6 pasi introductivi in cancerul de piele

Cu totii am auzit despre cancerul de piele deoarece are o frecventa ridicata la oameni. Sa acordam putina atentie acestei afectiuni:
1. Exista 3 tipuri principale de cancer de piele, cancer bazocelular, spinocelular si melanoma (tumoare canceroasa negricioasa);

2. Lumina ultravioleta, care se gaseste in lumina soarelui, este cauza principala a cancerului de piele.

3. Cel mai comun semn de avertizare a cancerului de piele este schimbarea aspectului exterior al pielii, cum ar fi o noua excrescenta sau o rana care nu se mai vindeca. Schimbari inexplicabile ale aspectului exterior al pielii care nu dispar in cel mult 2 saptamani trebuie sa dea semen de banuit, iar din aceasta cauza trebuie sa mergi la un medic specialist.

4. Cancerele de piele care nu au melanoma (tumoara maligna negricioasa) sunt vindecabile. Probabilitatea de a nu face melanoma este de 100% daca leziunile sunt vazute de doctor inainte a avea sansa sa se dezvolate.

5. Tratamentul impotriva melanomei depinde de locatia cancerului de piele, de riscul cicatricelor, dar si de varsta si sanatatea generala a persoanei respective. Metodele tratamentului includ: chiuretaj, interventie chirurgicala, radiatii s.a.

6. Evitand expunerea la soare este cea mai buna metoda pentru a reduce riscul tuturor tipurilor de cancer. Supravegherea regulata a persoanelor care se expun la soare, atata prin examinarea de catre persoana in cauza, cat de catre un medic specialist este, de asemenea, o buna metoda pentru reducerea riscurilor. Persoanele care deja, au orice forma de cancer de piele ar trebui sa mearga regulat la doctor pentru a vedea evolutia afectiunii.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mariana pe 21 Feb 2008, 22:32
    tratarea micozelor

    ca sa nu se incarneze unghile se taie drept; pentru micoze : se curata foarte bine suprafata unghiilor (cu pila) se aplica crema antimicotica (biazol, dermatin) se acopera cu un leucoplast pana seara urmatoare. Se indeparteaza leucoplastul, se spala, se curata cu pila unghia, se aplica crema, leucoplastul...cel putin 3 saptamani seara de seara

    0
    0

  • miki pe 9 Feb 2008, 16:47
    Micoze unghii

    Unghiile la degetele mari la ambele picioare mi s-au ingrosat si intarit si s-au adunat pe mijloc incat marginile mi se incarneaza, ma dor ingrozitor si patimesc mult pana mi le tai. Cum sa scap de asta?

    0
    0

  • silvia pe 8 Feb 2008, 09:20
    Dermatomicozele

    Ok, aveti perfecta dreptate, dar cum sa ne tratam? Sunt unele dermatomicoze care ataca si unghiile nu numai pielea. Ce facem?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod