Tratamente alternative pentru fibromul uterin

Fibromul uterion este o tumoarea benigna, de marimea unei pere sau unui grapfruit, care apare pe muschiul ce formeaza peterele uterului. Nivelul de estrogen din organism se pare ca joaca un rol important in aparitia acestei afectiuni, fibromul tinzand sa se dezvolte in timpul sarcinii si imediat dupa menopauza.
Cateve optiuni alternative iti ofera posibilitatea de a reduce nivelul hormonilor estrogeni in mod natural. Scopul este de a impiedica sau de a elimina necesitatea histerectomiei.


Tratamente alternative pentru fibromul uterin: Elimina stresul!


Pentru femeile cu fibrom uterin tratamentul se concentreaza mai ales pe reducerea starii de stres. Acest fapt este vital deoarece poate intrerupe eliberarea ovulelor in proces numit ovulatie, iar cand acest proces nu are loc, nivelul organismului de estrogen ramane ridicat, precipitand dezvoltarea fibromului.

Medicina iti ofera terapii care te invata sa te relaxezi pentru a reduce nivelul stresului; acestea includ:
  • vizualizare creativa;
  • medicatie;
  • yoga (incluzand exercitii de respiratie);
  • terapia prin dans;
  • hipnoterapia (terapia prin somn).

Iata un exemplu de exercitiu de relaxare prin respiratie care poate fi o parte si din exercitiul prin vizualizare creativa:
-poarte haine lejere, si stai relaxat pe un scaun confortabil;
-incet inchide ochii, dupa care respira adanc si incet;
-cand expiri, imagineaza-ti efortul de a elibera tensiunea din organism cu fiecare respiratie;
-cand inspiri, imagineaza-ti ca iti inzestrezi organismul cu aer racoritor si energie.



Hidroterapia pentru fibromul uterin


Hidroterapia orientata in partea de jos a abdomenului stimuleaza circulatia sangelui, care elibereaza nutrienti si alte substante benefice in celule si curata produsele nefolositoare. Aceste tratamente pot, de asemenea, sa prevada cauzele durerii.

Uleiul de piper negru, facut din planta de piper in diferite concentratii, este aplicat in partea de jos a abdomenului, deoarece acesta contine o substanta care accelereaza actiunea celulelor importante pentru sistemul imunitar.


Tratamente alternative pentru fibromul uterin: Terapia alimentara

Potrivit terapiei nutritionale, dieta si suplimentele pot stabili sau chiar scadea nivelul de estrogen din organism. Astfel, dieta si suplimente este necesara pentru reducerea unor simptome ale fibromului uterin.


Unul dintre rolurile ficatului este sa inhibe cantitatea de estrogeni. In consecinta, dieta ar trebuie sa ii permita ficatului sa iti indeplinesca functiile, deci sa nu includem alimente care ingreuneaza misiunea acestui organ.

Alimente pe care sa le eviti: zahar, carne, oua, produse lactate, alcool, cafeina.

Carnea si produsele lactete pot fi o sursa de hormoni (inclusiv estrogeni) pentru organism. Deoarece aceasta contin cantitati ridicate de grasimi si estrogenul este stocat in celulele grase, aceste alimente pot provoca si alte afectiuni femeilor cu fibrom uterin.  

Astfel, trebuie sa consumi legume si fructe, cereale integrale, alune, si seminte crude. De asemenea, ar trebui sa adopti o dieta ridicata in fibre si cu putine grasimi.


Totodata, vitamina B este recomandata pentru ca ajuta ficatul. Aceasta poate fi obtinuta din alimente precum: linte, orez brun sau din suplimente. In particular, vitamina B6 inlatura estrogenul din organism.


Alte terapii

1. Acupresura
2. Medicina naturista - cateva plante care pot usura simptomele fibromului uterin: cirese salbatice, afine.  
3. Homeopatia - remediile pe termen scurt care amelioareaza simptomele pot fi extrem de eficiente, dar este necesar si un diagnostic dat de un profesionist pentru ca tratamentul sa fie pe termen lung.  
4. Detoxifierea - tratament care elimina toxinele si previne unele organe (cum ar fi ficatul) sa fie suprasolicitate. Aceste terapii sunt indicate si in tratarea costipatiei sau hemoroizilor, afectiuni care au legatura cu fibromul uterin.
 

Comentariile 1-50 din 51

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 9 Ian 2022, 17:02
    Fibrom

    Am fost operată de 2 ori de din rom laparoscopie.Nu este greu doar frica este paralizată pt ca se face analiza acestuia sa se stie de ce natura este.

    0
    0

  • Loredana pe 14 Ian 2021, 11:53
    Pentru Antonia

    Buna, as dori si eu informatii irinieloredana@yahoo.com

    0
    0

  • Doina pe 26 Aug 2015, 15:41
    Pentru Antonia

    Daca se mai poate as dori si eu informatii despre tratamentul pentru reducerea fibromului uterin. Multumesc anticipat.

    1
    6

  • laura pe 16 Apr 2015, 17:53
    se poate elimina homeopatic fibromul?

    Buna ziua mi-a fost descoperit la un control un fibrom de 35 mm - si mi s-a recomandat operatia de eliminare a fibromului si a uterului. Sunt ingrozita si as vrea sa incerc eliminarea fibromului homeopatic daca e posibil. adresa mea de mail daffina2001@yahoo.com Multumesc

    4
    0

  • Maria pe 23 Feb 2015, 11:48
    Fibroame

    Buna Antonia.Te rog spune-mi cum ai scapat de fibrom. Caut diferite terapii de a-l tine sub control daca nu se poate scapa de el decat chirurgical.Adresa mea de email este: marylucan@yahoo.com. Multumesc

    8
    0

  • Dana pe 15 Dec 2014, 17:52
    Fibrom uterin

    Ar mai fi o soluție pentru a scăpa de fibrom Embolizare arterelor uterine dar din păcate din câte știu eu nu se face decât la clinici private din București dar se pot căuta astfel de clinici pe net poate mai sunt și în țară și ce tarife au .

    3
    0

  • Dana pe 15 Dec 2014, 17:48
    Fibrom uterin

    Și eu am fost diagnosticată cu un fibrom uterin gigant dar am refuzat categoric intervenția chirurgicală și nu regret acum nu mai crește ce stagnează . Am urmat diferite tratamente cu gemoderivate : Mur , Zmeur , Coacăz Negru , Afin + Ceaiul numărul 1 în orice probleme ginecologice Crețișoară este și tinctură pt. hemoragie masivă le-am combinat , ceai Năpraznic . Mai folosesc supozitori COLOSAN Fem - cerat de la Favisan . Am comandat de pe net cartea : Elimină fibromul uterin avem câțiva mari dușmani de care medicina modernă nu știe ei știu doar la cuțit : Glutenul din făina albă , Tărâțele de grâu care favorizează creșterea tumorii dar mai dăunează kg în plus și frigul .

    7
    0

  • Ana pe 22 Apr 2014, 10:44
    Tratament homeopat

    Urmez tratament homeopat de 6 sapt. Fibromul a scazut de la 11cm la 9 cm. Sfatul meu este sa gasiti un medic homeopat care va va prescrie un tratament personalizat. La primul control medicamentatia mi/a fost schimbata pt urmatoarele 8 sapt. Am adoptat si un stil de viata mai sanatos, mananc carne doar o data pe sapt.Cred ca voi fi bine si asta ajuta. Sanatate!

    10
    1

  • teodor carmen pe 19 Feb 2014, 10:20
    tratament naturist

    am un fibrom de 2 cm ,as vrea sa stiu daca pot lua serapeptase,daca este bun sal iau ,adresa mea de email este florifad@yahoo.com

    1
    3

  • Iuliana pe 8 Feb 2014, 22:01
    Tratament fibrom mesaj pt Antonia

    Bun gasit, As avea si eu nevoie de mai multe informatii legate de tratamentul pe care dvs l-ati urmat. V-as ruga , daca este posibil , sa luam legatura. Adresa mea de mail este ionita_iuliana65@yahoo.com.

    2
    1

  • Ani pe 2 Feb 2014, 18:22
    Tratament fibrom fara operatie

    Exista un produs naturist numit serapeptase care poate face minuni. Este antiinflamator si poate reduce considerabil fibroamele, chisturile, etc. In plus este benefic in dureri reumatismale, poate curata arterele de depuneri si cheaguri de sange, vindeca sinuzita, etc. Exista si in Romania. Il gasiti pe internet. Pt fibrom puteti citi aici: http://www.ehow.com/how_7563007_use-serrapeptase-shrinking-fibroids.html Pt fibrom puteti

    7
    1

  • Nico pe 5 Dec 2013, 12:19
    Antonia....

    A primit cineva mail cu informatii de la Antonia? Sau a fost doar un mesaj cu care sa agite spiritele degeaba? Cred ca atunci cand ai informatii valoroase despre un tratament, un doctor, ar trebui sa le impartasesti si cu cei din jur. De aceea eu il recomand pe doctorul Rares Nechifor, care face embolizari la Bucuresti. Un doctor foarte bun, dar si un om ce vrea sa ii ajute pe cei in suferinta.

    10
    0

  • Stefania pe 4 Nov 2013, 22:26
    Antonia

    me again! am uitat adresa mea de email: stefaniaroxana@yahoo.com multumesc! multa sanatate!

    0
    0

  • Stefania pe 4 Nov 2013, 22:24
    Pentru Antonia

    Te rog mult sa-mi trimiti pe email datele de contact ale doctorului care ti-a dat tratamentul. Multumesc mult. ar trebui sa fac operatie dar nu vreau! Iti multumesc mult de tot!

    1
    0

  • elena pe 1 Nov 2013, 20:37
    Fibrom itramural

    antonia as dori sa aflu ce medicament ai luat. eu am un fibrom de app 9 mm care imi da probleme si medicul mi-a zis ca tr operat, histerectomie.

    6
    2

  • MEREGIU ALINA pe 27 Sep 2013, 16:12
    ptr ANTONIA

    Buna Antonia, Am urmarit postarile pt tine si as dori si eu calea naturista pe care ai urmato. Iti scriu pentru mama mea care sufera de acest fibrom, si as dori sa ma ajuti , daca poti, sa se faca bine.. Iti multumesc si astept un raspuns de la tine pe adresa mea : me.allice@yahoo.com

    2
    0

  • andreea pe 25 Sep 2013, 17:48
    pentru antonia

    Buna si eu am fibrom utern si imi doresc un copil .te rog sa imi trimiti si mie pe mail adrea si numele doctorului pt remediu naturist botezatu_andreea@ymail.com multumesc mult

    1
    0

  • Nicol pe 24 Sep 2013, 13:56
    Pt Antonia-tratament naturist

    Buna Antonia! As dori si informatii despre tratamentul naturist si nr de telefon al medicului la care ai fost, pe adresa de mail nicolflorea@gmail.com Multumesc O zi buna!

    0
    4

  • CB pe 18 Sep 2013, 23:10
    Pentru Antonia

    Te rog sa-mi trimiti si mie detaliile unde poate fi gasit medicul la care te-ai tratat tu referitor la fibromul uterin. Adresa mea de email este aielena@yahoo.com. Multumesc anticipat.

    0
    0

  • Luiza pe 27 Aug 2013, 09:33
    pt.Antonia

    Buna, Antonia. Eu am uter polifibromatos. Desi fibroamele sunt mici, am dureri suportabile. As dori si eu adresa medicului sau tratamentul pe care l-ai urmat. Nu vreau sa ajung la operatie. Multumesc. luiza_scorpion@yahoo.com

    3
    1

  • roxana pe 15 Aug 2013, 17:45
    Fara operatie, dar...

    ...dar ar fi minunat daca nu as avea permanent hemoragie, chiar ca fibromul este fff mic!sa incerc tratamentele?nu de alta, dar fau in anemie!:))))

    0
    0

  • Corina pe 11 Aug 2013, 01:51
    fibrom

    Pentru Antonia Te rog transmite-mi si mie informatiile privind tratamentul naturist urmat.Adresa mea:corinamiti1@yahoo.com. Multumesc.

    0
    0

  • ileana pe 8 Iul 2013, 09:38
    ajutor!!!!!!!

    buna fetelor. am 2 monstrii care ma incurca rau de tot si as vrea sa incerc si un tratament naturist (medicina clasica nu mi-a rezolvat problema si ma chinuie rau de tot) dar nu stiu unde. daca imi puteti spune un medic sau un tratament bun va rog sa-mi scrieti pe ileanamihaela@hotmail.com. multumesc din suflet

    1
    0

  • florina pe 1 Iul 2013, 12:46
    Fibron Uterin

    Buna Antonia, poti sa ne dai detalii despre medicul despre care vorbeai.adresa mea de email este florilevi@yahoo.com..Multumesc

    0
    0

  • felicia pe 15 Iun 2013, 11:19
    pt Antonia

    doresc sa aflu si eu tratamentul pe care l-ai urmat deoarece ma confrunt cu problema unui fibrom care ameninta sa ma lase fara copii. multumesc!

    3
    0

  • Mariana pe 25 Apr 2013, 10:59
    fibrom uterin

    Buna Antonia as dori si eu acel miraculos tratament pentru fibrom uterin - Am facut de curand un ERAD si nu as vrea sa mai fac operatie si pentru acest fibrom destul de marisor...adresa de e-mail anghelariana@yahoo.com...multumesc mult!!! Sanatate...

    0
    4

  • teo pe 5 Apr 2013, 15:49
    fibrom uterin

    am si eu un fibrom de 6 cm si imi doresc un copil. as dori tratamentul naturist. scrieti-mi pe adresa de mail teo141071. va multumesc.

    11
    0

  • violeta pe 5 Apr 2013, 15:02
    fibrom uterin

    pentru ANTONIA, asi dori si eu detalii despre medicul care te-a ajutat in tratarea fibromului violeta_davidov@yahoo.com

    5
    0

  • georgyana27 pe 2 Apr 2013, 08:16
    pentru Antonia

    Am uitat in mesajul anterior sa-ti dai e-mailul meu georgy_075@yahoo.com

    3
    0

  • georgyana27 pe 2 Apr 2013, 08:13
    pentru Antonia

    Antonia,te rog mult,da-mi si mie detalii despre acest medicament,cum ai reusit tu sa reduci la mai mult de jumatate dimensiunea fibromului?Sunt intro situatie asemanatoare,am un fibrom de 12 cm,nu as vrea sa ajung la operatie.Multumesc.

    1
    3

  • georgeta pe 28 Mar 2013, 11:49
    fibrom

    Te rog sa-mi dai si mie numele tratamentului.Am un fibrom de 12 cm,nu vreau sa ajung la operatie.Multumesc.georgy_075@yahoo.com

    0
    4

  • Cristina pe 20 Mar 2013, 12:40
    pentru Antonia

    As dori sa aflu detalii despre medicul si tratamentul care te-au ajutat sa diminuezi volumul fibromului. Adresa mea este fcs_cristina@yahoo.com . Multumesc.

    4
    1

  • MARIA S. pe 6 Mar 2013, 22:06
    Pt.ANTONIA

    Te rog sa-mi trimiti si mie pe email (serbannmaria@yahoo.com) ce medic si ce tratament ai folosit si ai obtinut micsorarea fibromului de la 10 la 4.5 cm.

    8
    0

  • Danciu Claudia pe 24 Feb 2013, 17:25
    fibrom

    Buna Antonia, As dori sa aflu detalii despre medicul care te-a ajutat in tratarea fibromului ma confrunt si eu cu un uter fibromatos,te rog sa imi scri pe adresa claudia_0791@yahoo.com multumesc si multa sanatate.

    4
    2

  • antonela pe 13 Feb 2013, 15:46
    pentru Antonia

    te rog spune-mi ce tratament ai urmat....nu as vrea sa ajung la operatie..am un fibrom de 11 cm..astept raspuns pe adresa antonelaionita@yahoo.com

    10
    2

  • Stela pe 8 Feb 2013, 21:38
    Pt.Antonia-fibrom uterin

    Buna seara.As dori daca se poate,amanunte despre doctorul care te-a ajutat sa scapi de fibrom. Multumesc frumos.dincastela@yahoo.com

    2
    3

  • mirela pe 8 Feb 2013, 12:33
    tratament alternativ pentru fibrom

    am pierdut 4 sarcini la 5luni jumatate ultima in septembrie 2012 si mia ramas uterul marit in volum e polifibromatos si am fibrom in interiorul lui varog ajutati-macu un tratament nu vreau operatie.

    8
    0

  • Mariana Stoian pe 7 Feb 2013, 11:04
    ANTONIA

    As vrea mai multe detalii de la antonia

    1
    1

  • Doina pe 4 Feb 2013, 15:46
    Pentru Antonia

    As dori si eu detalii despre tratamentul naturist urmat. Multumesc anticipat.

    2
    0

  • anamaria pe 27 Ian 2013, 16:19
    Ptr Antonia

    Buna Antonia, poti sa ne dai detalii despre medicul despre care vorbeai.adresa mea de email este anamaria200497@yahoo.com.Tot caut si eu metode diferite de a-l tine macar sub control daca nu se poate scapa de el..Multumesc

    3
    1

  • ANTONIA pe 24 Ian 2013, 17:41
    fibrom uterin - tratament naturist

    sunt tratamente f.bune pt. fibrom . eu am gasit un medic care in 3 luni mi l-a scazut de la 10 cm la 4.5 cm. pt. detalii astept mail-ul dv. incercati totul inainte de a fi operata .

    46
    6

  • cristina pe 29 Mar 2012, 14:34
    fibrom uterin

    si eu am fibrom uterin,dar stiu ca daca nu te deranjeaza sa-l lasi (mai bine folosesti cateva trat. natur.)ca orocum se ajunge la interv.chirurg.eu vreau sa stiu daca mai pot sa am copii(inca nu am copil) din cauza fibromului???

    19
    7

  • feraru dana pe 24 Feb 2012, 19:11
    fibrom uterin

    m-am dus la urgenta cu criza de fiere si am aflat ca am de fapt fibrom .as dori un tratament sa scap ca sa nu mai ajung la operatie pr ca mai am doua operatii de cezariana.

    6
    3

  • Alida pe 1 Feb 2011, 16:08
    tratament naturist

    va recomand cu caldura firma FARMACON-Str Coltei unde se dau consultatii gratuit -tratamente naturiste pt fibrom cu rezultate excelente\1

    33
    8

  • Mihaela pe 10 Ian 2011, 10:13
    Tratament naturist - fibrom uterin

    Unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste este cel cu propolis. Detalii gasiti pe site-ul www.propolicium.ro. Multa sanatate!

    65
    7

  • iris27 pe 2 Mar 2010, 11:30
    fibrom uterin

    si aeu am un fibrom uterin intramural (4/5cm), nu doresc sa ajung la operatie, ajutati-ma cu un tratament naturist. va multumesc

    35
    8

  • mimi pe 16 Oct 2009, 13:34

    l-a incercat cineva? a dat rezultate?

    28
    8

  • corina gangos pe 4 Dec 2008, 08:49

    E un articol foarte bun, care iti ofera multe variante in tratarea fibromului uterin.

    36
    5

  • 17.08.2008 pe 17 Sep 2008, 18:18
    Fibrom

    Of si eu am mai multe fibroame, am facut embolizare uterina mi-au dat inapoi dar la un interval de timp au reaparut din nou acum chiar nu stiu ce sa fa... poate ma ajuta cineva cu un sfat. VA MULTUMESC

    3
    3

  • Kim_05_97 pe 12 Aug 2008, 21:15
    Fara operatie

    Si eu am fibrom, dar as prefera, pe cat se poate sa evit operatia. Cred ca e mult mai bine sa incerci sa scapi de fibrom pe cai naturale. Eu am urmat un tratament cu Gemoderivat de zmeura si de coacaz negru, trei luni si pot spune ca m-am simtit mai bine.

    15
    3
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod