Copiii vor putea fi creati in laborator

Cuplurile infertile vor avea in viitor toate motivele de bucurie pentru ca cercetatorii creeeaza in laborator ovule si sperma din celule stem.
Cuplurile infertile vor avea in viitor toate motivele de bucurie pentru ca cercetatorii creeaza in laborator ovule si sperma din celule stem. Astfel, pentru a procrea nu va mai fi nevoie nici macar de contactul dintre cei doi parteneri.

Potrivit publicatiei Daily Mail, in felul acesta vor putea fi ajutati nu doar cei care sunt infertili, ci si toti cei care au ramas sterili dupa ce au efectuat tratamentul impotriva cancerului. Astfel, chiar daca sunt creati in laborator, copiii acestor persoane sunt mostenitorii lor din punct de vedere biologic.

Pentru a crea ovulele si sperma cercetatorii de la Stanford University din California au facut un cocktail de substante chimice si vitamine.
Spermatozoizii rezultati au avut capete si cozi scurte. Totusi, se crede ca au fost suficient de maturi pentru a fertiliza un ovul.


Cum s-a realizat procedura?


Descoperirea a fost publicata in ziarul "Nature" si creste posibilitatea de a folosi sperma si ovule proprii in fertilizarea in vitro pentru cuplurile cu probleme de fertilitate.

Cercetatorii au folosit celule stem prelevate de la embrioni din primele luni de viata. Ei spera sa poata face acelasi lucru si cu celule din piele. Acestea din urma ar trebui mai intai prelucrate si aduse la stadiul de celule stem embrionare si apoi transformate in sperma si ovule.
Pentru ca sunt preluate din piele, aceste celule nu vor fi respinse de organism. Cercetatorii au avansat ideea producerii de "ovule masculine" din pielea barbatilor si "spermatozoizi feminini" din pielea femeilor.

Lucrul acesta ar putea permite si cuplurilor gay sa aiba proprii copii. Totusi, unii cercetatori sunt sceptici si nu cred ca este posibil sa fie creata sperma din celule de la femei pentru ca acestora le lipseste cromozomul masculin Y.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihai ioana pe 22 Iun 2013, 23:14
    vreau sa raman insarcinata

    buna seara eu am 22 de ani imi doresc foarte mult sa raman insarcinata nu am ramas de 7 ani nu stiu care este situatia mea menstruatia nu imi vine regulat imi puteti spune va rog ce poate fi?

    0
    2

  • beatrice87 pe 21 Mar 2010, 20:11
    nu iti pierde speranta

    am o cunostinta care s'a chinuit 7 ani si a ramas pana la urma....metode sunt, doar sa ai norocul sa nimeresti un medic bun..ceea ce este f greu in tara noastra.... cat despre aceasta metoda, mi se pare compplet tampita..dumnezeule in ce lume traim?

    0
    0

  • zuzzy_anutza pe 12 Feb 2010, 01:45
    imi doresc un copil de 1 an jumatate

    De 1 an si jumatate ma chinui cu sotul sa facem in copil dar eu nu raman. Nu am nici ciclurile regulate am fost la medici si mi`au tot dat tratamente dar degeaba. E asa greu sa raman insarcinata? :((:((

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod