6 soluţii rapide pentru nasul înfundat

Ai răcit şi eşti în faza cu nasul înfundat? Nu ştii ce remedii să mai aplici ca să poţi respira normal? Iată câteva soluţii care acţionează rapid şi reuşesc să-ţi amelioreze problema.

Ai răcit şi eşti în faza cu nasul înfundat? Nu ştii ce remedii să mai aplici ca să poţi respira normal? Iată câteva soluţii care acţionează rapid şi reuşesc să-ţi amelioreze problema.

 

1. Spray-urile nazale

Nu le folosi mai mult de trei zile, deoarece dacă abuzezi de ele pot să favorizeze contracţia vaselor de sânge şi vei obţine un efect contrar.

 

2. Inhalaţia cu ulei esenţial de eucalipt

Pune câteva picături în apă fierbinte, apleacă-te deasupra vasului, închide ochii şi pune un prosop pe cap. Vei constata cum se ameliorează situaţia şi poţi să respiri cât de cât normal.

 

3. Inhalaţie cu mălai pus pe foc

Pune pe un ochi al aragazului puţin făină de mălai şi inhalează fumul pe care-l degajă. Se repetă de câteva ori pe zi.

 

4. Soluţia salină

Spray-urile nazale pe bază de solţie salină eliberează sinusurile, potrivit unui studiu apărut în publicaţia Archives of Otolaryngology—Head & Neck Surgery.

 

5. Compresă umedă şi caldă

Aplică de câteva ori pe zi o compresă umedă şi caldă peste faţa. Te va ajuta să respiri mai uşor, deoarece va dilata capilarele şi vasele de sânge de la nivelul nasului.

 

6. Cremă mentolată

Foloseşte o cremă de corp care conţine camfor, euicalipt sau mentă pe care o poţi aplica pe nas.

 

Nu uita nici de lichidele calde! Ceaiurile medicinale şi supele calde sunt recomandate pentru ameliorarea nasului înfundat. Aşa că nu ezita să bei cât mai multe ceaiuri calde şi prepară o supă delicioasă de pui ca să o ai la îndemână.

 

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ala pe 20 Mar 2013, 16:21
    solutii naturale

    Solutiile nazale saline pe baza de xylitol sunt foarte eficiente ca anticongestionate, diminueaza simptomele alergiilor, impotriva ale uscaciunii mucoaselor si previn infectiile cailor respiratorii. . Xylitolul este un indulcitor natural , antibacterian si antifungic , foarte usor de tolerat (se foloseste si la copii). Aceste solutii sunt sub forma de picaturi, spray sau pliculete cu praf dizolvabil.

    0
    0

  • dada pe 3 Feb 2011, 13:30
    alte solutii

    - guma de mestecat cu eucalipt - ceai fierbinte baut cu inghitituri mici - compresa calda pe frunte, cat mai aproape de radacina nasului - masaj circular in punctul de pe linia parului intersctat cu linia nasului

    0
    0

  • aciv pe 11 Dec 2010, 15:45
    remediu natural

    Citesc cu multa placere toate informatiile si sfaturile publicate pe acest site. Sunt usor de aplicat si benefice. Multumesc si sarbatori fericite, inclusiv celor care comenteaza aici.

    1
    0

  • mariana anton pe 10 Dec 2010, 06:42
    toate cele bune

    felicitari ptr sit-ul dvs. - acum sunt racita si urmez sfatul dvs - va urez din suflet un An Nou Fericit - cu multa sanatate si cat mai multe realizari atat profesionale cat si in viata de toate zilele -

    0
    0

  • maria pe 9 Dec 2010, 15:22
    urari de bine!

    Felicitari pt ac site!!!Sunteti mereu / subiecte folositoare multor persoane, sunteti speciali! succese si/ mai departe!!Sarbatori fericite , cu bucurii si impliniri de tot felul!

    0
    0

  • cecilia69 pe 8 Dec 2010, 09:11
    Retete naturiste

    E super site-ul !!! Aproape ca nu mai avem nevoie de medici ! Va doresc sarbatori fericite si Un An nou fericit cu multe, multe sfaturi pentru toti!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod