Ce fac elevii in prima zi de scoala?

Este timpul sa mergi din nou la scoala! Probabil ca esti putin nerabdator, dar trist in acelasi timp pentru ca s-a terminat vara si o data cu ea si vacanta ta. Unii copii experimenteaza sentimente de frustrare pentru ca noua zi de scoala semnifica intalnirea cu multe persoane noi: profesori, prieteni, uneori chiar noi scoli. Din fericirile spaima de lucruri si personaje puse sub semnul "noului" nu dureaza foarte mult timp.
Prima zi

Unii profesori isi incep orele prezentandu-se pe sine si vorbind despre cum s-au simtit ei pe timpul vacantei.

Altii le ofera elevilor sansa de a vorbi despre ei insisi in fata colegilor. Este un bun prilej de a te prezenta, mai ales in fata noilor colegi.

Nu uita ca pentru multi prima impresie conteaza cel mai mult. De cele mai multe ori, in prima zi, profesorii le expun copiilor regulile care trebuie respectate in cadrul cursurilor pe care le vor face impreuna.

Este indicat sa acorzi atentie lucrurilor pe care le poti sau nu le poti face, pentru a nu te trezi curand dat afara de la ora.


Este posibil sa cunosti deja majoritatea colegilor. Cu toate acestea, prima zi de scoala este un prilej favorabil pentru a-ti face noi prieteni. Nu fi timid si saluta-ti atat vechii colegi, cat si pe cei noi.


Simte-te bine in prima zi de scoala

Reintalnirea cu vechii prieteni poate fi un prilej de bucurie. De asemenea, poti sa faci din ziua in care se deschid portile scolilor o zi speciala prin etalarea unei tinute vestimentare confortabile.

Daca trebuie sa te imbraci in uniforma, asorteaza-te cu ceasul tau norocos sau cu bratara perferata.

Pentru a nu te confrunta cu situatii neplacute chiar din prima zi de scoala, este bine sa-ti pregatesti ghiozdanul, cu rechizitele necesare, inainte sa te culci.


Daca procedezi astfel, poti preveni panica de dimineata cand nu-ti mai gasesti cariocile, creioanele colorate, caietele sau penarul.

Este indicat sa procedezi la fel si in privinta pachetului cu mancare.


Ia-ti notite

In prima zi de scoala trebuie sa notezi multe lucruri importante: orarul, cat dureaza pauzele, cand este prima sedinta cu parintii, eventual numele noilor profesori si colegi si, de ce nu, numere de telefon sau adrese de e-mail.


Ce faci in situatia in care urasti scoala inainte de sfarsitul primei zile?

Daca sentimentele de povara si ura persista in prima saptamana de scoala, vorbeste cu parintii tai despre lucrul acesta.
Cauta sa-ti argumentezi punctele de vedere. Daca te limitezi sa spui "Nu-mi place scoala, dar nu stiu din ce cauza" parintii nu au cum sa te ajute foarte mult.


6 sfaturi pentru o zi de scoala perfecta:

1. Asigura-te ca dormi suficient de mult.
2. Mananca un mic-dejun sanatos care sa-ti ofere energia de care ai nevoie pe parcursul zilei.
3. Dezvolta-ti o rutina activa: fa-ti temele la timp, cum vii de la scoala, pentru a te juca apoi impreuna cu prietenii tai fara sa fii presat de nimic.
4. Daca nu intelegi ceva, solicita explicatii suplimentare de la profesor.

5. Pastreaza-ti umorul si buna-dispozitie. Nu lasa programul incarcat al scolii sa te transforme intr-un robot.
6. Foloseste pauzele pentru a manca, pentru a vorbi cu prietenii tai sau pentru a mai citi inca o data lectia la care urmeaza sa fii ascultat.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • buub pe 13 Sep 2009, 17:41
    clasa a7a

    clasa a 7a nu e foarte grea o sa ai doua materi in plus civica si chimia.Chimia o sa ti sa para la inceput aiurea dar daca inveti e usoara

    0
    0

  • dana pe 7 Sep 2009, 12:33
    parere

    si eu vreau, sfaturi pt clasa a7a...k eu acum trec in cls a 7a si as fi interesata..va rogg:D:D:D

    0
    0

  • cititor pe 21 Mai 2009, 20:04
    parere

    vreau sfaturi si pentru copii mai mari de clasa a7a..

    0
    0

  • ana maria pe 17 Mai 2009, 22:54
    parere

    super articol .imi place ma ajutat foarte mult in prima zi de scoala!!!! multumesc

    0
    0

  • Laura pe 31 Ian 2009, 11:22
    Parere

    Foarte interesant. Imi place

    0
    0

  • shadow pe 2 Nov 2008, 15:49
    Parere

    Super articol. M-a ajutat mult

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod