De ce e bine să mănânci semințe de papaya?

De obicei, consumăm miezul fructului de papaya, iar restul ajunge în coșul de gunoi. Dar această abordare este greșită. De ce e bine să mănânci semințe de papaya?
Conform ultimelor studii, semințele de papaya sunt foarte sănătoase și au chiar mai multe beneficii pentru sănătate decât fructul în sine. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate pe care le obții atunci când consumi semințe de papaya.

De ce e bine să mănânci semințe de papaya?


Îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv

Semințele de papaya îmbunătățesc digestia, eliminând microbii din tractul digestiv. Fructul are proprietăți anti-patogene, fiind foarte util atunci când ai suferit o toxiinfecție alimentară, contribuind la eliminarea bacteriei responsabile pentru infecție.


Detoxifică ficatul

Semințele de papaya sunt folosite în medicina tradițională chinezească ca un detoxifiant pentru ficat de sute de ani. Studiile au indicat faptul că semințele de papaya contribuie la curățarea ficatului și sunt foarte bune pentru pacienții cu ciroză hepatică.
O lingură de semințe de papaya pe zi poate contribui la detoxifierea ficatului, bineînțeles împreună cu adoptarea unui regim de viață sănătos.


Detoxifică rinichii

Semințele de papaya contribuie și la detoxifierea rinichilor și îi protejează împotriva inflamațiilor produse de toxine. 


Reduc tensiunea arterială

Potrivit unor studii, semințele de papaya pot contribui la reducerea tensiunii arteriale și ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular. Acest lucru este posibil datorită unui compus numit carpaină-a, care poate reduce tensiunea și presiunea arterială.


Contribuie la prevenirea cancerului

Semințele de papaya conțin fenoli și flavonoizi, antioxidanți naturali puternici care împiedică dezvoltarea celulelor maligne. Semințele de papaya mai conțin și isotiocianat, un nutrient care contribuie la prevenirea cancerului de plămâni, colon, de sân și de prostată.


Reduc nivelul inflamațiilor

Papaya conține două enzime foarte puternice, papaina și chymopapaina, responsabile pentru reducerea nivelului inflamațiilor din organism, cauzate de boli precum artrita și guta.


Contraceptiv natural

Semințele de papaya sunt folosite de sute de ani în India pe post de contraceptiv. Cuplurile care vor să procreeze trebuie să evite consumul de semințe de papaya, studiile arătând că semițele de papaya reduc cantitatea de spermă.


Agent antibacterial și antiviral

Semințele de papaya pot contribui la eliminarea unora dintre cele mai cunoscute bacterii, cum sunt E.coli, Staph și Salmonella. Alte infecții virale, cum este fibra tifoidă, au fost vindecate în urma curelor cu semințe de papaya.
Sucul frunzelor de papaya este de asemenea foarte util în lupta împotriva infecțiilor bacteriale și virale.


Agent antiinflamator

Semințele de papaya sunt un foarte bun antiinflamator, fiind foarte utile în cazul unor afecțiuni, cum sunt artrita și alte probleme legate de încheieturi. 


Cum se consumă?

Semințele de papaya pot fi consumate crude, măcinate în sosuri pentru salate sau amestecate în miere. Pot fi deshidratate și apoi măcinate, la fel ca boabele de piper negru (și gustul este destul de apropiat de cel al piperului negru). Poți consuma oricât de multe semințe, deși semințele unui fruct ar trebui să fie suficiente. Femeile însărcinate nu ar trebui să consume nici semințe de papaya și nici fructul de papaya verde.
Copiii nu trebuie nici ei să consume prea multe semințe de papaya.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod