Sănătatea ta: Durerile de spate, ce le provoacă și cum scapi rapid de ele

Mai devreme sau mai târziu, ajungi să te confrunți cu dureri de spate. Toată lumea trece prin această experiență, deoarece cauzele care produc disconfortul major sunt foarte variate. Uneori, chiar și cele mai simple gesturi pe care le faci îți pot provoca dureri de spate, dar trebuie să știi că aproape toate aceste probleme dispar în câteva zile, dacă ai grijă de tine.

De ce apar durerile de spate

Durerile de spate sunt de două feluri: acute și cronice. Cele acute sunt puternice, dar de scurtă durată, în timp ce durerile cronice apar frecvent și se manifestă pe o perioadă mai lungă de timp. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate.

1. Sedentarismul și statul îndelungat pe scaun

Sedentarismul și statul pe perioade lungi în șezut sunt lucruri normale pentru omul modern, cu job de birou, dar în același timp sunt și două dintre cele mai comune cauze ale durerilor de spate.
Poziția incorectă a coloanei vertebrale, postura incorectă a umerilor, suprasolicitarea mușchilor gâtului și spatelui și lipsa exercițiilor fizice, toate acestea pot favoriza apariția durerilor de spate.

Chiar și statul pentru o perioadă lungă de timp în picioare se poate lăsa cu dureri de spate, deoarece greutatea corporală apasă pe zona inferioară a spatelui.

2. Ridicarea de greutăți

Atunci când ridici obiecte grele, fie că este vorba despre sacoșele de cumpărături, fie ca este vorba despre piese de mobilier, îți suprasoliciți brațele, gâtul, umerii și spatele, așa că durerile se pot instala cu ușurință, mai ales în zona lombară.

3. Aplecarea bruscă și mișcările greșite

Te apleci brusc să speli cada sau faci alte mișcări bruște? Ai grijă, doarece astfel de gesturi îți provoacă dureri de spate.

4.
Sarcina


În timpul sarcinii, mai ales în ultimele luni, este posibil să ai dureri acute de spate, de aceea este indicat să te protejezi cu un brâu special, care atenuează suprasolicitarea mușchilor.

5. Pietrele la rinichi și alte afecțiuni

Anumite afecțiuni îți pot provoca dureri de spate, astfel că dacă vezi că disconfortul nu dispare în câteva zile, ar trebui să te prezinți la medic. Pietrele la rinichi, endometrioza și fibromialgia sunt doar câteva dintre afecțiunile care îți dau dureri de spate.

Cum scapi de durerile de spate

1. Apelează la comprese și tincturi din plantele medicinale

Plantele medicinale dau rezultate fantastice în cazul în care te confrunți cu dureri de spate.
Mușețelul, arnica, ghimbirul, urzica, rozmarinul și salcia sunt cunoscute pentru efectele calmante asupra mușchilor, datorită acțiunii antiinflamatoare, antinevralgice și analgezice. Poți ține în zona dureroasă comprese cu ceai din plante sau poți folosi tincturi obținute din acestea.

2. Odihnește-ți spatele

O dată pe oră, este indicat să te ridici de pe scaun și să-ți îndrepți spatele și umerii. De asemenea, dacă stai mult în picioare, încearcă să te așezi, pentru a permite relaxarea spatelui.

3. Fă-ți masaj

Masajul este excelent pentru durerile de spate, așa că seara, când ajungi acasă, roagă-ți iubitul să-ți maseze zona dureroasă. Poți folosi o loțiune de arnică pentru o ameliorare a durerilor.
De asemenea, masajul profesionit face minuni pentru spate, deoarece te ajută să-ți detensionezi mușchii și să scapi de dureri.

4. Fă exerciții fizice

Exercițiile fizice ușoare, cum ar fi cele de înviorare, au un efect benefic asupra spatelui, însă dacă vrei ceva cu adevărat util, poți încerca exercițiile de tip yoga.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod