea stanga de 1 an si 7 luni .te sfatuiesc sa te operezi la timp nu este operatie grea.iti urez sanatate.

    3
    0

  • mirela pe 29 Iul 2011, 23:04
    buna danny

    ma numesc Mirela am 32 ani si sunt din Tg jiu. Nu te speria si eu am avut chist de 10cm si m-am operat de un an si 7 luni .Eu iti recomand sa te operezi pana nu se agraveaza rau de tot si nu te speria.Iti doresc mult succes si multa sanatate.

    4
    0

  • ninna pe 14 Mai 2011, 19:53
    chist ovarian pentru VIOLETA

    mersi frumos pt sfat VIOLETAam fost la doctor si mi-a dat diane 35 si flamexin iar acum la aproape 3 saptamani de tratament ma simt mai bine si voi merge saptamana aceasta la control sa fac transvaginala si am emotii ca eu nu cred ca a dat inapoi sau cel putin nu cam cat ma astept eu pentru ca durerile s-aumai diminuat dar din cand in cand ma inteapa si nu pot sa stau pe sezut ca ma inteapa si in stanga si in dreapta dar acum ca am vazut ce a luat fata ta o sa i-au si eu dar intai o sa intreb doctora pt ca eu sunt alergica la cateva medicamente.oricum iti multumesc va pup si va dorescmulta sanatate fetelor

    1
    2

  • Andreea pe 14 Mai 2011, 02:33
    Chistul la aproape 17 ani??

    Buna seara,ma numesc Andreea ,am aproape 17 ani ,am fost la un control pentru a afla ce am la stomac si am ulcer ,dar problema este ca prin ecografie am aflat ca am un chist ovarian pe ovarul stang .Nu mi.am inceput viata sexuala si nu stiu ce se va intampla daaca ma voi culca cu iubitul meu ...va rog ajutati-ma .Va multumesc !

    9
    5

  • violeta pe 10 Mai 2011, 21:13
    pentru ninna

    pentru dureri fiicei mele i s-a administrat fiole de ketonal(atentie ca are multe efecte secundare,)algocalmin ketoprofen-fiole,sau voltaren supozitoare.cu yasmin scade in dimensiune chistul. nu te grabi la operatie.Fiica mea are un chist de 6/5 cm dar cedand durerile nu a fost necesara operatia.chisturile apar,se resorb iar apar, si totul din cauza dereglarii hormonale.sfatul meu, mai bine consulta un medic ginecolog care sa nu te trimita repede la operatie. sanatate.

    1
    0

  • amyy32 pe 20 Apr 2011, 09:07
    lyly

    Buna ziua,as avea si eu o problema dle doctor.Am fost operata de apendicita anul trecut insa inafara de apendic mi-au gasit si un chist ovarian.Intrebarea mea este daca mai pot face copii.Imi doresc foarte mult un copil pe viitor.Va multumesc

    10
    1

  • ninna pe 12 Apr 2011, 17:04
    chist ovarian

    am fost diagnosticata cu chist ov pe partea dreapta de 5cm dar in timpul ecografiei de urgenta a mai aparut unul pe stanga de 4.5cmam tratament la domiciliu fara pic de efort sa nu se "sparga" ca ajung la operatie ... ce sa fac? ca eu am dureri de o saptamana de ma urc pe pereti... va rog nu ocoliti mesajul meu

    12
    5

  • OANA pe 21 Mar 2011, 21:02
    CHIST OVARIAN STANG

    in ianuarie am fost la doctor si mia zis ca am un chist pe ovarul stang de 3,5 mm,mia dat tratament timp de o saptamana...UNIDOX de 1oomg cate doua pe zi niste AULIN,TINIDAZOC 4 capsule odata care trebuia sa le repet la 8 zile,impreuna cu partenerul si mia mai dat niste ovule GERVUGID cate unul pe zi...suntem in martie pe mine inca ma doare si mai ales in timpul contactului sexual,daca iau anticonceptionale yazmine e posibil sa se elimine??am incercat sa aducem pe lume si un bebe dar nimic...oare e din cauza chistului ?va rog din suflet ajutati.ma o seara buna

    25
    12

  • Felicia&Ionut pe 15 Mar 2011, 22:02
    chisturi f mici

    chisturi f mici chisturi f mici chisturi ovariene Buna ma numesc Felicia si sunt casatorita de 3 ani.Am tot incercat sa raman insarcinata dar pana acum nu am reusit.Am fost la ginecolog si mi-a zis ca am 2 chisturi f mici(nu a specificat dimensiunea lor).Mi-a recomandat polidi 10 cu gluconat de calciu,movalis,augumentin si anticonceptionale(Yasmin).Mi-a recomandat sa I-au acest tratament o singura luna ,iar Yasmin(anticonceptionalele) sa le m-ai repet inca o luna(deci total 2 luni).A zis dl doctor ca i-mi garanteaza dumnealui ca in maxim 3 luni o sa raman insarcinata.Daca exista vreun docor cu suflet mare si citeste acest articol sa ne scri si noua pe adresa de mail popa.ionut4@yahoo.com.Mentionez ca sotul meu este viitor preot,fiind student la fac de teologie anul3 si cel care ne va ajuta va fi pomenit toata viata lui pe pomelnicul nostru si Dumnezeu o sa ii ajute .Mentionez ca astazi am inceput tratamentul.Doamne ajuta.

    11
    4

  • dana pe 7 Mar 2011, 20:24
    chist hematic ovar drept

    in data de 9.12.2009 am fost operata de chisturi ovariene bilateraleun ovarul stang mi la extirpat ,in luna iulie 2010 am facut un alt control in urma caruia mi-a gasit oformatiune de m m multe chisturi deci o noua operatie m-am operat acum doua saptamani la spitalul Filantropia Bucuresti operata de Dr Profesor Peltecu pt mine afost fffffff greu taietura peste taietura durere frica intrebari f multe

    17
    6

  • cornelia pe 22 Ian 2011, 20:01
    banuiesc ca am chist la ovarul stang

    buna ma doare foarte tare in partea stanga si mie foarte frica sa ma duc la un control sa aflu ceva grav va rog astept raspuns pe email va multumesc anticipat

    5
    4

  • loredana pe 18 Ian 2011, 03:31
    chist

    buna.ma numesc loredana si am 22 de ani.am incercat sa fac copil in urma cu un an dupa multe incercari.mam speriat si am mers la doctor si mis spus ca nui nika grav doar un kist de 4 cm si trece cu un tratament de 3luni cu miligest.intradevar dupa 3 luni nul mai aveam si in urmatoarea luna am ramas insarcinata.la 4 luni de sarcina din pacate am pierdut.am crezut ca mor si eu odata cu fetita mea.din cauza medicului care na stiut ce sami faca la durerile mele si mia taiat membranele.deabia am trecut momentul impreuna cu prietenu meu.eram distrusi.la 2 luni dupa 2 luni am mers la control:ca sa vezi kist de 3 cm la care doctoru mia spus ca trece singur.dupa alte 2 luni iara ma duc kistul avea 5 cm si mia dat tratament cu miligest de data asta 6 luni.ce credeti mai pot face copii?doctorul mia spus sa stau linistita dar nu pot sa nu ma gandesc.mai are careva o situatie asemanatoare?sau va rog scrieti cat mai multe despre kist

    8
    1

  • Catrinel pe 16 Ian 2011, 16:56
    Chist ovarian

    Buna ziua!am si eu o problema in urma cu 1 an am inceput sa am dureri foarte mari pe partea stanga in dreptul ovarului de la care incepuse sa mi amorteasca si piciorul stang ..am mers la doctor iar acesta mi a spus ca am un chist ovarian de 8 cm si ca il pot elimina doar prin operatie ca orice tratament mi`ar da nu da inapoi ...am luat hotararea ca inainte sa ma operez sa consult alt doctor in bucuresti acesta spunandu`mi acelasi lucru...si chiar internandu`ma in spital pt a ma opera ...m am operat pe data de 3 febr 2010 la spitalul CFR2 Bucuresti operatia a decurs destul de bn m am simtit bn si dupa operatie deci totul a fst ok la jumatate de an cand m am dus la doctor mi a depistat alt chst de 63/54 cm dar de data aceasta pe partea dreapta am urmat de atunci adica dion iulie tratament cu anticonceptionale incepand cu diane 35 dupa desorelle iar acum milligest dar tot degeaba nu da inapoi iar din decembrie de cand am fst ultima data la medic pana acum a inceput sa ma doara uneori mai tare eu trb sa ma duc la consult in febr si imi este tare frica sa nu ma opereze iar asta ar insemna sa mi redeschida operatia ce pot sa fac ca sa scap de operatie....se poate trata???am 22 de ani iar f multa lume mi a spus k nu este normal k la varsta mea sain mai putin de 1 an sa fac 2 operatii multumesc frumos ast raspunsuil dvs!

    1
    3

  • elena pe 7 Dec 2010, 17:24
    chist pe ovarul drept

    am 34 ani , m-am operat acum 4 luni , mi-au scos uterul afara (din cauza unei hemoragii )si acum mi sa facut un chist pe ovarul drept de 2,6 cm., mi-e frica sa nu ajung din nou la operatie, dar nu vreau nici anticonceptionale ,ca de la atitea vitamine m-am ingrasat de la operatie si nu stiu cum sa slabesc, ca sa fac foame m-am saturat , si efort nu am voie sa fac.

    17
    2

  • iuliana pe 20 Oct 2010, 20:17
    chist ovarian

    buna ma numesc iuliana acum 1 an in urma unui control ginecologic ma diagnosticat cu chist ovarian de 27mm dupa care mia dat 6 luni anticonceptionale karissa acum o luna am fost din nou la control la un alt medic si nu mia zis nimic de chisturi probabil sau resorbit dar dureri menstruale am mereu! sanatate tuturor

    10
    5

  • marinela pe 16 Oct 2010, 23:27
    chist ovarian

    Buna ,numele meu este Marinela si m-i sa gasit acum o saptamana chist ovarian stang de 6 cm si sunt in spital.Aici imi da pastile,imi pun perfuzii sau calmante dar durerile la ovare nu imi dispere,ovarul drept ma doare putin dar stangul ma doare foarte mult chiar si atunci cand merg.Ce trebuie sa fac?Multumesc.

    14
    0

  • angi pe 15 Oct 2010, 08:32
    chist ovarian

    buna ...am aflat de curand ca am chist pe ovarul stang,oare pot ramane insarcinata daca am chist?va rog sa imi raspundeti...adresa mea de email rosca_angela2000@yahoo.com

    12
    1

  • alina pe 5 Oct 2010, 17:08
    chist ovarian

    Buna ma numesc alina si am 19 ani...mi'a venit ciclu pe 5 august iar in septembir mi'a venit pe 16 dar din acea zi nu mai mi sa oprit pana la data actuala, nu este un ciclu normal cum il aveam eu de obicei ....sunt mai multe chiaguri . Am facut un control ginecologic si medicul mi'a spun ca este un chis ovarian pe ovarul drept e de 9 mm mi'a spus sa nu ma speri ca se va duce cu niste pastile care mi le'a dat sa le iau timp de 5 zile. imi puteti spune daca este chiar aja de grav si c as putea face sau cum ma pot proteja sa nu mai imi iasa vrun chist ovarian?

    6
    1

  • alexandra pe 8 Sep 2010, 15:35
    Chisturi ovariene

    Buna fetelor, din nefericire si eu am o asemenea problema, mie mi-a cazut parul si mi-au aparut niste cosuri mari si dureroase, am facut control si aveam2 chisturi pe ovarul drept, un medic batran mi-a zis ca trebuie operatie dar o doamna doctor mai tanara mia zis ca se elimina singure daca iau anticonceptionale Diane si spironolactona 50mg pe zi, am luat si imi revenisem acum imi mai apare cate un cos dar sper sa fie de la ciclul mestrual! Trebuie sa fac control iar sa vad daca s-au eliminat!

    6
    1

  • Savulescu Nicoleta pe 18 Iul 2010, 17:41
    Perete cu aspect multichistic

    Buna ma numesc Nicoleta am 24 de ani si in urma unui control, mi sa spus ca pe ovarul drept de 24mm prezinta un perete cu aspec multichistic,iar la ovarul stang 46mm are o structura neomogena.Eu urmez de 1an,cu Meleva 35,dar am si noduli la san.Ce sfat imi puteti da?Ce as putea sa fac?Multumesc.

    5
    2

  • gyaa_yo pe 15 Iul 2010, 14:49
    chist

    am fost la un control ginecologic si mi s a spus k am chisturi foarte mici p ambele ovare.as vrea sa stiu c pot lua sau dak exista vreun tratament pentru asta.imi poate influenta in viitor sarcina knd voi ramne.sau voi ramne insarcinata mai greu,dak ma puteti ajutta cu un ras,multumesc anticipat

    5
    2

  • andreea pe 26 Iun 2010, 03:42
    chist ovarian

    buna ma numesc andreea am 18 ani si la un control cu 3 ani in urma la o ecografie am descoperit ca am un chist nu am avut probleme da cu 2 ani in urma a inceput dureri in amble parti sunt momente cand nici in fund nu pot sta de durere imi e frica as vre parerea la un doctor un mail www.sinescu_geo@yahoo.com

    10
    1

  • serban diana pe 1 Iun 2010, 11:24
    chist ovarian stg

    buna ziua!si eu am descoperit un chist pe ovarul stang.problema a fost ca ma durut foarte tare si din aceasta cauza am ajuns la medic acum 2 luni si ceva.mia recomandat duphaston 2 pastile/zi timp de 3 luni la ovulatie din a 14zi pana in a 25 zi. acum le iau a 3 oara si astept sami vina menstruatia sa vad. problema e ca ma doare chiar si acum . spuneti-mi ce sa fac ca mie frica,sa nu ajung la operatie. AC mie frica sa iau ca cica nu sunt asa bune mai ales ca vreau sa fac si un bebe cat mai curand.as vrea parerea unui doctor, daca citeste msg.imi poate trimite pe mail www.marynescudyana86@yahoo.com. multumesc mult!!!

    7
    1

  • Serban Ioana pe 27 Apr 2010, 20:28
    Puteti sa imi dati informatii suplimentare despre tratamentul d-nului Liciu,"Propolicium"

    Am fost diagnosticata cu tumora anexiala pe ovarul drept.Dimensiunile sunt mari, 6,4cm/9cm.De o saptamana folosesc ovulele si supozitoarele "Propolicium".Am tot citit recenziile favorabile.Cele care ati utilizat acest tratament, puteti sa imi dati mai multe detalii?Durerea de pe chist nu mi-a disparut.Poate trebuie sa mai astept.Am sanse sa scap de mult temuta operatie??

    14
    7

  • elena pe 6 Apr 2010, 16:28
    chist ovarian

    Buna.......am si eu o problema..din cauza ca imi intirzia ciclu de 12 zile am fost si am facut ecografie, am crezut ca sunt insarcinata..insa mi sa spus ca se presupune ca am chist ovarian pe stinga,,,din cauza caruia nu-mi vine menstruatia.....si pina in ziua de azi, deacum am 18 zile decind imi astept ciclul si nu mai vine...ce fac?

    13
    5

  • teodora pe 29 Mar 2010, 17:56
    chisturi ovariene

    Buna ziua, Numele meu e Teodora,am 26 ani si ma confrunt si eu cu aceasta problema, chisturile ovariene.Acum vreo 2 ani mi-au fost depistate la ecografie 2 chisturi pe ovarul stg,am urmat tratament cu Ac si se pare ca s-au retras cel putin unul din ele,mentionez ca datorita acestor chisturi aveam dureri in special inaintea perioadei de menstruati si uneori chiar si dupa incheierea acesteia.In noiembrie 2009 la un alt control mi-au fost depistate din nou 2 chisturi de data asta unul pe ovarul stg de 14 mm, iar altul pe ovarul drept de 22 mm,doctorul ginecolog mi-a prescris din nou AC pt 2 luni si sambata la control mi-a spus ca vor trebui operate fiindca nu au involuat si crede ca sunt de natura endometriozica,mi-a dat sa fac si o analiza CA-125 care este un marker tumoral,desi a spus ca dupa aspect nu ar fi vorba de asa ceva,va rog lamuriti-ma sunt foarte speriata

    7
    3

  • elena pe 16 Feb 2010, 15:03
    chist ovarian

    buna,ma numesc elena sunt foarte speriata am fost ieri 15 feb.la control ginecologic si mi-or spus ca am chist si ka trebe operatie peste 2 luni or pus termen.mi-e frica nu vreau sa am probleme mai tarziu vreau copii,familie.nu mi-or dat nici un tratament nu stiu ce am voie,ce nu am voie,nu stiu dece 2 luni trebe sa stau fara tratament si sa astept operatia,cat de grav este ,va rog din suflet dati-mi un sfat ,va multumec.

    7
    8
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod