Ciuperca piciorului, o neplacere sacaitoare...

Ciupercile aparute in zona picioarelor sunt rareori dureroase si nu te impiedica sa iti exerciti activitatile obisnuite, insa reprezinta, cel mai adesea, o neplacere surda si sacaitoare. Cu atat mai mult trebuie sa fii atenta la acest aspect in perioada verii, cand picioarele sufera foarte mult din cauza caldurii. Una dintre cele mai frecvente probleme de acest tip o reprezinta ciuperca aparuta la unghiile piciorului - aproximativ 15% din populatie sufera de astfel de probleme, inclusiv jumatate din persoanele de peste 70 de ani.

In special unghia degetului mare de la picior se ingroasa si se decoloreaza, iar unghia se poate distanta de deget. Sesizezi crapaturi ale unghiei atunci cand iti faci pedichiura, iar unghia este atat de tare incat devine chiar dificil sa o tai. In unele cazuri severe, unghia se poate distanta de carne si chiar cadea.

Diabetul creste riscul aparitiei ciupercilor la unghia degetului mare, precum si a altor probleme de sanatate a membrelor inferioare. Un risc la fel de mare il aduc cu sine fumatul si varsta, respectiv persoanele trecute de 60 de ani sunt mult mai sensibile la aceste neplaceri.


Unghiile ingrosate, care au suferit decolorari, fie ca te dor, fie ca nu, reprezinta un lucru neplacut, mai ales in perioada verii, cand tot ceea ce iti doresti este sa porti un pantof lejer sau sa iti etalezi frumusetea piciorului in sandalele noi si in tendinte pe care tocmai ti le-ai cumparat...

Exista foarte multe mituri care circula in jurul remediilor acestei probleme. Unele metode "babesti", extrem de populare in anumite vremuri, cum ar fi "inmuierea" degetelor de la picioare in inalbitor, pot fi dureroase si pot aduce cu sine alte probleme de sanatate a pileii. Altele, cum ar fi aplicarea anumitor unguente pe baza de menta, se pot dovedi a fi total ineficiente. Unele persoane sustin ca si-au vindecat ciuperca cu ajutorul pastei de dinti aplicate cu simt de raspundere cu periuta de dinti pe locul afectat sau tinand piciorul in rom sau in apa de mare... La un pret la fel de mare se pare ca ar fi si remediul cu ulei din arbore de ceai, aplicat local...

Farmaciile sunt pline de astfel de remedii, mai mult sau mai putin naturiste, si toate vand "fericirea" picioarelor tale.
Unele dintre aceste remedii par sa dea rezultatele dorite, de vreme ce ciuperca unghiei piciorului trece intr-un stadiu agravant sau, dimpotriva, mai bun, dar in propriul ritm... Insa nici una dintre solutiile amintite mai sus nu ajunge sa aiba o actiune cu adevarat eficienta asupra zonei in care s-a "instalat" aceasta problema.

Daca incerci sa tratezi singura ciuperca, evita orice fel de substante abrazive, inflamabile, cu potential ridicat de toxicitate sau care risca sa iti irite foarte mult pielea. Deteriorarea epidermei nu va face altceva decat sa ajute ciuperca sa se dezvolte mai departe. Aplicarea de unguente cu vitamina E este inutila si poate cauza iritatii.

Cand este necesar sa consulti medicul?

Daca suferi de diabet sau ai probleme de circulatie a sangelui, esti cu atat mai vulnerabila la infectiile picioarelor. De asemenea, daca unghia te doare foarte tare, cauta sfatul doctorului. Un doctor de specialitate, dermatolog, poate diagnostica cu acuratete afectiunea de care suferi. Ceea ce tie ti se pare a fi o ciuperca ar putea fi, de fapt, o eczema sau cu totul altceva.
Medicul iti poate prescrie un tratament medicamentos, iar in unele cazuri indepartarea chirurgicala a unghiei poate fi necesara.

Cele mai bune sfaturi

Incearca sa eviti cat mai mult factorii cauzatori sau cei care pot agrava aceasta afectiune: poarta papuci de cauciuc la dusurile publice, atunci cand pleci in vacanta, si mentine o foarte buna igiena a piciorului. Adevarul este ca o astfel de ciuperca se poate "lipi" foarte usor de tine...

Iata insa cum poti avea grija mai bine de picioarele tale:

Spala-te zilnic pe picioare si usuca-le foarte bine, stergand bine pielea dintre degete.

Poarta incaltaminte care permite pielii sa respire cat mai bine. Asigura-te ca pantofii pe care ii porti iti sunt buni si nu ficsi. Evita incaltamintea care iti chinuie piciorul, gen varfuri ascutite sau tocuri cui.

Poarta sosete din material sintetic, care indeparteaza umezeala de pielea piciorului. Bumbacul nu este atat de bun din acest punct de vedere.

Daca picioarele iti transpira foarte tare, incearca sa aplici un antiperspirant special pentru picioare.


Poarta o pedichiura cat mai scurta si dreapta. Este in regula sa aplici lac de unghii pentru a acoperi eventualele decolorari ale unghiei.

Daca ai o ciuperca, indeparteaza cu delicatete, o data pe saptamana, striatiile si partile exfoliate de sub unghie, cu ajutorul unui betisor folosit pentru manichiura.

Mergi desculta si/sau poarta sandale de fiecare data cand este posibil. Ciupercilor le prieste mediul intunecos si umed.

Daca imparti trusa de pedichiura cu membrii familiei, spala aceste ustensile si dezinfecteaza-le cu alcool, dupa fiecare utilizare. Daca mergi la un salon specializat, asigura-te ca trusa este dezinfectata sau cere permisiunea sa se foloseasca propriile ustensile.
 

Comentariile 1-50 din 118

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andy pe 20 Feb 2018, 18:34
    Tratament ieftin si usor de aplicat BETADINA!!!!

    Eu am avut ciuperca picioriului interdigitala (degetul mic), cu basici mici umede si piele care se exfolia. Au aparut si fisuri care se infectau usor, chiar mi se umflase piciorul la un momentdat. Dupa ce am incercat creme antifungice fara rezultat, am aplicat BETADINA pentru curatarea zonei cand am avut o fisura in piele. Am observat ca betadina mentine pielea uscata si au disparut si mancarimile. Am continuat sa aplic betadina cu un betisor de urechi in fiecare seara la culcare si dupa 7 zile au disparut urmele de infectie iar in 2 saptamani s-a refacut pielea complet. Am citit apoi pe alte site-uri straine ca s-au efectuat studii care confirma actiunea antifungica a betadinei si faptul ca nu creeaza tulpini rezistente. Incercati si nu veti regreta!

    0
    0

  • oana pe 18 Feb 2015, 21:43
    recomand si eu aceste produse

    Foarte bune aceaste produse de la Thursday Plantation, va pot confirma ca le-am folosit si sunt multumita de rezultate. Asa ca le recomand si eu

    6
    0

  • corina pe 13 Ian 2015, 16:46
    ciuperca

    Am avut aceasta ciuperca multi ani de zile. Am fost pe la medic si mi-a recomandat sa incep un tratament natural cu produse pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la thursday plantation. Asa ca am inceput sa folosesc o pudra naturala pentru picioare cu arbore de ceai, o crema antiseptica si o sticluta de ulei. Inainte sa folosesc aceste produse ma spalam pe picioare cu un sapun organic. Dupa ce picioarele erau uscate aplicam crema antiseptica impreuna cu 2-4 picaturi de ulei de arbore de ceai. Dupa ce crema a intrat in piele am folosit pudra. Recomand, pe mine m-a ajutat.

    14
    0

  • User pe 10 Iul 2014, 10:02
    In sfarsit am scapat si de problema asta!

    Luati de aici ghidul cum sa scapti de ciuperca piciorului ... este singura solutie pe care am folosit-o si mi-a trecut. http://ciupercapiciorului.putereaplantelor.net/

    7
    9

  • rusty pe 22 Feb 2014, 21:18
    TERBINAFINA

    Tot in armata am luat o ciuperca de care aproape am scapat cand nu mai credeam ...dupa vreo ...24 ani cu TERBINAFINA pastile 90 zile - atentie isi face efectul (cum scrie si in prospect) in vreo 6 luni

    2
    6

  • Dana pe 3 Sep 2013, 12:50
    Ciuperca piciorului

    Buna, am avut probleme cu ciuperca piciorului cu baiatul meu care, mai nou, merge la sala. A luat-o probabil de la dusuri, fiind mediu umed, ciupercile s-au dezvoltat din plin. La recomandarea unor prieteni am folosit crema CAFTAN de la firma Moraz. Crema este naturala, asa incat se poate aplica fara restrictii pe piele. Trebuie spalat si uscat piciorul, apoi se maseaza crema. Noi am aplicat-o seara la culcare. Are efecte aproape imediat, in doua-trei zile. Baiatul meu nu abandoneaza sala doar pentru ca acolo cresc ciuperci! Asa ca folosim in continuare crema in scop profilactic! Avantajul este ca nu are contraindicatii, fiind naturala si o putem folosi oricat de mult timp. Eu am gasit-o pe net (cosmetice din Galileea) dar am aflat ca ar fi si la Belladonna la Universitate. E un produs nou pe piata, am inteles. Va urez sa va foloseasca! A, pe el scrie ca foloseste si celor care sufera de diabet.

    1
    5

  • Elena pe 26 Mar 2013, 13:19
    diagnostic

    Buna ziua as avea rugamintea sa-mi explicati de ce o persoana bonlava i sau ingalbenit toate unghiile de la miini de culoarea iodului si este asa de o luna de zile multumesc astept o parere sigura ce avem de facut deoarece este nedeplasabil.

    0
    0

  • Lari pe 26 Feb 2013, 09:27
    ciuperca

    Buna,sotul meu are de cativa ani o ciuperca intre degetele de la picioare,are pielea alba ,cateodata ajunge spre culoarea verde,nu are mancarime deloc.A incercat diferite unguente ,pudra,dar fara nici un rezultat.Imi puteti recomanda un tratament?

    10
    0

  • Victor Ponta pe 25 Oct 2012, 00:44
    ciupecuta tra la la

    nuuuu mai pot...ma scarpin de piciorul scaunului!!!!!!!!!!!!!!!

    14
    1

  • Sandu pe 25 Iun 2012, 21:18
    remediu simplu, eficient si ieftin pt ciperca piciorului

    Cunoasteti banala apa de gura, nu-i asa ? Ei bine, tratamentul e simplu si mult mai eficient decat unguentele care au invadat piata farmaceutica, publicitatea in domeniu si buzunarele noastre. Dupa spalarea si uscarea picioarelor, picurati apa de gura intre degete cu ajutorul unei seringi fara ac ori cu o pipeta, dupa care cu ajutorul unui betisor igienic, o buleta de vata sau tifon, imbibate in aceeasi solutie, frecati usor zona dintre degete astfel incat toata suprafata sa fie umezita. Folositi imediat sosete de bumbac, recomandabil fiind sa le purtati si pe timpul noptii. Dimineata aplicati iar. Folositi prosop separat pentru picioare. Spalati-va dupa fiecare atingere a zonelor afectate, curatati cada bine. In urmatoarele zile, veti observa scuame care se desprind din zonele afectate. Atentie ca inca sunt contagioase. Nu este nevoie decat ca in timpul spalarii picioarelor, sa indepartati cat mai bine scuamele aparute, dupa care picurati iar apa de gura. Eu am scapat in doua saptamani. Oricum, prin comparatie cu unguentul pe care l-am folosit, efectul e superior. Va doresc sa scapati de probleme cat mai repede.

    5
    0

  • Nicoleta pe 5 Feb 2012, 15:43
    o ciuperca la degetul mare

    Buna,am sesizat impreuna cu mama undeva prin vara ca sora mea mai mica are o ciuperca sau asa i-am putea spune care datorita caldurii si a prafului face ca degetul mare de la picior sa se inroseasca ca mai apoi pielea sa prinda o crusta si sa se desfaca ramanand in timp rana care sangereaza .I-a fost recomandata o crema cu vitamine dar din nefericire nu i-a trecut si aceasta a continuat sa apara la degetul de la mana .Are dureri si cand se loveste sangereaza.Daca se poate un sfat in legatura cu aceasta ciuperca.

    8
    6

  • boboc pe 28 Ian 2012, 21:29
    ciuperca

    as manca niste ciuprrci la gratar

    14
    6

  • elena pe 12 Dec 2011, 21:40
    ciuprca la picioare

    va salut sotul meu are la picioare niste cosuri cu apa si mincarime sa scarpinat pin a facut rana iam pus iod se usuca dar seara cind vine e la loc

    18
    14

  • oana pe 12 Dec 2011, 13:46
    Exfoliere

    Imi poate recomanda cineva ceva pentru unghii exfoliate la maini?Ma chinuie de cativa ani problema asta.Imi cresc dar se exfoliaza foarte tare.Am incercat mai multe tratamente dar degeaba.Un sfat va rog.

    19
    6

  • Dini pe 4 Dec 2011, 08:50
    ciuperci

    Eu nu sunt medic, dar lucrez in sanatate de aproape 30 de ani. In general, nu agreez medicamentele chimice si tot ce-i facut la fabrica. Iubesc natura si-i respect legile. Am gasit demult un citat intr-o carte de medicina ayurwedica:"Dumnezeu nu a permis existenta nici unei boli pe Pamant, fara sa fi dat si leacul ei in natura". Asa ca... eu respect si aplic medicina "babeasca", pe care am luat-o de la strabunicii si bunicii mei. De la strabunii Romaniei. Ciupercile (la picioare) apar intotdeauna la persoanele care stau mult timp incaltate. Incaltamintea a fost inventata nu de frumusete, ci ca sa apere piciorul de frig sau de solul deloc neted al pamantului. Atat. Oare cati dintre oamenii care traiesc in zonele cu clima calda si care traiesc foarte putin incaltati au ciuperci (micoze) la picioare? Pai poate 1%. Oare de ce? Incaltamintea "sport", de tip adidas este conceputa pentru atletii care alearga pe pista sau la cros, pentru cateva ore. Dar nu pentru a fi purtata toata ziua in casa, la serviciu sau pe bulevard. Cizmele inalte sunt facute ca sa fereasca picioarele doamnelor de zapada. Intr-o astfel de cizma, care este facuta pentru "moda", nu pentru sanatate, degetele sunt strans inghesuite in varf, iar circulatia normala a sangelui prin artere este ingreunata sau chiar oprita. Rezultatul? Fungi intre degete, iar mai apoi, in ani, aparitia monturilor. Adidasii "sportivi", chiar daca ei sunt "de firma" sau de taraba, indiferent cat de multi bani au fost dati pe ei, ei ofera piciorului un microclimat de pestera: umezeala, intuneric, miros de statut, deci un teren tocmai bun pentru aparitia ciupercilor. Tot datorita purtarii lor excesive, apare si "piciorul de atlet" si platfusul. Deci incaltamintea stramta, de cauciuc sau alte materiale, ar trebui - daca nu evitata, cel putin purtata cat mai putin. Nu vorbesc despre faptul ca am vazut vara, pe plaja sau pe malul marii, oameni mergand in ghete nike sau fete-ncizmuite culegand scoici. Saracii oameni... Ei sunt sclavii modei, asa le "cere" ea, sa fie cool si sexy. Iar mai apoi stau la cozi la farmacie si la cabinetele dermatologice. Cam scumpa "placerea" asta moderna! Poate aveti "putintica rabdare" sa cititi ce-am scris eu pe blogul meu "Descult" candva, o traducere a unei pagini de la SBL (The Society of Barefoot Living - societate internationala a oamenilor carora le place sa traiasca desculti): http://descult-007.blogspot.com/2009/12/mersul-descult-este-cool.html

    18
    7

  • Dinu pe 1 Dec 2011, 08:43
    descult

    Nu stiu, nu vreau sa supar pe nimeni, dar eu nu suport nici un fel de incaltaminte. Am 52 de ani si inca de la 3 ani mi-a placut sa merg descult. Sigur, am purtat incaltaminte, pentru ca "asa trebuia", dar nu m-am simtit bine niciodata in nimic. Pentru mine, expresia "pantofi comozi, care-ti vin ca o manusa" este o prostie, un nonsens. In tinerete, cand voiam "sa ma dau mare" purtam adidasi (chiar si vara). Intotdeauna raceam si simteam mancarimi si usturimi intre degetele picioarelor. Si mi-am adus aminte de perioada copilariei, cand traiam la tara si eram tot anul descult, sanatos si fericit. Si mi-am zis ca incaltamintea nu-i de mine. Si-atunci... am abandonat-o. Acum, cam 90% din an eu ma port descult. Nu numai in casa sau pe nisipul de la mare, ci absolut oriunde si oricand vreau sa ma simt bine. Din martie pana-n decembrie port numai slapi. In concedii nimic. Iar iarna, numai in zilele geroase incalt niste tenisi chinezesti, de panza (dar fara ciorapi). Insa, daca am ocazia sa fie zapada, nu ma opreste nimeni si nimic sa alerg descult prin zapada pufoasa dintr-un parc. Ca veni vorba de parc, eu n-am intrat niciodata-ntr-un parc incaltat. Ci numai... descult ! :)

    19
    7

  • cami pe 24 Nov 2011, 01:24
    dermatologul e Sfant

    Dragilor, din proprie experienta va spun: mergeti la dr. specialist in dermatologie. Daca sunteti din BV, mergeti la dr Oancea sau Oanta...nu mai stiu exact, avea cabinet pe Str Zizin. Am facut zeci de tratamente naturiste, creme, bai, lacuri, sprayuri, prafuri si mi-am si scos unghia de 3 ori si nimic pana nu am ajuns la acest dermatolog. Mi-a prescris un tratament cu pastile( da pastile) f scump ce-i drept, insa iata au trecut 10 ani de atunci si nu mai am probleme. DIFLUCAN pastile.....insa faceti o analiza pentru a stabili cu certitudine ce fel de micoza sau panaritiu aveti

    8
    15

  • florin pe 3 Oct 2011, 23:32
    ciupearca piciorului

    NU MAI INTELEG NIMIC unii vorbesc de unghii altii de degete ¡¡ eu intreb de niste basici in talpa ce au un lichid alb si manica ingrozitor .V reau sa aflu ce sint astea..]

    18
    12

  • Trei ciuperci pe 30 Sep 2011, 20:01
    continuare

    Ideea e că am consultat, am urmat sfaturile şi tratamentele prescrise cu stricteţe, ale mai multor dermatologi, fără rezultate. Vreau o recomandare pentru un dermatolog serios, cu experienţă şi dedicat profesiei. M-am săturat de aşa zişi medici, doar cu diplomă, care n-ar merita să profeseze nici măcar o secundă. Mulţumesc!

    30
    10

  • Trei ciuperci pe 30 Sep 2011, 18:12
    ciuperci, ciuperci

    Am trei tipuri distincte de ciuperci: - O formă micotică, în zona degetelor membrelor inferioare. Niciunul din tratamentele recomandate nu a fost eficient. - O alta natură, situată inghinal, pe partea interioară a coapselor. Tratament urmat îndeaproape fără rezultate. O uşoară ameliorare după tratament îndelungat, ca apoi să câştige mai mult teren. -

    27
    8

  • mamy.mamy pe 29 Sep 2011, 13:58
    ciuperca unghiilor

    la degetul mare d la picior ..unghia se ingalbenise ,se ingrosase...am fost la medic ...mi-a sppus ceva de o ciuperca si ca unghia trb scoasa ungent ...am acceptat lucrul asta cu speranta ca poate imi va fi mai bn ...dar ...dupa ce unghia a crescut (dupa 6 luni)..sincer sa va spun am avut neplacuta surpriza sa vad ca e la fel ..ce sa fac (doar nu o scot iar ).,.dati-mi un remediu pls..multumesc:*

    12
    13

  • Gabriela pe 2 Aug 2011, 22:14
    Ciuperca..

    Buna! Fiica mea are un fel de ciuperca pe degetele de la picioare. I s-au innegrit la incheietura. Cel mai probabil a luat-o de la strand. Cum s-ar putea trata?

    17
    11

  • iulia pe 13 Iun 2011, 20:16
    micozele picioarelor

    se recomanda o igiena riguroasa! zilnic spalat si schimbat ciorapii,care vor fi sigur de bumbac. in pantofi si-n ciorapi trebuie sa puneti acid boric pulbere si repetati de mai multe ori in decursul a unei luni.sigur veti avea picioare curate, uscate si fara mirosul neplacut care este deranjant pentru un barbat.

    10
    9

  • Bogdan pe 8 Iun 2011, 10:06
    Cum e posibil sa scrii in halul asta

    adrian razvan unde ai facut scoala generala? Este inacceptabil si intolerabil sa nu stii sa scrii. Mai lasa messengerul ala sau macar invata sa scrii. Eu am inceput sa cer la angajare test de inteligenta, o scurta transcriere de text si cateva cuvinte despre candidat scrise de mana. Ne faceti de ras tara asta

    21
    16

  • Alexandra pe 7 Iun 2011, 14:04
    re: ciuperca

    @ticusan raluca - aceeasi problema am avut-o si eu si mi s-a recomandat miconazol nitrat - crema...intr-o saptamana simptomele de mancarime ar trebui sa dispara.

    8
    5

  • andreea pe 9 Mai 2011, 21:46
    saburov

    In legatura cu solutia minune numita de unii pe forum SABUROV astazi am reusit sa dau de ea la farmacie, dar pe sticluta scrie SABOURAUD. Inca nu am folosit asha ca nu imi pot da cu parerea despre efectele ei. Ceea ce va mai pot da este un link pe care l-am gasit intamplator pe net cautand denumirea ce scria pe sticluta, unde cineva pune compozitia solutiei.http://www.culinar.ro/forum/continut/In-corpore-sano/4477/Am-pitiriazis-si-nu-scap/. Sper ca am putut fi de folos.Bafta!!!!

    3
    15

  • ticusan raluca pe 22 Feb 2011, 18:56
    ciuperca

    buna ,am un baietel de 7 ani si are o ciuperca la picioruse si anume il mananca foarte tare intre degetele, am fost la doctori am facut n tratamente, am folosit si otet de mere dar nu-i trece cu nimic. va rog sa ma ajutati,multumesc

    31
    9

  • adrian razvan pe 1 Feb 2011, 00:03
    hmi cade unghia de la piciorul drept

    akum 2 luni mi-a crescut colţul de la piciorul drept degetul mare in karne adika in jos erea o durere de nesuportat kand ma inkalţam si am fost la urgente miau fakut anestezie la deget dupa care mi-au extras coltu akuma dupa 2 luni am vazut ka mi sa albit unghia pe la jumatate cu o dunga pe mijlokul unghiei iar pe partea ku colţul extras sa desprins putin ce trebuie sa fak va rog frumos sa ma ajutati ku un sfat

    28
    9

  • dan pe 7 Ian 2011, 20:02
    coi in talpa

    Am si eu o problema,,pare stupida dar adevarata iam dat unui baiat cu picioruil in coae si peste 9 luni mia iesit un coi in talpa nu pot sa marg ca daca pun piciorul pe pamant se striveste coiu si il doare pe baiatul care ia-m dat cu piciorul daca ma puteti ajuta va rog sunati la nr de tel 112

    22
    29

  • tincuta pe 7 Ian 2011, 11:40
    ciuperca

    BUNA,A FOLOSIT CINEVA TRATAMENTUL CE VI L-AM DAT? INCERCATI FIINDCA ESTE FOARTE BUN ASTEPT UN RASPUNS DACA A FOST BUN VA ROG FOLOSITI TRATAMENTUL

    36
    23

  • adina pe 30 Dec 2010, 17:03
    unghii ingalbenite la maini

    Buna, sunt Adina din Bacau, am 24 de ani si am o problema cu 3 dintre unghiile de la mana dreapta, de aproximativ 6 luni mi s-au ingalbenit si s-au distantat de degete. Ce sa fie oare? Va rog sa ma ajutati daca puteti, va multumesc.

    51
    10

  • teu pe 21 Dec 2010, 11:40
    solutie saburov concentrata

    sunt recunoscator cui imi scrie reteta de solutie saburov concentrata

    12
    6

  • john pe 19 Dec 2010, 13:07
    ciuperca piciorului (onicomicoza)

    TERBINAFINA!!!!!!!!!!!!! 100%

    14
    10

  • anca pe 21 Nov 2010, 18:03
    la doctor cu voi!!!

    mi se pare incredibil ce citesc aici. ok, inteleg ca-s oameni care au fost la mai multi doctori si nu au reusit sa rezolve problema, sunt disperati si vor sfaturi. dar multi dintre voi nici nu ati ajuns la un doctor!!! mergeti la doctor si vedeti ce aveti!!! nu mai stati ani de zile cu ciupercile intre degete fara sa mergeti la un doctor. imbolnaviti si pe altii!!!

    6
    14

  • andreia teaca pe 7 Nov 2010, 13:32
    bataturi? besici cu puroi in talpa

    din ianuarie sotul meu se confrunta cu-se roseste ca un punct in talpa,il inteapa, il doare incat nu se poate lasa pe talpa,se formeaza mai apoi puroi care incetul cu incetul se evacueaza.Am fost la dr.-ianuarie ,februarie-l-au operat, in iunie a aparut din nou,dar am lasat sa se evacueze puroiul...acum din nou aceeasi poveste...mie nu-mi vine sa cred ca-s bataturi..si totusi nimeni nu ne spune clar caâe ece sa facem unde sa mai mergem??????/ajutor

    6
    10

  • andreia teaca pe 7 Nov 2010, 13:31
    bataturi? besici cu puroi in talpa

    din ianuarie sotul meu se confrunta cu-se roseste ca un punct in talpa,il inteapa, il doare incat nu se poate lasa pe talpa,se formeaza mai apoi puroi care incetul cu incetul se evacueaza.Am fost la dr.-ianuarie ,februarie-l-au operat, in iunie a aparut din nou,dar am lasat sa se evacueze puroiul...acum din nou aceeasi poveste...mie nu-mi vine sa cred ca-s bataturi..si totusi nimeni nu ne spune clar caâe ece sa facem unde sa mai mergem??????/ajutor

    6
    3

  • tincuta pe 17 Oct 2010, 12:06
    ciuperca la picior

    SI EU AM AVUT CIUPERCA IN TALPA 2 ANI DAR M-AM VINDECAT AM FOLOSIT IN FIECARE ZI DIMINEATA SI SEARA TINCTIURA DE IOD ,AM CURATAT BINE PICIORUL SI AM DAT CU DERMOVATE UNGUIENT DE LA FARMACIE ESTE FFF BUN RECOMANDAT DE MEDIC SUNT DIN HUNEDOARA VA DORESC SUCCES O ZI BUNA

    7
    4

  • tincuta pe 17 Oct 2010, 12:05
    ciuperca la picior

    SI EU AM AVUT CIUPERCA IN TALPA 2 ANI DAR M-AM VINDECAT AM FOLOSIT IN FIECARE ZI DIMINEATA SI SEARA TINCTIURA DE IOD ,AM CURATAT BINE PICIORUL SI AM DAT CU DERMOVATE UNGUIENT DE LA FARMACIE ESTE FFF BUN RECOMANDAT DE MEDIC SUNT DIN HUNEDOARA VA DORESC SUCCES O ZI BUNA

    5
    4

  • daniela pe 23 Sep 2010, 12:57
    vsh marit

    vsh-ul este marit, adica 40 iar talpile s-au invinetit? ce remedii sunt pt circulatia sangelui si pt scaderea vsh-ului? multumesc

    3
    4

  • daniela pe 23 Sep 2010, 12:53
    vsh marit

    am vsh-ul marit, adica 40? ce trebuie sa fac?ce remedii sunt?

    4
    5

  • corina pe 19 Aug 2010, 08:46
    ciupercuta intre si pe degete

    buna ! am si eu o ciupercutsa ( o alint asa ca poate imi trece) cred ca am luat-o de la apa de mare ... asa ca aveti grija daca vreti sa veniti anul acesta la mare ... problema este ca in afara de mancarimea de rigoare, pe mine ma si doare un pic ... adica trebuie sa calc cumva intr-o parte ca sa nu ma apas pe ciupercutsa.

    7
    8

  • Octavian pe 13 Aug 2010, 13:44
    remediu pentru ciuperca la unghie

    Din cate stiu, cea mai frecventa infectie la unghie este onicomicoza. Mie mi s-a infectat unghia mare de la picior dupa ce m-am lovit. S-a invinetit, a curs sange si s-a vindecat cu aceasta sechela. A stat asa mult si bine pe coltul ei de unghie. Am tratat cu tinctura de iod picurata sub unghie, cel putin o data pe zi. Timpul de vindecare este dat de viteza de crestere a unghiei, adica de suprafata afectata. Pentru jumatate din unghie dureaza cateva luni. Sper sa va fie de folos. Doamne ajuta!

    6
    3

  • andreea pe 2 Aug 2010, 21:25
    ce sa fac?

    hey.......am descaoperit ca am o ciuperca ....cred ca o am de cateva luni sau chiar de un an...nu stiu ce sa ma fac cu ea.......am nevoie de sfaturi.....(dar nu vreau sa ma duc la medic) .....o sa incerc ....remediul cu otetul......dar va cer ajutorul.......multumesc

    5
    4

  • marius pe 2 Aug 2010, 19:07
    nu eu ..:(

    am aceeasi problema pe care o are si morena doar ca sunt la prima etapa cand am doar mici punctulete...am folosit antipersiprant dar degeaba ..ce ma sfatuiti sa fac ..cer ajutoru vostru ...va multumesc mult :)

    2
    5

  • Octavian pe 25 Iul 2010, 13:30
    cum se trateaza?

    Pe pulpa piciorului drept, am o ciuperca de marimea unui banut de 10 bani, culoare rosiatica, se "scamoseaza" daca o zgirii cu unghia, avind un fel de radacina in centru, ca la bataturi; daca o rup, singereaza. Cum se trateaza? Va multumesc !

    9
    2

  • Octavian pe 25 Iul 2010, 13:27
    cum se trateaza?

    Pe pulpa piciorului drept, am o ciuperca de marimea unui banut de 10 bani, culoare rosiatica, se "scamoseaza" daca o zgirii cu unghia, avind un fel de radacina in centru, ca la bataturi; daca o rup, singereaza. Cum se trateaza? Va multumesc !

    12
    8

  • mihaela pe 21 Iul 2010, 21:02
    merge sigur

    bunica mea are o ciuperca de multi ani si chiar a patit-o foarte rau.a fost la un doctor arab si i-a recomandat sa se spele pe picioare in bicarbonat cam o lingurita la 3 litri de apa dupa aia sa se stearga foarte bine si dupa aia sa dea cu betadine sa astepte sa se usuce si dupa aia cu baneocin pudra si a scapat de aceasta ciuperca

    12
    3

  • marilena pe 17 Iul 2010, 22:38
    ciupearca.....

    buna si eu am un inceput de ciuperca dar cel mai mult la unghiile de la picioare spunetimi ce sa folosesc sami treaca va rog

    11
    2

  • Diana pe 13 Iul 2010, 02:59
    ce nebunie..

    Buna, si eu trec prin asa ceva , dar acum ati reusit sa ma speriati mai tare. Mi-au aparut anul trecut , cand , mergand intr-o excursie, nu am purtat papuci la dus.La inceput habar nu aveam ce se intampla cu picioarele mele, am mers la podolog si in prima faza, mi-a dat o crema pentru unghii , ca sa imi cada mai usor(erau galbene , si mi-a taiat jumatate din ele).A doua oara, mi-a dat o crema pentru piele. Mi-a recomandat sa ma spal cu sapun antibacterian,si sa ma usuc foarte bine intre degete.In mai putin de 2 saptamani imi trecuse.Eu va recomand sa mergeti sa intrebati la farmacie, depinde de problema, cu unghiilen sau cu pielea si mancarimile.Dar neaparat , folositi un sapun antibacterian.Anul asta se pare ca mi-au aparut din nou..Bafta!crema pentru

    4
    8

  • Diana pe 13 Iul 2010, 02:57
    ce nebunie..

    Buna, si eu trec prin asa ceva , dar acum ati reusit sa ma speriati mai tare. Mi-au aparut anul trecut , cand , mergand intr-o excursie, nu am purtat papuci la dus.La inceput habar nu aveam ce se intampla cu picioarele mele, am mers la podolog si in prima faza, mi-a dat o crema pentru unghii , ca sa imi cada mai usor(erau galbene , si mi-a taiat jumatate din ele).A doua oara, mi-a dat o crema pentru piele. Mi-a recomandat sa ma spal cu sapun antibacterian,si sa ma usuc foarte bine intre degete.In mai putin de 2 saptamani imi trecuse.Eu va recomand sa mergeti sa intrebati la farmacie, depinde de problema, cu unghiilen sau cu pielea si mancarimile.Dar neaparat , folositi un sapun antibacterian.Anul asta se pare ca mi-au aparut din nou..Bafta!crema pentru

    6
    3
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod