Sănătatea ta: 8 cele mai potrivite băuturi pentru diverse afecţiuni

Apa cu bicarbonat de sodiu poate să fie folositoare dacă te confrunţi cu o senzaţie neplăcută de balonare.
Ceaiul de turmeric, spirulina şi zeama de la murături pot să facă minuni atunci când te confrunţi cu diverse probleme medicale. Iată câteva soluţii la îndemâna oricui:


1. Pentru slăbit: Ceaiul verde sau grepfrutul

Ceaiul verde este un aliat de nădejde în curele de slăbire. Cercetările au arătat că acesta are un efect spectaculos în controlul greutăţii corporale, stimulând metabolismul să ardă mai multe grăsimi.

De asemenea, grepfrutul este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce asupra siluetei. Consumul a jumătate de grepfrut la fiecare masă ajută la arderea grăsimilor.


2.
Pentru crampele musculare: Zeama de la murăturile fermentate


Are un efect de relaxare a crampelor musculare, în special cele localizate în zona picioarelor.


3. Pentru durerea de cap generată de răceală: Ceai de lămâie şi miere de albine

Un consum ridicat de lichide, în special calde te ajută atunci când ai eşti răcită şi ai congestie nazală. Consumă multe ceaiuri din plante medicinale cu zeamă de lămâie şi miere de albine. De asemenea, este de preferat să eviţi laptele şi alte produse lactate, deoarece ele generează mai mult mucus şi vor înrăutăţi problema.



4. Pentru durerea în gât şi senzaţia de gât uscat: Ceaiul de turmeric

Lichidele te ajută să scapi de senzaţia de gât uscat. De asemenea, consumă ceai de turmeric. Acesta îl prepari amestecând pudra de turmeric cu puţin lapte de migdale cald, ghimbir, ardei iute şi miere de albine. Are un efect benefic asupra durerii în gât, reducând inflamaţiile.


5. Pentru revigorare: Cafea, apă şi spirulină

Pentru a alunga moleşeala de după masa de prânz poţi să bei o cafea mică, simplă. Dar, o altă soluţie ar fi şi apa amestecată cu pulbere de spirulină, care are un efect revigorant spectaculos.
Spirulina este o algă recunoscută pentru proprietăţile sale revigorante, datorită conţinutului ridicat în vitamine şi minerale.


6. Pentru digestie: Ceai din plante medicinale

Ceaiul de mentă este de un real folos pentru digestie. Consumă-l călduţ după masă. De asemenea, mai poţi să pui puţină scorţişoară în el pentru un plus de ajutor. Scorţişoara are un efect de stimulare a metabolismului şi ajută foarte mult digestia.


7. Pentru mahmureală: Apă sau smoothie de banane

Consumul ridicat de apă este cel mai important după o noapte de beţie. Dacă ţi se pare că nu dă roade, încearcă un smoothie de banane şi spanac.
Datorită conţinutului bogat în potasiu din spanac şi banane, corpul va fi hidratat şi nu vei resimţi senzaţia neplăcută de mahmureală.


8. Pentru balonare şi gaze: Apă cu bicarbonat de sodiu

Apelează la apă cu puţin bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de balonare şi gaze. De asemenea, evită să bei lichidele cu paiul, deoarece aerul inhalat va intensifica senzaţia de balonare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod