Dupa menopauza sexul poate deveni mai placut

Daca inainte de menopauza sexul reprezenta pentru tine un aspect placut al vietii si daca ai in continuare posibilitatea unei vieti sexuale armonioase, nu exista nici un motiv ca aceasta sa nu fie la fel de multumitoare ca pana acum.
Mai mult, inainte de menopauza este posibil sa va fi temut de aparitia unei noi sarcini. Menopauza a inlaturat aceasta posibilitate, ceea ce inseamna pentru tine mai multa libertate in plan sexual (...)

Dupa 40 de ani, femeile se pot simti in general mai relaxate fata de problemele ce tin de sex. In perioada de inceput a vietii sexuale multe femei s-au confruntat cu probleme determinate de faptul ca erau lipsite de experienta in acest sens, ezitau sa accepte noi experiente si nu stiau cum sa-si multumeasca partenerul si sa obtina ele insele placere.


De exemplu, multe femei invata cu adevarat cum sa ajunga la orgasm abia dupa ce trec de 30 sau chiar 40 de ani. Descoperirea orgasmului este doar inceputul procesului de invatare a unei game largi de tehnici de imbunatatire a raportului sexual. Deoarece femeile deprind calitatile necesare in cadrul raportului sexual pe masura ce ele insele ajung sa fie satisfacute de acesta, tendinta este ca ele sa devina tot mai putin inhibate pe masura ce inainteaza in varsta si devin tot mai interesate de propria sexualitate.
Acestea sunt motivele pentru care femeile peste 40 de ani, care se simt implinite alaturi de partenerul sexual respectiv, tind de obicei, sa considere ca viata lor sexuala este mai satisfacatoare decat atunci cand erau mai tinere.

Raspunsul sexual ramane acelasi

Testosteronul, care la femei este produs de glandele adrenale si de ovare, este responsabil de aparitia dorintei sexuale, atat la femei cat si la barbati. Putine femei care isi pierd dorinta sexuala la menopauza pot, insa, pune acest fapt pe seama nivelului scazut de testosteron.
Mai degraba, responsabila in acest sens este scaderea nivelului de estrogen. Acesta cauzeaza insa diminuarea dorintei sexuale doar in acele cazuri in care modificarile fizice fac ca raportul sexual sa devina inconfortabil.

Intrucat, de obicei, raspunsul sexual la femei se mentine si dupa menopauza, ar trebui sa te confrunti, in aceasta etapa a vietii, cu putine schimbari si in ceea ce priveste capacitatea de a avea orgasm.(...) Realitatea este ca in cazul multor femei cu varste cuprinse intre 50 si 70 de ani, dorinta sexuala continua sa fie la fel de intensa ca inainte.
Femeile in varsta au adesea vise erotice si simt orgasme multiple in timpul actului sexual.

Informatiile au fost preluate din cartea "Noul sex peste 40 de ani", de Dr. Saul H. Rosenthal, traducere de Daniela Georgescu, Bucuresti, Editura Niculescu, www.niculescu.ro




 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • viciatul pe 19 Iul 2014, 17:44
    sexul la 70

    Cu multi ani in urma imi asteptam randul sa intru la cardiologptr un control de rutina. Inaintea mea erau doi batranei care au intrat si dupa catva timp au iesit usor stupefiati. M-am mirat de ce. Am intrat si eu la cardiolog si acesta era foarte furios ca perechea in varsta cu ceva probleme cardiace l-au intrebat daca mai pot face dragoste. Medicul era f suparat pe motivul ca batranei isi mai pot permite astfel de dorinte de dragoste. In prezent am implinit si eu 70 de ani sotul meu 77 si 50 de ani de casnicie. Ei bine , aflati ca avem partide de amor mai elaborate decat in tinerete De ce ? Pentru ca acum ne cunoastem f bine, dorim ca amandoi sa ne simtim bine si pentru ca dupa o viata impreuna cu multe satisfactii si dragoste inca ne place unul de altul. Este adevarat ca sotul meu este un barbat destul de sanatos , activ , nu s-a ingrasat , iar eu , ma laud , la 159 cm , am 57 de kg, Sigur ca am mai pus ceva kilograme ,vreo 6 dar impartite uniform ,mi-am pastrat un aspect al trupului placut. Va recomand sa aveti grija fetelor de voi , cat mancati,cum mancati , cum va imbracati , cum va pastrai igienaintima si generala , aveti grija la dantura , conteaza enorm, fiti active in pat, aratati partenerului ce va place dar cautati sa-l faceti si pe el sa-i placa sexul. Nu-l lasati sa se ingrase , nu-l lasati sa leneveasca , antenati-l in activitati fizice. Nu faceti mai mult de doi copii . Sotul trebuie folosit ca sa nu aibe idei sa se gandeasca la alte femei. Acceptati idei novatoare in pat dar excludeti sex anal, bruscari , lipsa de pregatire . Sexul nu inseamna doar un penis intarit si doua miscari in sus si in jos. Sexul inseamna dragoste , atingeri , sarutari , explorari , placerea de a te afla , stiu eu , o jumatate de ora, intr-o simbioza totala. Si atentie , sexul se face atunci cand amandoi parteneri vor si cand ambii ori au facut un dus inainte ,ori fac impreuna. In asa fel incat sa nu simti miros neplacut,ca ti se taie pofta urgent. Daca soti de 40,50,60 de ani se lenevesc , fetelor aveti si voi vina voastra.

    1
    0

  • mary pe 21 Apr 2009, 09:47
    menopauza la 40 ani

    la 40 de ani mia decedat sotu nu mai am contact de 2 ani si nici ciclu.sunt ok doar cateva kg in plus.am fost la medic dar refuz tratament cu hormoni.daca va simtiti bine si analizele sunt bune nu luati hormoni pt a schimba ceva caci totul este de scurta durata.

    2
    0

  • Elena pe 12 Ian 2009, 15:32
    Nu varsta noastra e de vina

    Nu varsta este de vina ci starea in care te gasesti la momentul apropierii menopauzei,eu am 46 de ani, arat ca la 36, am dorinte sexuale dar mai rau este ca sotul nu mai vrea sa participe, s-a ingrasat si ma scoate pe mine vinovata, dar eu stiu ce-mi doresc. Consider ca daca as gasi pe cineva ar fi cea mai frumoasa perioada, acum poti trai momente mai placute. Deci nepotrivirea asta este.

    6
    0

  • rada pe 14 Dec 2008, 21:01
    Hop si eu

    Si la 57 ani sexul poate fi o experienta grozava. Totul e sa existe iubire.

    4
    0

  • `maria pe 4 Iun 2007, 10:00
    cum am facut eu ca sa ma simt bine la menopauza

    Uscaciunea vaginala a fost obstacolul principal in cazul meu:la 54 de ani ajunsesem sa ma indispun la gandul disconfortului si chiar al durerilor pe care ajunsesem sa le simt in timpul penetrarii,desi am un partener pe care il iubesc si care se poarta cum nu se poate mai frumos si mai delicat cu mine.Astfel,acum,cu tot uterul fibromatos,cu aderentele formate dupa cezariana(30 de ani de atunci) si alte probleme abdominale aparute in decursul timpului am reusit ca prin simplul tratament cu un ovestin la 5 zile si gel de la durex sa reduc uscaciunea si sa nu mai simt dureri la penetrare in timpul partidei amoroase.E adevarat ca folosim mai des pozitia cu femeia deasupra si alternam alte pozitii abia spre sfarsit si pe durata scurta. La 6 luni mai fac o vizita la ginecolog pentru explorari si sfaturi. Iar problema partenerului neportivit care ucide dragostea poate fi rezolvata dupa parerea mea prin inlocuirea lui cu altul,care poate aduce dragostea!!!De ce sa ne condamnam la o viata lipsita de o bucurie esentiala a vietii? Cui foloseste?

    5
    0

  • MARIA pe 6 Oct 2006, 18:42
    MENOPAUZA

    Nu menopauza e problema! Problema e partenerul,care vede relatia din cuplu cu alti ochi. In cuplu conteaza cat de mult stii sa intretii relatia afectiva si bucuria de a traii. Dar ce poti sa mai faci cand cel de langa tine ucide totul calca tot ce afost mai frumos in picioare fara sa intoarca capul peste umar.Oare in asemenea cazuri poate fi menopauza de vina?Nici macar nu sunt la menopauza si am 49 de ani si totusi placerea nu mai exista, totul este cerebral.Odata ucisa dragostea ucisa ramane!Doar flacare iubirii mai poate invia flori ce sa credeau candva moarte.Greu!!!

    5
    1

  • didona pe 24 Iun 2006, 15:25
    menopauza

    la 40 de ani am intrat la menopauza si sincer nu mai aveam nici o placere au contribuit insa si multi factori la scaderea apetitului .un barbat care nu intelege prin ce transformari trece o femeie de 7 ani nu mai simt nimic pentru partenerul meu eram moarta si pe interior nici nu mai credeam ca mai pot avea simturi ,sentimente am intilnit un om care a stiut sa trezeasca in mine pasiunea de alta data credeam ca totul este din cauza menopauzei

    6
    0

  • BACANU BEATRICE pe 20 Iun 2006, 20:13
    52 ani

    Dupa 50 ani eu personal ma simt ca la 30 ani, de fapt conteaza mult interiorul nostru pentru ca asa putem trece de orice virsta dar asta mai tine de alti factori cum ar fi bunatatea incderea in tine, credinta f mult, etc.si familia, linistea sufleteasca este cea mai importanta,restul banii,averea toate sunt trecatoare,....

    5
    0

  • MICULEANA pe 19 Iun 2006, 12:19
    LA 52 ANI

    Parerea mea e ca viata trebuie traita normal si din punctde vedere sexual - la orice virsta.... daca ai cu cine... In RO atunci cind iti spui virsta "reala" si aceasta este peste 50 !!! - deja...se crede ca nu mai esti in forma ... si tot soiul de altfel de ciudatenii care impiedica oamenii sa se poata cupla si trai viata.....Dar sa stiti ca o femeie la care deja s-a instaurat menopauza este la fel de normala -fizic - ca si la 30!!!! Cu conditia sa gaseasca un partener pe masura!!!!

    2
    0

  • Anca pe 20 Ian 2006, 11:44
    extrogenul si sexul

    Intreb: scaderea extrogenului in perioada menopauzei nu afecteaza apetitul sexual?

    8
    0

  • D pe 19 Ian 2006, 17:49
    Buna

    Eu Nu Am Impl

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod