Afectiunile sanului

Dintre problemele cu care se confrunta femeile, afectiunile sanului facparte dintre care le afecteaza cel mai mult, chiar si din punct de vederepsihic.

Modificarile la nivelul sanului sunt frecvente in cursul vietiifemeii. Ele trebuie sa faca obiectul unei consultatii medicale deoarecepot fi manifestari ale unei tumori, cel mai frecvent benigne, dar uneorimaligne.

Principalele boli ale sanului sunt tumorile (benigne in aproximativ 80%din cazuri), dar exista si alte afectiuni, cum ar fi cele inflamatorii,care pot evolua spre abces. Semnele diferitelor tulburari pot fi secretiamamara sau durerile. Descoperirea acestor afectiuni necesita intotdeaunaconsultatie medicala.

Tumorile benigne
Cele mai frecvente tumori benigne ale sanului sunt chistul (cavitate plinacu lichid), adenofibromul (nodul rotund, uneori voluminos, care ruleazasub degete), lipomul (tumora de grasime), papilomul intracanalicular(proliferare a tesutului din canalele galactofore care se deschid lanivelul mamelonului) si tumora philodes (tumora mamara voluminoasa siboselata). Ultimele doua tumori pot deveni canceroase.

Chistul sanului
Un chist este o cavitate plina cu lichid.
Apare cel mai frecvent inpreajma menopauzei si poate fi depistat prin simpla palpare. Este mai multsau mai putin voluminos si dureros, iar volumul sau variaza in functiede ciclul menstrual. Uneori sunt prezente chisturi multiple. Ecografiapermite confirmarea existentei chistului. Prin punctie se realizeazaevacuarea lichidului si analiza lui, pentru a confirma caracterul benignal tumorii. Un chist golit complet nu recidiveaza.

Adenofibromul (sau fibroadenomul)
Este cea mai frecventa tumora benigna de san. Se intalneste la femeiatanara, intre 20 si 30 de ani, in peste jumatate din cazuri. Ea sedezvolta din tesutul glandular si conjunctiv si se manifesta printr-unnodul de dimensiuni variabile, unic, regulat, bine delimitat, elasticsi mobil sub piele. Pe langa examenul clinic, mamografia, ecografia sicitopunctia permit stabilirea diagnosticului. In majoritatea cazurilor,tratamentul consta in ablatia chirurgicala a adenofibromului, subanestezie locala daca nodulul este superficial, sau sub anesteziegenerala. Uneori, la femeia tanara cu un nodul mic si care nu deranjeaza,nu se face nici un tratament; in acest caz, este suficient controlulclinic si ecografic regulat.
Lipomul.
Mai rar decat chistul si adenofibromul, lipomul este otumora benigna formata din tesut gras. Tratamentul consta in ablatiachirurgicala.

Papilomul intracanalicular
Este o tumora situata in unul dintre canalele galactofore prin care seelimina laptele. Se manifesta printr-o secretie incolora, negricioasasau sanguinolenta; femeia poate simti o tumora de dimensiunea unui bobde mazare sub mamelon. Papilomul, indolor, poate deveni malign, ceea ceface necesara ablatia sa.

Tumora philodes
Rara, aceasta tumora voluminoasa, neregulata si nedureroasa, cresterapid in volum. Tratamentul chirurgical permite rezectia larga a tumorii,necesara pentru evitarea oricarui risc de recidiva sau de degenerescentamaligna.

Abcesul sanului
Abcesul de san corespunde unei cavitati pline cu puroi. El se manifestaprintr-o tumefactie dureroasa, rosie si fierbinte, asociata cu febraridicata. Aceasta afectiune poate sa apara dupa un traumatism sau poateconstitui localizarea secundara a unui focar infectios, dar cel maifrecvent apare in perioada de alaptare. In acest caz, abcesul apare ingeneral dupa o inflamatie a sanului (mastita) care produce obstructiaunui canal galactofor.
Tratamentul consta in evacuarea puroiului (drenajchirurgical), efectuata printr-o mica incizie in apropierea areolei.

Secretia mamelonara
Exista secretia de lapte (galactoree) si secretia unui alt lichid. Inprimul caz, secretia apare la ambii sani, spontan sau dupa apasarea pemamelon. Ea se datoreaza cresterii secretiei unui hormon, prolactina,eliberat de hipofiza, o glanda situata la baza creierului. O galactoreenormala poate persista 68 luni dupa terminarea alaptarii. Secretialactata poate sa mai apara si dupa administrarea unor medicamentesau poate fi manifestarea unei boli (de exemplu, o tumora benigna dehipofiza).

Aparitia unei alte secretii decat cea lactata se poate datora uneiafectiuni localizate la un canal galactofor (care conduce laptele spremamelon). In functie de aspectul secretiei, pot fi implicate mai multeboli: o secretie seroasa, intr-o leziune a unui canal; o secretiesanguinolenta, intr-o tumora benigna (papilom intracanalicular) saumaligna (cancer intragalactoforic). In 90% din cazuri, secretia mamelonaraeste expresia unei afectiuni benigne.

Sani durerosi
Durerile la nivelul sanilor (mastodinii) pot fi continue sau nu,localizate sau difuze; ele sunt adeseori insotite de turgescentasanilor.
Frecvent, aceasta problema survine inainte de menstruatie saula inceputul unei sarcini, dar orice femeie poate avea dureri si inafara acestor perioade. In absenta oricarui alt semn, o mastodinie esteconsiderata consecinta unei dereglari hormonale. Tratamentul consta inprescrierea unor progestative asociate cu estrogeni, daca se doreste sio metoda de contraceptie.

Informatii furnizate de www.raobooks.com din cartea "Viata Sexuala", aparutala Editura Rao


Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde potiachizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare aflatin paginile Eva.ro.

 

Comentariile 1-50 din 61

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • moise pe 30 Ian 2015, 10:35
    exista a 2 sarcina dupa extirparea tesutului de sub sfarc?

    Dupa ce am nascut imediat am inceput si prima operatie la san(abces) care se tot facea la 2-3luni ajungand la un moment dar la una din operatii sa mi se scoata tot tesutul de sub sfarc pentru a nu pierde intregul san,se descoperise o tumoare, sunt bine,cosmarul a trecut de mai bine de un an,intrebarea mea este:pot duce o sarcina la bun sfarsit fara sa imi apara iarasi puroiul, exista un medicament care poate opri umflarea sanilor in timpul sarcinii,respectiv lactatia? doctorita mea mi-a zis ca pot ramane insarcinata si imd ce nasc oreste lactatia dar de unde am siguranta ca tumoarea nu-mi reapare in timpul sarcinii? va multumesc anticipat

    0
    0

  • bucur florentina pe 22 Ian 2014, 11:10
    sani

    la anceput mi sa facut un pic de puroi la san dar am crezut ca este din cauza uni fir de par care era an piele.acum de dimineata mai egzact ma-m trezit cu o unflatura mare ,am apsat pe acea unflatura si mi-a esit foarte mult puroio cu sange .acum acea zona este rosie si e cum as avea o gaura an san.este ceva grav

    11
    0

  • ioana pe 1 Apr 2013, 19:08
    dul sanul stang

    am fost la ginecolog si mia spus ca am un dul de 2 cm an jurul sfarcului ma doare,la atingere al simt tare si tot se muta si ma jeneaza,mi se pare ca a crescut,mam facut cu crema protestogel 1 si disparea durerea,dupa ce am ancetat sa ma mai fac cu crema au anceput sami apara iar durerile.miam facut si ecograf mamar si nu miau gasit nimic.de ce ma doare si ce poate fi,astept un raspunsca mie frica.am 20 de ani.multumesc

    9
    0

  • Domnul pe 6 Feb 2013, 20:58
    Un tratament miraculos pentru afecţiuni ale sânilor

    ,,Dragii mei, cartea domnului Andrei Moldovan, din punctul meu de vedere, este un rezultat al unei munci. Şi eu am cumpărat-o, şi eu nu am putut să fac mai nimic din ea. DAR după două luni Dumnezeu m-a ţinut de minte şi am alcătuit o combinaţie după acea carte, pe care eu o consider miraculoasă, pentru că nu mi se mai albesc ochii după ce o folosesc. Şi aceasta este: coaja albă de la o lămâie mare, rasă (vitamina b17), zeama de la o lămâie şi jumătate, o feliuţă de ghimbir, o linguriţă de piper de mai multe culori, şapte căţei de usturoi (zinc). Toate amestecate într-un borcănel de 250 de grame şi se poate folosi ca condiment pentru mîncare sau sub formă de pansament. Dragilor scade văzând cu ochii, te simţi mai elastic şi activ şi nu a trecut decât o zi decând mi s-a revelat acest lucru şi decând l-am folosit de mai multe ori în această zi, ca pansament pentru sânul drept de care sufăr, fiindcă acum un an am fost aşa obosită că nu mi-am golit sânii de lapte, iar doctorii m-au deşteptat că este un caz foarte grav”.

    4
    1

  • Daniela pe 23 Sep 2012, 00:39
    Nu mai mintiti lumea!!!

    Pe cat ca sunteti niste analfabeti....mai si speriati lumea!!!toate simptomele care le-ati enumerat nu ai nici o legatura cu tumorile , nodulii s.s.m.d in loc sa incurajati femeile sa mearga la consultul periodic obligatoriu.....voi le speriati de medici!!!

    3
    0

  • Vali pe 28 Mai 2012, 22:09
    o posibila boala la nivelul mamelonului?

    buna seara! ma numesc Vali si am 36 ani,sunt mama a doua fetite.de ceva timp observ cum pe sfarcurile mele apar niste cojite uscate si cum sfarcurile sunt crapate.Am tras de acele cojite si sub ele ramane pielea rosie si umeda.va rog frumos ,daca cumva cunoaste ti un raspuns la aceasta problema a mea si bineinteles, daca aveti amabilitatea sa imi raspunde ti,astept asta, pe adresa mea de e-mail( biaclara200yahoo.fr).Multimesc anticipat

    7
    0

  • dana pe 4 Dec 2011, 19:12
    secretii maronii sangerii din sani

    buna seara.spuneti-mi va rog daca ati mai intalnit asemeanea caz pt ca sunt f speriata.o pers de 58 ani, fara probleme in trecut s-a trezit dintr-o simpla intamplare ca ii iese o secretie maronie spre rosu din ambii sani doar cand sunt stimulati.nu curge altfel.este f speriata, si nu stie ce ar putea insemna.ar putea fi cancer sau doar o dereglare hormonala.?va rog sa imi raspundeti cei care stiti.multumesc

    42
    10

  • Madalina pe 3 Dec 2011, 13:24
    afectiuni ale sanului

    buna ziua! am si eu o intrebare de ceva timp am observat o secretie incolora a sanilor... care poate fi cauze mentionez ca i-au anticonceptionale recomandate de medic. multumesc

    33
    8

  • andreea pe 3 Dec 2011, 12:17
    buna fetelor

    am o intrebare pe 1 decembrie am incercat safac dragoste cu iubitul meu..eu am 17 ani ..el 22:Dam incercat dar nu s`a putut deoarece ma durea foarte tare..a intrat un pik(mai mult)dar nu am reusit de tot..:Dfara prezervativ..se poate ca eu sa raman insarcinata?stiu ca suna caraghios:Ddar mie frica:D iar sfarcurile parca is albe:Dplz..ma puteti ajuta?id`ul meu...missy_andutza :*:*:ms

    22
    0

  • alexandra pe 29 Nov 2011, 13:37
    cosuri la san si corp

    am observat ca mi_au iesit pe sani ca niste cosuri da cum sazic sunt asa ca niste furunculi dar nu sunt pt ca mi se inrseste in jur ma doare si apoi se face ca un cos dar nu imi trece dupa ce trece roseala ramne semn. o pata rosie .nu stiu de la ce eee . cine poate sa imi dea un raspuns urgent

    47
    11

  • lavy pe 26 Aug 2011, 10:01
    durere sfarc

    buna fetelor!de cateva zile simt o durere ,arsura la nivelul sfarcului drept,precizez ca este inaintea ciclului .imi poate spune cineva ce este?

    87
    17

  • ella pe 25 Aug 2011, 05:45
    secretie verzuie in sinul mamar

    am 25 de ani si am o fetita de 6 ani si jumate si de atunci am ramas cu lapte in sinul sting e verzui de culoare nu imi curge decit prin apasare...imi este teama de Dr....ce credetzi ca asi avea? va rog dak stiti sasati-mi un mej la ad asta...bellaeuno@yaho.com

    64
    19

  • mariana pe 7 Iul 2011, 08:16
    poate stie cineva

    de citeva luni mi-a aparut o pata maronie pe sanul drept aum observ ca mai apare una este mica dar cu timpul se mareste ma maninca daca ma scarpin ma doare uneori ma doaresi din senin cine poate sa ma ajute, multumesc

    33
    6

  • mariana pe 7 Iul 2011, 08:16
    poate stie cineva

    de citeva luni mi-a aparut o pata maronie pe sanul drept aum observ ca mai apare una este mica dar cu timpul se mareste ma maninca daca ma scarpin ma doare uneori ma doaresi din senin cine poate sa ma ajute, multumesc

    26
    7

  • dana pe 13 Apr 2011, 00:53
    bube pe san

    de ceva vreme ma supara niste bubite sub sani ce ma mananca se inroseste cand ma scarpin , ma ustura dupa ce ma lasa mancarimea dispar dak le las in pace cateva ore si apar iar ce pot face in cazu asta ce pot sa am?

    31
    6

  • bianca pe 23 Mar 2011, 22:12
    areola cu cosuri

    am 15 ani,de ceva timp am observat pe areola ceva ca niste cosuri ,si nu stiu ce sunt si daca e o problema grava ,

    47
    12

  • CRISTINA pe 10 Ian 2011, 17:42
    LUME NEBUNA

    BAI FETELOR SUNTE-TI CU CAPUL TOATE.....SUFERITI DE ALTCEVA . DUCETI-VA LA DOCTOR NUMAI CERETI SFATURI AIUREA PE FORUM.

    23
    5

  • alina pe 16 Dec 2010, 07:05
    incredere

    adresati-va cu incredere d=nei ANGELICA CHIOREAN de la Cluj

    5
    10

  • moale ana pe 22 Oct 2010, 12:05
    dureri de san

    Am virsta de 50 de ani .Am dureri de sani ,care sunt si tensionati.Durerile au inceput inainte de ciclu si am crezut ca vor disparea odata cu ciclu ,din pacate nu s-a intimplat asa.Sufar de 10 zile.Am inceput sa-mi ung sanii cu progestogel.Ce pot sa mai fac?

    20
    6

  • dorina pe 20 Sep 2010, 18:55
    sani durerosi

    am fost operata in 2005 de displazie severa de col uterin iar de atunci ma dor sanii groaznic cate o luna, si doua luni pauza cand nu ma dor transpir deci am bufeuri de caldura sa fie oare pe baza hormonala?? am probleme si cu tiroida

    31
    8

  • maura pe 17 Sep 2010, 00:31
    probleme la sani

    Mai intai trebuie sa spun ca si eu am avut timp de mai multi ani simptome deranjante la sani am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistic a apoi dupa vreo 10 ani am descoperit un papilom intraductal l-am operat iar dupa am descoperit ceaiul de napraznic .A m facut o cura de 3 sapt pauza una si iar 3sapt iar acum pot sa spun ca nu mai am acele dureri de dinaintea menstruatiei.Urmeaza sa merg la control dar ma gandesc ca nu mai am de ce sa ma tem multumita bunului Dzeu.Sanatate tuturor si incercati ceaiuri care pot ajuta la dereglarile hormonale.

    11
    2

  • maura pe 17 Sep 2010, 00:16
    probleme la sani

    Mai intai trebuie sa spun ca si eu am avut timp de mai multi ani simptome deranjante la sani am fost diagnosticata cu mastoza fibrochistic a apoi dupa vreo 10 ani am descoperit un papilom intraductal l-am operat iar dupa am descoperit ceaiul de napraznic .A m facut o cura de 3 sapt pauza una si iar 3sapt iar acum pot sa spun ca nu mai am acele dureri de dinaintea menstruatiei.Urmeaza sa merg la control dar ma gandesc ca nu mai am de ce sa ma tem multumita bunului Dzeu.Sanatate tuturor si incercati ceaiuri care pot ajuta la dereglarile hormonale.

    2
    4

  • anruk pe 1 Sep 2010, 19:04
    scurgere alba din san. posibila sarcina?

    buna. am 22 de ani si sunt in spania de doua luni. de cand am venit, menstruatia mi a fost anormala, in loc de 5, 6 zile cum eram obisnuita sa am in romania, aici am avut doar 2 zile (in ambele luni la fel). apoi am avut niste probleme cu stomacul, am luat tratament, in urma unor controale medicale, a rezultat ca era vorba de intestin.etc. am luat medicamentele prescrise de medici iar acum ma simt bine. intre timp sanii mi s au intarit, iar azi am obsv o scurgere alba-transparenta din cel stang. mentionez ca am facut acasa 3 teste de sarcina (unul din ele l am facut pe 20 august, iar ultimul pe 27 august- de pe 23, 24 august, nu am mai avut relatii sexuale), plus unul la urgenta (pe 28 august), pentru a mi putea face raza la stomac, toate au iesit negative. in concluzie, de ce am sanii asa tari si ce e cu scrurgerea alba? ar trebui sa mi fac griji pentru o posibila sarcina? sau e altceva? poate fi si stresul de vina? pentru aceste simptome? sau sunt reactii adverse de la medicamentele luate?

    13
    1

  • cosmi pe 8 Aug 2010, 10:33
    cine imi poate da un raspuns???

    de curand am facut o ecografie mamara in urma careia mi s-a spus ca am un lipom (care e foarte dureros) si ca ar trebui extirpat. Oare nu este un tratament medicamentos pt. lipomi????????mi s-au imflamat si ganglionii axiali si mi-au prins nervul intre ei iar acest lucru imi da dureri f. mari. Mi s-a spus ca acesti ganglioni nu isi vor mai reduce volumul niciodata. Se poate asa ceva? In urma cu 3 ani mi s-au inflamat ganglionii din jurul gatului si dupa administrarea de antibiotice si-au revenit la dimensiunile initiale. De ce acesti ganglioni mamari nu mai revin la forma lor???

    35
    9

  • monica pe 3 Iul 2010, 21:36
    Bun am duk la doctor si ce ii zic:)

    Am momente cand am dor sfarcurile F tare de nu pot sa=i ating Iar cand fac dragoste cu iubitul meu si am saruta simt un gust amar in gura ////NUsh cui saa-i zic si CE ca mi-e rusine am 23 de ani....mi-am inceput relatiile sexuale de curand dar foarte rare .,...DE al ce sa fie Va rog sa-mi dati UN raspuns!! E GRaV? mie nu mi se pare normal ////ca sanul sa aibe un gust amar

    26
    4

  • mariA pe 26 Iun 2010, 18:22
    TRATAMENT DUREROS

    eu am un chist la sanul stang de 5 mm. De 2 luni iau Mastodinon (picaturi) si Progestogel, inca am dureri destul de mari si il simt mai mare decat era cand am mers la control (acum doua luni). oare de ce?

    12
    3

  • bea_a pe 24 Iun 2010, 13:46
    mastoza chistica

    Am si eu chisturi la ambii sani.Cele mai mari de 3 si respectiv 2, 2 cm la sanul stang.Mie mi-a recomandat medicul operatie de extirpare a glandelor si apoi proteze cu silicon.Deocamdata fac un tratament cu antiinflamator 3 luni. Apoi...o sa vad.Dar caut metode alternative.

    11
    5

  • alexandra b pe 22 Iun 2010, 13:46
    durere doar la un san

    chiar dak sunt in perioada in care ar fi trebuit sa imi vina ciclul totusi mie frica sa nu am ceva mai grav.am 16 ani,mi`am inceput viata sexuala. de vreo 2 zile am o durere la sanul drept dar pe laterala si in partea de sus nu tot sanul.as vrea sa imi spuneti carei cauze se poate datora.multumesc!

    13
    4

  • Madalina pe 8 Iun 2010, 23:21
    chist la sanul stang-

    Buna!.....Am 14 ani si am avaut o operatie la sanul stang am avut 2 chisturi unu mare de 3,2 cm si unu de 2,3 cm.....era f dureros la palpare si f incomod am facut vreo 2 ecografi am mers la un doctor specialist mia dat un unguent si picaturi de inghitit si cv pastile in zadar nu mia trecut dupa ce am fcaut acets tratament am mers la contrao din nou nu disparuse niic macra nu se micsorase a trb sa ajung la un chirurc pt a ma opera am 6 luni de cand am fcaut operatia si pot sa sp k nk ma mai doare snaul lafel de tare si ink mai iau tratament imi etse f teama sa nu ajung la a 2 operatie la san mi sa sp k ar trb sa imi incep viata sexuala pt a evita aparitia latui chist imi etse teama de asta...:-|

    13
    5

  • ioana pe 3 Iun 2010, 20:32
    chist

    Am 42 de ani si de doua saptamani am avut dureri la sanul stang. Acum am observat aparitia unui punct cu puroi de dimensiunea unui cos in dreptul canalelor de alaptare. La palpare am observat ca in zona acestuia iese o secretie de culoare negricioasa. MA puteti ajuta? Va multumesc!

    19
    7

  • MONIK pe 10 Mai 2010, 11:24
    dureri

    am 14 ani si am dureri la sanul stang...ma doare doar unul si tokmai c am trecut peste perioada de menstruatie...o fi din kauza aceasta?astept un raspuns...ma km ingrijorez

    24
    3

  • niko68 pe 27 Apr 2010, 09:53
    afectiuni ale sanului

    am descoperit un nodul la san.doctorita ginec mi/a dat antibiotice si a spus sa mai asteptam cu mamografia pt ca e dureroasa si sanul meu doare.e normal-

    8
    3

  • sydney pe 21 Apr 2010, 13:27
    durere de farcuri

    De cateva zile am observat ca am durere acuta de sfarcuri. M-am palpat si nu am simtit cum c as avea vreo umflatura dar mi se pare cam ciudata aceasta durere. Am renuntat la anticonceptionale acu o saptamana dupace mi s-a terminat menstruatia si de atunci au inceput aceste dureri. La ce ma pot astepta?

    17
    6

  • carmen pe 12 Apr 2010, 11:48
    lichid de la san

    am 24 de ani si in urma cu 2 saptamani am observat o scurgere de lichid albicios galbui,la sanul drept , nu curge foarte mult dar din cand in cand la atingerea sanului se scurge cate o picatura.imi poate spune cineva ce este?

    37
    9

  • Bianca pe 3 Apr 2010, 13:55
    Bianca

    Am 14 ani si de cateva zile la sanul drept simt o umflatura destul de dureroasa si este foarte tare...Nu stiu ce trebuie sa fac...Sau la ce sa ma astept...Astept un raspuns...

    34
    10

  • nicoleta pe 27 Mar 2010, 15:32
    scurgere alba incolora

    ce poate fii va rog astept i eu un raspuns ...imi este frica..:(

    29
    2

  • nicoleta pe 27 Mar 2010, 15:29
    scurgere alba incolora

    am o scrgere incolora la sanul stang cand apas pe mamelon si ma dor sanii

    13
    0

  • nicoleta pe 27 Mar 2010, 15:24
    scurgere alba incolora

    acum 2 ani am facut o ecografie mamara in urma unor dureri de sani cu 2 saptamani inaintea menstruatiei .In urma ecografiei mi`sa spus ca am un chist hormonal ....am facut un tratament cu FEMICUR 5 luni . Dupa 2 ani am observat o mica scurgere incolora la apasarea pe mamelon .. e ceva grav? ce parere aveti ...ce poate fii? astept si eu un raspuns cat mai rapid va rog frumos .

    13
    3

  • mona pe 19 Mar 2010, 10:59
    fibroadenom mamar

    buna ziua . la un aeograf mamar mi s-a descoperit un fibroadenom mamar la sanul drept.Doctorul mi-a prescris un unguent "meameloni"dar nu l-am gasit in farmacie . a mai folosit cineva acest unguent , da rezultate ? multumesc

    8
    5

  • coman madalina pe 9 Mar 2010, 11:00
    mastoza chistica

    buna ziua. am dureri groaznice de sani si am fost la doctor si mia zis ca am mastoza chistica . mia dat tratament si tot ma dor nu stiu ce sa fa . enstruatia e dereglat o luna da , doua nu .si nu stiu unde sa mai adresez. va multumesc

    8
    0

  • alexandra pe 14 Ian 2010, 17:08
    pentru doamna

    va rog ma puteti ajuta si pe mine sa-mi spuneti ce remediu a-ti folosit .. va rog frumos!! ..

    6
    0

  • Alexandra pe 14 Ian 2010, 17:03
    san inflamat

    am un san inflamat,fara sa fiu mamica si sa alaptez..mi s-a spus ca e posibil sa fie din cauza unui fir de par infectat ... fac antibiotic,dar este inca dureros,inflamat si fierbinte ... ma puteti ajuta cu un sfat?.. am uitat sa mentionez am doar 22 de ani!!

    4
    1

  • doamna pe 11 Ian 2010, 12:24
    pentru andra

    am patit si eu ca tine ,am fost operata de 2 ori mi-a copt sanul 3 ani dar nu m-am mai dus la operatii, m-am tratat,, babeste" cu frunze si am scapat .au trecut de atunci 20 de ani si n-am mai avut nimic

    10
    1

  • Irina pe 6 Dec 2009, 18:05
    Am o problema si nu stiu cum pot scapa de ea.

    de acum cateva saptamani mi-au iesit pe sfarcuri niste bubite cu puroi care ma dor foarte tare. imi puteti spune ce pot face pentru ca inainte acele bubite aveau in ele o chestie alba solida... de mentionat am doar 14 ani si chiar vreau sa rezolv problema acum pana nu e prea tarziu.

    7
    0

  • alina pe 28 Mar 2009, 18:33
    dureri de sfarcuri

    am 20 de ani si de o saptamana ma dor sfarcurile..se intaresc foarte tare, se umfla..si prezinta o culoare mai albicioasa nu foarte vizibila si niste besici ..mici deformari..ce poate fi?.plsss help . sunt si inainte de menstruatie numai k eu n-am avut astfel de probleme..nici macar dureri de burta .

    16
    7

  • criatina iordache pe 10 Mar 2009, 21:18
    chisturi la sani

    mama mea are chist la sanul drept si i s-a spus ca punctiile sunt periculoase si ca ii pot provoca cancer,si ca cel mai indicat este sa recurga la interventie chirurgica . vreau sa stiu daca este real ? merci

    6
    4

  • serban adina pe 27 Feb 2009, 10:10
    chisturi

    am fost la 3 medici in urma unor dureri ingrozitoare la san si miau zis ca am 2 chisturi la sanul drept si 1 chist la sanul stang sant grave?

    11
    4

  • mirela pe 22 Ian 2009, 16:08
    chisturi

    acum o luna am descoperit un nodul la san stang. Am facut ecografie , si in urma rezultatului medicul mi-a zis ca am un chist de 2.2 cm la san stang , si doua chisturi la sanul dreapt ,unul de 8 mm,celalalt de 1.7 cm.mi-a dat flamexin si mastoprofen. Acum urmeaza sa merg la CLUJ la un specialist. daca a mai avut cineva problema va rog ajuta-ti-ma cu sfaturi , sunt disperata nu stiu ce sa mai fac, imi doream un copil si acum am dat de altceva, am 32 de ani. MULTUMESC

    14
    6

  • andra pe 15 Ian 2009, 12:15
    4 operatii la san

    Am 23 de ani. In decurs de 1 an si doua luni am avut 3 operatii la san pt abces mama...in 22 ianuarie urmeaza a patra operatie. Oare de nu se poate face ceva sa nu mai supureze sanul? Nu cred ca e ceva foarte grav incat sa nu se poata vindeca. Si atunci de ce totusi nu ma vindec odata? E dureros si insuportabil...

    10
    1

  • nina pe 30 Dec 2008, 22:24
    ambii sani chisturi

    acum o luna am facut o ecografie in care mi-au gasit la ambii sani chisturi iar la canalele galactofore nu sant inchise .inca nu stiu ce sa fac este de operat sau se pot elimina si prin tratament aceste chisturi?am alaptat acum 12 ani

    9
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod