Copiii vor putea fi creati in laborator

Noi tratamente pentru infertilitate ar putea fi descoperite

Cercetarea ar putea dezlega multe din secretele conceptiei si pe baza ei s-ar putea  descoperi noi tratamente pentru problemele de infertilitate. Cauzele acesteia sunt legate de cele mai multe ori de producerea ovulelor si calitatea spermei, de aceea oamenii de stiinta studiaza in detaliu procesul. Noi tratamente pentru tratarea infertilitatii pe baza cercetarii de acum, vor aparea in cinci ani, este de parere Rita Reijo Pera, unul dintre specialisti.

Totusi, pana cand procedura va putea fi folosita, va mai dura mult timp intrucat foarte multi nu vor fi de acord cu ea.
Pentru unii insa, asta ar insemna solutia salvatoare pentru a avea copii. "Descoperirea ne-ar putea ajuta sa aflam tratamentul pentru infertilitatea masculina, nu neaparat prin crearea spermei in laborator, ci prin identificarea de noi tratamente care sa stimuleze producerea acesteia in mod natural", a declarat dr. Allan Pacey de la Sheffield University.


Procedura, blamata de multe voci

Asa cum era de asteptat, s-au ridicat si o serie de probleme etice si morale mai ales ca aceasta posibilitate ar insemna ca intreg procesul de conceptie sa fie artificial, fara a mai fi implicati femeia si barbatul.
Oponentii argumenteaza prin faptul ca este gresit ca omul sa se amestece atat de mult in procesul de creare si cred ca lucrul acesta poate sa dauneze membrilor familiei.

Dincolo de principiile morale, multi se intreaba de ce s-ar crea copii in laborator cand anual se fac sute de mii de avorturi, foarte multi bebelusi sunt abandonati in lumea intreaga si, de asemenea, multe cupluri doresc sa adopte?

 
Pilula care sa intarzie menopauza

Pe langa aceasta descoperire, guvernul american a finantat o cercetare pentru crearea unei "pilule minune" care sa opreasca menopauza si sa le permita femeilor sa aiba copii si la varste mai inaintate decat in prezent.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihai ioana pe 22 Iun 2013, 23:14
    vreau sa raman insarcinata

    buna seara eu am 22 de ani imi doresc foarte mult sa raman insarcinata nu am ramas de 7 ani nu stiu care este situatia mea menstruatia nu imi vine regulat imi puteti spune va rog ce poate fi?

    0
    2

  • beatrice87 pe 21 Mar 2010, 20:11
    nu iti pierde speranta

    am o cunostinta care s'a chinuit 7 ani si a ramas pana la urma....metode sunt, doar sa ai norocul sa nimeresti un medic bun..ceea ce este f greu in tara noastra.... cat despre aceasta metoda, mi se pare compplet tampita..dumnezeule in ce lume traim?

    0
    0

  • zuzzy_anutza pe 12 Feb 2010, 01:45
    imi doresc un copil de 1 an jumatate

    De 1 an si jumatate ma chinui cu sotul sa facem in copil dar eu nu raman. Nu am nici ciclurile regulate am fost la medici si mi`au tot dat tratamente dar degeaba. E asa greu sa raman insarcinata? :((:((

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod