Când e mai bine pentru sănătatea ta să faci duș: dimineața sau seara?

Poate nu ţi-ai pus această întrebare, însă cu siguranţă te întrebi acum care ar fi răspunsul. Oare când e mai bine pentru sănătatea ta să faci duş?
Mulţi dintre noi preferă un duş imediat după trezire, înainte de a consuma micul dejun şi ceaşca de cafea. Merită pentru efectul revigorant pe care-l conferă. Însă, mai există cealaltă categorie care susţine că cea mai bună metodă de relaxare după o zi lungă la muncă este un duş fierbinte înainte de somn. Şi acesta merită pentru efectul lui relaxant.

Ambele aduc beneficii, însă oare există o alegere mai potrivită pentru sănătate? Iată ce consideră trei experţi din domenii diferite, citaţi de site-ul wellandgood.com:


Un specialist Ayurveda: duş dimineaţa şi seara


În medicina ayurvedică, duşul este considerat un ritual foarte important, explică Shadoh Punnapuzha, fondatorul unei linii de produse cosmetice naturale holistice. Specialistul recomandă duşul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. "Duşul de dimineaţă stimulează celulele şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, astfel că simţi un plus de energie.
În schimb, duşul de seară curăţă corpul după o zi de muncă şi îl relaxează pentru a fi pregătit de somn"
, explică specialistul care recomandă şi o exfoliere a pielii făcută seara, deoarece are un efect calmant.


Un specialist al medicinei tradiţionale chineze: duş seara cât mai târziu


Cea mai bună perioadă pentru duş este la o oră după cină sau cu o oră înainte de culcare, potrivit unui specialist al medicinei tradiţionale chineze. "Duşul de seară are un efect terapeutic asupra pielii, ajutând-o să se regenereze mai bine în timpul nopţii. Dacă faci duş dimineaţa îndepărtezi <Yuan Qi>, adică energia.
Astfel că este mai indicat să faci duş seara"
, explică specialistul Wei Young Brian.

De asemenea, apa trebuie să aibă între 23-27 de grade Celsius şi să nu stai mai mult de 5 minute sub duş. Când porii sunt deschişi este bine să faci un masaj în sensul acelor de ceasornic, după care se usucă pielea şi se aplică loţiune. După un asemenea, răsfăţ este recomandat să acorzi câteva minute pentru meditaţie înainte de culcare.


Un specialist al medicinei vestice: duş în funcţie de tipul de piele


"Duşul de dimineaţă stimulează celulele pielii, lucru care este într-adevăr benefic pentru pielea mixtă, grasă sau predispusă la acnee. Sebumul se acumulează peste noapte şi duşul de dimineaţă ajută la curăţarea porilor", explică Sarah Brown, fondatoarea unei linii de cosmetice organice.

În schimb, dacă ai pielea uscată şi sensibilă este de preferat să faci duş seara.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod