Anadolu Medical Center, recunoscut în România pentru tratamentele oncologice

30% din pacienţii străini care vin anual la Anadolu sunt din România. Ţara noastră se situează pe primul loc în topul pacienţilor străini trataţi aici. În 2013, pacienţii români au făcut 5,200 de examinări, 1,580 dintre acestea fiind prima examinare.
60% dintre pacienţii români care au venit în 2013 la Anadolu s-au tratat în cadrul Institutului Oncolologic, dintre aceştia 27% au urmat tratamente în cadrul centrului de oncologie medicală, 23% în cel de radioterapie oncologică şi 10% în cel de chirurgie oncologică. Restul pacientilor romani (40%) aleg Anadolu pentru chirurgie generală, ginecologie, urologie sau hematologie.
 
Cele mai întâlnite tipuri de cancer cu care se prezintă pacienţii români la Anadolu sunt: cancer pulmonar, cancer la sân, diferite tipuri de cancer ginecologic şi urologic.
 

Pacienţii români ajung la Anadolu, în numeroase cazuri, în faze avansate ale bolii, când sunt trataţi paleativ pentru prelungirea şi creşterea calităţii vieţii.

Totuşi, în ultimii ani s-a observat o creştere a nivelului de conştientizare a problemei cancerului şi a importanţei diagnosticării incipiente, mai ales la pacienţii cu vârste de până în 50 de ani, care au început să se prezintă şi în faze mai timpurii.

Anadolu propune o abordare multi-disciplinară a tratamentelor, prin cooperarea dintre departamentele de chirurgie, oncologie medicală, patologie, medicină nucleară, medicină internă şi radioterapie oncologică.


Centrul de Neurochirurgie s-a impus, deja, ca unul dintre cele mai importante centre din regiune. Centrul de Neurochirurgie dispune de cea mai nouă tehnologie şi de expertiza echipei de chirurgi. Centrul are o abordare multi-disciplinară prin colaborarea cu Institutul Oncologic, în rezolvarea cazurilor de tumori pe creier.  

Costul mediu al unei tratament de oncologie medicală (chimioterapie) la Anadolu se situează între 1,000 – 2,700 de euro. Un tratament de radioterapie ce cuprinde 30 de şedinţe atinge, în medie, 11,000 de euro.
Un set de 1-7 şedinţe cu Cyberknife are un cost mediu între 7,000 – 8,500 de euro, iar un control PET/CT este aproximativ 1,000 de euro.    

Potrivit publicaţiilor de specialitate, Anadolu Medical Center s-a clasat anul trecut pe locul 9 în topul furnizorilor de servicii medicale, la nivel mondial. De asemenea, Centrul Medical s-a situat pe locul 1 în top 10 spitale care au primit cel mai mare număr de pacienţi străini din Turcia, potrivit “Raportului de Evaluare a Turismului Medical”, realizat de Ministerul Sănătăţii în 2013.
 

Anadolu Medical Center este afiliat Johns Hopkins Medicine, considerat, pentru al 21-lea an la rând, cel mai bun spital din SUA. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod