Candidoza - cauze si remedii

Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din
Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in intestinul uman. Face parte din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii, care se mentin in echilibru unele pe altele. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Cauzele care duc la aparitia candidozei

Una dintre ele o reprezinta excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive. Acest lucru permite candidei sa se multiplice.
Consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar) are acelasi efect.
Cum micoza are ca mediu propice de dezvoltare unul acid (cu PH redus), sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
Stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
Imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu, fiind mai slabit, lupta mai greu impotriva inmultirii candidei.
S-a constatat ca apare mai frecvent dupa menopauza.
Consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni poate influenta procesele chimice din corp.
Raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

Candidoza - Simptome

Marea majoritate a femeilor au macar o data in viata candidoza.
Din pacate, este o infectie foarte raspandita in prezent, iar cea mai frecventa este cea vaginala. Cele mai frecvente simptome in cazul candidozei vaginale sunt: senzatii de arsura si mancarime pe vulva si in zonele din jur, secretie alb-galbena, cu o consistenta mai groasa, branzoasa, posibila usturime la urinare sau, uneori, in cazul contactului sexual. Barbatii sunt extrem de rar infectati si se manifesta ca o iritatie puternica pe penis, ce cauzeaza mancarimi. Sunt rare cazurile in care candidoza se transmite pe cale sexuala.

Candidoza orala - in zona gurii - arata ca o spuma alba pe pielea iritata, rosie. Daca se incearca indepartarea ei, foarte probabil va sangera.

Candidoza pe piele apare, de obicei, la copiii de varste foarte mici, din cauza umezelii acumulate in zona acoperita de scutec; este destul de asemanatoare cu cea orala. Poate aparea si la adulti, dar mult mai rar.

Candidoza - Diagnostic

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. In mod special daca esti insarcinata, consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

Tratament

In general, se prescrie fie tratament intravaginal (ovule), fie crema (care se aplica oral, intravaginal sau local, in functie de tipul de infectie) sau tratament oral (pastile).
Tratamentul dureaza de obicei 3-7 zile sau pana la doua saptamani, in cazurile mai dificile. Daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Pentru candidoza vaginala, se prescriu ovule, de regula unul pe zi, seara, sau doua pe zi daca infectia este mai accentuata ori simptomele dureaza de mai mult timp. Este de preferat introducerea lor in vagin seara, pentru ca, dupa absorbtie, ramane un rest din ovul care va curge pe slip. Este bine sa porti un protejslip, mai ales daca ti s-a prescris doza dubla. Cel mai des se recomanda Clotrimazol.

Se mai recomanda crema pentru aplicare locala, pe vulva si in zonele din jur. In general, este vorba tot de Clotrimazol, administrat dimineata si seara. Se mai pot prescrie Miconazol sau Butoconazol.

Daca apare o candidoza vaginala, este indicat sa pastrezi o igiena locala cat mai stricta. Asigura-te ca zona infectata este mereu curata, ca schimbi des lenjeria de corp si protejslipul, spala-te foarte bine pe maini inainte de a aplica crema sau de a introduce ovulul. In plus, ar fi bine sa dezinfectezi lenjeria de corp dupa vindecarea candidozei, deoarece mai pot ramane bacterii pe ea care sa duca la reaparitia bolii, desi, in general, numarul acestora nu este suficient de mare.

In cazul tratamentului oral, se prescrie o singura doza dintr-un antibiotic special, urmat de Fluconazol sau Amphotericin B. Sigur, nu este absolut necesar ca medicul sa-ti recomande una dintre aceste substante.
Ele sunt cele mai cunoscute, dar specialistul iti va recomanda una sau alta, in functie de genul de infectie pe care il constata si de organismul tau.

Candidoza orala se trateaza de obicei cu o crema. Se aplica local si se urmareste evolutia infectiei in functie de specificatiile medicului. Si aici este necesara o igiena severa si mentinerea zonei afectate cat mai ferita de umezeala excesiva.

Candidoza pe piele (care apare de obicei la copiii mici) se trateaza cu Clotrimazol, de obicei crema sau lotiune, aplicata conform specificatiilor medicului in zonele afectate; in plus, trebuie schimbate cat mai des scutecele copilului. Si in acest caz, daca simptomele nu dispar intr-o saptamana, consulta din nou medicul.

Excesul de tratament, fara a fi nociv in sine, poate duce la crearea de catre organism a unei imunitati fata de substanta in cauza. De aceea, este bine sa te tratezi dupa sfatul medicului si numai dupa diagnosticul lui.

In timpul tratamentului pentru candidoza si imediat dupa aceea, este bine de evitat alcoolul si dulciurile in exces, care permit dezvoltarea micozei. Incearca sa mananci cat mai variat si atent, pentru a restabili echilibrul in intestin.

Complicatii

Candidoza nu dispare de la sine daca nu este tratata. Isi pastreaza simptomele. De obicei, dispare destul de repede cu ingrijirile de rigoare, dar are prostul obicei de a reaparea in caz de stres sau de alte aspecte ce cauzeaza noi dezechilibre in flora intestinala.


Este foarte greu de tratat la persoanele diagnosticate cu HIV. In cazuri mai severe, candida poate ajunge in sange, provocand afectiuni ale rinichilor, valvelor inimii, ale plamanilor sau chiar ale creierului. Acestea sunt situatii foarte rare, dar grave.

Daca infectia reapare prea des, trebuie facute analize mai minutioase. Candida in exces poate fi un semn al instalarii unei boli mai serioase, precum SIDA, diabet sau leucemie.

Cum poate fi prevenita

O igiena locala buna si o dieta echilibrata ajuta la prevenirea aparitiei acestei infectii. Cum insa exista o serie de factori diferiti si variati care duc la dezvoltarea micozei, este dificil s-o eviti in totalitate, asa cum reiese din numarul mare de cazuri si din frecventa reaparitiei ei. In conditiile in care nivelul ridicat de stres este in sine un factor, se impune fie o atentie mai mare si mai stricta atat in privinta mancarii, cat si a igienei, fie depistarea si tratarea imediata a semnelor micozei.
 

Comentariile 1-50 din 461

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 21 Iun 2016, 13:14
    cervugid ovule

    M-am chinuit ani intregi cu infectii vaginale..candida s.a pana am descoperit tratamentul cu ovule CERVUGID.sunt f bune si dupa administrarea a 2 cutii am scapat de toate problemele.medicul mi -a dat si antibiotic si probiotic in paralel.Incercati e ff bun si il recomand!

    0
    0

  • tica radiana pe 15 Mar 2015, 01:59
    da

    nui bun maru lupului

    0
    0

  • George pe 29 Ian 2015, 17:21
    candidoza bucala

    va salut.eu am suferit ani de zile din cauza candidozei.PRIMA REGULA SI CEA MAI IMPORTANTA ESTE DIETA.absolut orice tratament veti face este absolut inutil fara dieta.dieta este agresiva dar eu m-am obisnuit imediat.trebuie eliminat orice aliment care contine zahar sau care se transforma in zahar in organism,deci fara :carbohidrati ,fara faina,fara gluten,fara drojdii,fara dulciuri,fara cafea,fara ceai verde,fara bauturi acidulate,fara alcool,fara fructe(contin fructoza,cu exceptia lamaii si grapfruitului) Puteti manca carne fiarta sau la gratar(curcan pui,porc,miel,vita,foarte recomandat peste)legume(fara cartof,rosii,morcov)foarte recomandate verdeturile,lactate(fara lapte),SI ANTIFUNGICE:mult usturoi,ceapa,scortisoara,spirulina ceai de galbenele,ceai de rozmarin,ceai de menta....ANTIFUNGIGELE LE SCHIMBATI LA 5 zile prin rotatie deoarece candida devine REZISTENTA,,,legat de alimentatie mai gasiti pe internet,,la ce am zis eu FARA sa tineti cont indiferent daca va convine sau nu, Acest regim minim 2 luni sa il tineti INDIFERENT DACA SIMPTOMELE AU DISPARUT. MEDICAMENTATIE:eu am luat pentru candidoza bucala un medicament pe baza de itraconazol,una pe zi timp de 15 zile,la aceeasi ora dupa masa consistena,,pentru alte tipuri de candidoze este alta doza si alta perioada de administrare DE ASEMENEA PROBIOTICE,EU luam una dimineata si una seara.Dimineata de asemnea luam o pastila de vitamine. DIETA o face pe candida sa MOARA DE FOAME,itraconazolul o distruge de asemenea.Pe cealalta parte probioticele refac flora intestinala pe care o aveti distrusa 100% daca suferiti de candidoza.Vitaminele acopera lipsurile din alimentatie si dau o mana de ajutor la absorbtia probioticelor Credeti-ma am studiat indelung problema si am fost la foarte multi doctori.Am fost chiar si la Bucuresti si am cheltuit multi multi bani de fiecare data fara rezultat.Daca faceti ce am zis eu,desigur itraconazolul am zis se ia diferita functie de candidoza,dar restul sunt la fel\ Mult succes si nu uitat,,luati toate pastilele din lume si totul va fi chiar impotriva voastra DACA NU TINETI REGIM ALIMENTAR pentru ca ,candida se si adapteaza foarte repede si o sa devina si rezistenta la medicamentele care le luati,si nu uitati sa rotiti atifungicele naturale la 5 zile pentru ca devine rezistenta

    0
    0

  • bubu pe 28 Iul 2014, 12:04
    candida la infinit

    Buna!am aceasta pb de un deceniu si ceva nu trece cu nmk m am saturat imi vine sa mor am facut toate tratamentele de pe fata pamantului si dupa o luna apare din nou. s a confruntat cineva cu asa pb? mai am vreo sansa? multumesc frumos!

    1
    3

  • Cami pe 17 Apr 2014, 10:47
    Candidoza tratament

    Medicamentele pt candidoza sunt foarte toxice pt organism, chiar cancerigene, de aceea este de preferat un remediu natural. Candidoza indiferent unde apare (vaginala, la nivelul gurii, etc) se trateaza cel mai eficient cu "acidofilus complex 20 miliarde" care este superconcentrat in bacterii benefice (contine 20 miliarde intr-o singura capsula). Aceste bacterii normalizeaza in mod natural echilibrul dintre bacterii si ciuperci fara sa ne otraveasca organismul. Un alt produs similar este "Probiotic 10 120 capsule 10 miliarde" Efectele se simt aproape instantaneu.

    2
    0

  • ingrid.lavinia pe 2 Mar 2014, 16:05
    candida

    Ingrid ma numesc si am avut si eu Candida vaginala. Va duce-ti la dr. ginecolog va i-a o lama si o antibiograma sa vada la ce medicament este sensibil. mie mi-a dat ovule pimafucin 6 buc, nistatina o cutie si sotului meu tot o cutie. in acelasi timp luam medicamentele fara contact sexual si fara sa consumi alcool si dulciuri. si mi-a trecut apropo si lenjeria intima veche o arunci si cumperi numai bumbac. nu lua dupa ureche medicamente ca nu ajuti doar faci in asa fel sa mai lungesti agonia bolii,dureaza 2 saptamani sa te tratezi definitiv. Bafta

    3
    0

  • megy pe 10 Feb 2014, 21:44
    poate va ajuta

    Buna, dragelor! Si eu ma confrunt cu aceasta problema. As vrea sa va spun cum am scapat eu de Candidoza, poate va ajuta si pe voi. Am mers la medic, unde nu si-a dat seama bine din prima despre ce e vorba si doar mi-a prescris crema Colpotrophine. Unguentul a ameliorat extrem de putin iritatiile, insa dupa ceva vreme nu se simtea nicio diferenta. La recomandarea medicului meu am facut un PapaNicolau si o analiza de secretii. Aici s-a vazut foarte clar care era problema. In urma diagnosticului cu candidoza mi-a dat un tratament cu Polygynax timp de 6 zile. Inca de a doua zi de la prima administrare aproape disparusera toate simptomele: si mancarimile, si iritatiile, si deshidratarea, acea uscaciune a pielii, si secretiile anormale etc. In 6 zile am scapat de candidoza fara mari costuri, doar cu un ovul pe zi administrat seara. Din cate am inteles, candidoza atrage dupa ea si alti cocobacili, adica alte bacterii care se inmultesc peste masura. Polygynax este facut sa combata si asemenea complicatii ale candidozei. Va recomand cu incredere sa incercati sa va tratati asa. Eu in primele luni de boala m-am tratat naturist cu ceai de pelin, insa simptomele doar se ameliorau pentru putin timp. Din pacate la mine candidoza a recidivat dupa 4 luni de la vindecare din cauza ca nu am fost atenta la ce-mi cauzeaza candidoza, dar voi urma acelasi tratament. Cred ca am gasit sursa care declanseaza dereglarile aceastea vaginale, insa nu am avut posibilitatea sa ma ocup pentru a le rezolva. Totul porneste de la nivelul intestinelor, de la digestie si cand ma voi apuca sa rezolv aceste probleme voi incepe de la alimentatie cu o dieta. Va urez succes si sper sa gasiti si voi sursa care cauzeaza aceasta neplacere sa evitati recidivarea candidozei. P.S.: pentru Polygynax, nu uitati sa cititi prospectul inainte de administrare pentru cele care folositi spermicide ori prezervativul. Din propria experienta incepeti tratamentul cu Polygynax dupa terminarea menstruatiei sa nu prindeti zilele de tratament in timpul ciclului, nu pt ca nu s-ar administra in aceasta perioada, ci pentru ca din cauza scurgerilor menstruale medicamentul se elimina mult ma repede fara sa intre in mucoasa, deci nu-si va putea face bine efectul.Pupici si multa sanatate voua si pasaricii voastre!

    2
    1

  • lidia pe 7 Nov 2013, 21:05
    candida

    buna seara am candida cu scurgere galbuie de 11 ani si am naascut 3 copii si tot nu am scapat de aceasta ,si de 3 zile mam trezit ca ma doare si ma ustura ,ce remediu exista ptr asa ceva .ms

    2
    0

  • aurel pe 13 Sep 2013, 23:58
    Candita

    vedeti saitul bicarbonat de sodiu si incercati si dupa aceia o sa va convingeti

    11
    3

  • ilinca pe 16 Aug 2013, 10:17
    pt rodica

    Ce cantitate de tinctura de marul lupului ai folosit? si cate zile? Multumesc! Sanatate!

    3
    1

  • florentina pe 2 Aug 2013, 08:00
    candida

    buna fetelor am probleme cu candida de cativa ani, aparea mai ales dupa menstruatie.Candida se poate face si de la absorbante sau ob-uri.Medicul meu ginecolog mi-a spus sa iau in fiecare seara ovule cu lactobacili chiar si in perioada cand sunteti la menstra, acestea protejeaza. Nu stiu daca este indicat si la femeile insarcinate. Dar cel mai bine consultati un medic ginecolog

    0
    0

  • iuliana pe 17 Iul 2013, 17:59
    candida

    buna fetelor si eu ma confrunt de ceva timp cu aceasta candidoza am fost la doi ginecologi diferiti unul din ei mia dat acest tratament dar far rezultat tinizol500mg,zanocin200mg so cervugid ovule mia trekut pt o perioada foarte scurta si din pakate mia reaparut din nou nu stiu ce s mai fak miam mai luat gel cu propolis ginatisol akm sunt f kurioasa dak are vrerun efekt dak kumva stiti vreun tratament efikient si sasi fak efektu in kel mai skurt timp va rog sami spuneti va multumesk!

    5
    0

  • BIANCA pe 12 Mai 2013, 23:46
    CANDIDOZA

    STIU CA SUNA CA O RECLAMA DA ASTA E, ZEOLIT DE LA BIONATURA, E SCUMP, CAM 150 RONI, DA SCAPI DE ORICE INFECTIE, DOCUMENTETATI-VA SI O SA SCAPATI DE INFECTIE. EFECTELE SE VAD IN CATEVA ZILE, 3-4. Sa va faceti bine fetelor si sa ne reauzim?

    1
    1

  • Maria pe 12 Mai 2013, 16:26
    Tinctura de propolis

    Va rog , vreau sa stiu daca propolisul gliconic( fara alcool) are aceleasi efecte ca si tinctura de propolis deci cu alcool ?

    5
    0

  • DEEA pe 11 Mai 2013, 21:55
    ovule crema cu spalaturi vaginale?

    mi'a prescris medicul ovule crema si mi'a dat si o solutie de igiena vaginului nu a spus insa daca spalaturile astea vaginale sa le fac in timp ce fac tratamentul cu ovule .... si akum nu stiu ce sa fac sa imi fac spalaturile sau sa astept pana termin tratamentul cu ovule..

    1
    2

  • shtrumphika pe 28 Apr 2013, 13:20
    candidoza

    buna fetelor, am fost si eu acum o saptamana la un control ginecologic, iar doctorul mi-a zis ca am candidoza. i-am zis ca am mai luat ovule si mi-am dat cu creme, dar degeaba. stiti ce mi-a zis? ca acele ovule sau creme, doar mascheaza boala, nu o trateaza. trebuie smulsa aceasta ciuperca din radacina si m-a programat la cabinet pt o interventie.ieri am fost si mi-a scos toata ciuperca de-acolo, a racait pana a ajuns la tesutul sanatos.. durerea este groaznica, insa este cel mai bine, asa se inlatura aceasta boala, numai ca nu este pt totdeauna, candidoza poate reaparea oricand. trebuie avut grija ca igiena locala sa fie cat mai stricta, atentie la stilul alimentar, sa nu se foloseasca toaletele publice/comune nedezinfectate, stresul poate fi o cauza, asa ca aveti grija. luati-va inima-n dinti si mergeti la un control si vedeti ce va spune doctorul..

    0
    3

  • Aura pe 9 Mar 2013, 21:16
    As vrea niste sfaturi si pentru

    Candida localizata la nivelul gurii.Tatal meu a facut un tratament cu Augumentin si s-a ales cu asa ceva.Am incercat o groaza de tratamente dar nici unul nu a dat rezultate.V-as ruga daca stiti niste tratamente pentru asta sa mi le spuneti.Va multumesc anticipat.

    11
    2

  • MADA pe 28 Ian 2013, 18:33
    CANDIDA

    BUNA ZIUA ! EU URMEZ UN TRATAMENT PENTRU CANDIDA PAU D' ARCO . SI AS VREA SA STIU DACA NU AM TERMINAT TRATAMENTU SI IMI VINE MENSTRUATIA SE POATE LUOA IN CONTINUARE, ??? ASTEPT RASPUNS DACA SE POATE DE LA UN DOCTOR . MULTUMESC!

    13
    5

  • mihaela_15 pe 7 Ian 2013, 11:44
    candida

    salut,am 15 ani si de 5 luni am niste scurgeri albicioase cu aspect de jeleu ,ceva de genu...si la inceput in prima luna aveam niste mancarimi si usturimi apoi doar acele scurgeri pe care le am si acum,sa fie de la candida?

    3
    0

  • Ariana pe 27 Oct 2012, 06:48
    nu-mi trece

    Eu nu mai stiu ce sa fac,am incercat ceaiuri,bicarbonat,alifia de galbenele si nimic.Problema e ca am niste secretii mai solide,cateodata verzi,uneori galbene sau albe insotite de mancarimi si usturimi dar numai in perioada ovulatiei se intensifica.Nu mai inteleg,sunt foarte speriata.Mentionez ca am luat f multe antibiotice in ultimul timp pt o masea care nu-mi dadea pace.

    19
    3

  • m.c pe 26 Oct 2012, 22:06
    tratament candidoza

    Bine v-am gasit, Citind comentariile,nu am putut fi indiferenta la suferinta altora. Asa ca indraznesc ,sa va impartasesc tratamentul pe care l-am folosit pt aceasta afectiune si anume CANESTEN GYN (ovule) 3buc/cutie costa cca 40lei si un antibiotic tot pe baza de clotrimazol,in doza unica.Sanatate!!!!... 10lei(nu-mi amintesc denumirea ,dar se poate intreba la farmacie)

    9
    5

  • elena pe 11 Aug 2012, 01:16
    am candida

    am candida de aproape de vreo 8 ani, dar acum am descoperit si am facut tratament si nu mia trecut si acum sa fac un control ginecologic , dar nu stiu cum sa ma tratezi cum am mai zis mai sus am facut tratramente multe si nu a trecut si am usturimi de nu mai pot suporta zicetimi ce sa fac multumesc.

    8
    2

  • florin pe 31 Iul 2012, 13:41
    pentru baiatul de 20 de ani care a postat in 30 septembrie

    du-te la farmacie si ia-ti un tub de travogen. fa-te de 2 ori pe zi . Sanatate.

    7
    2

  • terente pe 23 Iul 2012, 19:50
    candida

    fetelor, degeaba tot cautati tratamente fel de fel. cel mai bun tratament este intre picioarele mele, cam mare, gros si noduros ce-i drept(tratamentul), dar da rezultate, garantat !!!!!

    3
    40

  • Anni pe 9 Iul 2012, 15:46
    Candidoza tratament

    Cel mai bun tratament este cel cu PROBIOTIC 10, care reface flora bacteriana. Efectele sunt imediate. O flora bacteriana deficitara duce la inmultirea peste masura a ciupercilor, deci la candidoza. Trebuie tratata cauza (adica refacute bacteriile), nu efectul, altfel este pierdere de timp si bani.

    12
    15

  • Mioara pe 1 Iul 2012, 21:38
    Incercati Biomagnetoterapie pentru a scapa de candida ca mine!

    Buna! Eu am intrat pe acest site ca sa citesc mai multe despre posibilitatea de a ma vindeca de o candida URATA pe care o aveam din adolescenta si am citit un post aici al unei doamne care s-a tratat la cabinetul de Biomagnetoterapie al d-lui Miluno. Va spun ca am fost si eu la tratament in aprilie si de atunci AM SCAPAT DE CANDIDA! De aceea va recomand din suflet aceasta terapie. Puteti citi pe internet de multe cazuri ca mine. Domnul Miluno vine ocazional in Romania, sper sa il gasiti. acesta este site-ul lui www.biomagnetismus.com Cu drag, Mioara

    10
    2

  • marius pe 1 Iul 2012, 08:27
    purtator?

    buna, fosta mea prietena a avut candidoza! s-a luptat ceva timp cu ea iar la un moment dat chiar parea ca i-a trecut, dar totusi erau niste probleme cand faceam sex, ca de ex avea dureri. Eu nu am avut nici o problema in tot acest timp! Totusi cand s-a tratat ea am folosit si eu o crema la recomandarea medicului. Acum nu ma sunt cu ea! Ultima data cand am facut sex cu fosta a fost acum 3 luni. De curand am cunoscut alta fata, Imi place mult, si ea ma place pe mine si suntem foarte aproape de a face sex, Iar eu nu pot sa imi iau gandul de la problema pe care a avuto prietena mea inainte si la posibilitatea de a transmite mai departe candidoza asta :(( Poate cineva sa imi spuna daca este posibil asa ceva? Sa ma duc la medic? Se poate afla prin analize daca sunt purtator? Mentionez ca nu am nici o problema si nici nu am avut vreodata vreun sindrom! Va multumesc.

    13
    2

  • Corina pe 29 Mai 2012, 17:27
    Candidoza tratament

    Eu am scapat de candidoza recurenta (pe care o aveam de aproape 10 ani si cu medicamente nu am reusit sa o tratez decat temporar !) doar luand Acidofilus complex 20 miliarde. Acum iau din cand in cand un produs similar dar mai putin concentrat ( Acidofilus complex 10 miliarde) ca tratament profilactic. In legatura cu tratamentul partenerului parerile medicilor sunt contradictorii, deci ca sa fii sigura ca te vindeci, ar trebui sa se trateze si el, evitand bineinteles relatiile sexuale pe o perioda de cel putin 7-10 zile. Ca sa omori ciupercile in exces, mai ales cand e vorba de probleme cronice, trebuie luate bacterii in concentratii cat de mari, care sa refaca echilibrul bacterii-ciuperci. Bacteriile de tip acidofiuls sunt foarte bune si pentru digestie. In legatura cu tratamentul partenerului parerile medicilor sunt contradictorii, deci ca sa fii sigura ca te vindeci, ar trebui sa se trateze si el, evitand bineinteles relatiile sexuale pe o perioda de cel putin 7-10 zile.

    16
    3

  • maria pe 20 Mai 2012, 22:44
    candida fara usturime?

    fetele,am si eu ca si voi o problema...am o scurgere urat miroasitoare si f abundenta de 3 ani si ceva,am fost deja la doi medici,am facut tratamente de 3 ori,un tratament a durat chiar 3 luni de zile.scurgerea asta nu-mi provoaca usturime sau rani....singurul lucrul deranjant este mirosul si faptul ca e foarte abundenta,sunt dati cand protejslipul nu face fata nici macar daca schimb 5-6 pe zi....ajung sa-mi patez si pantalonii,deci sunt intr-o stare critica,tot candidoza am si eu?chiar daca fara usturimi,roseata....dureri?va multumesc anticipat pt raspunsuri

    4
    6

  • mihaela pe 14 Mai 2012, 16:56
    candida

    buna fetelor si eu ma confrunt cu aceasta problema de mai bine de 2 ani jumate@am luat tot felul de tratamente klion,gino fort,canesten gin pt 3 zile,creme de toate felurile,macmiror,chiar si cu un produs de la pau d”arco foarte scup de altfel,dar nici un reyultat pe termen lung,imi trecea,ma bucuram si dupa scurt timp,reaparea,ceaiuri,produse de la foever aloe vera gel cu first,dar degeaba!dispare o perioada si apoi reapare!nici nu mai stiu ce sa fac,sunt disperata!acum voi incerca cu tinctura de marul lupului impreuna cu ceaiul,sper sa dea reyultate!daca ma puteti ajuta cu ceva eficient...adresa mea de mail:miha_sinzianu@yahoo.com

    16
    7

  • steluta pe 9 Mai 2012, 22:42
    candida

    singurul tratament care a dat rezultate la mine a fost ceaiul de galbenele cu coada calului si coada soricelului,am fost la doi medici si nici unul din tratamentele prescrise nu a dat rezultate,intotdeauna apareau mancarimile si mirosul urat al secretiei,nu imi vine sa cred ca am scapat fara nici un fel de tratament.am facut spalaturi interne la interval de 2 zile.succesc si vou

    14
    4

  • anka pe 8 Mai 2012, 23:02
    candida

    am folosit tratamentul de pe www.scapa-de-vaginita.eu pentru candida si am obtinut rezultate bune...

    4
    1

  • Ada pe 6 Mai 2012, 07:00
    candida

    am facut tratament pt cistita cu norfloxacina si pe prospect scria ca pot exista reactii adverse cum ar fi printre care si candida. inca nu am terminat tratamentul si a inceput sa ma manance putin la vulva. s-ar putea sa fie candida?? m-am spalat cu bicarbonat ca am auzit ca e bine. spuneti-mi va rog cum sa procedez. multumesc

    1
    1

  • Rebeca pe 20 Apr 2012, 00:22
    mda

    Eu nu inteleg de ce nu mi se dizolva ovulele de Clotrimazol....Pur si simplu nu se dizolva, raman in vagin...

    22
    6

  • natalia pe 13 Apr 2012, 21:38
    candida

    dupa cicklu mi-a aparut shi mie boala asta insuportabila...am fost la medic sh mi-a preskris ''Neo-Penotran forte + Mikosist''...mikosist 2 pastile ,una in prima zi de lekuire sh una in a 7...(in fiecare seara inainte de a introduce supozitoarele vaginale trebuie de facut baitsa din apa fiarta 0.5 l cu 1.2 lingurita de ceai de bicarbonat de sodiu)sunt akum in a 4 zi de lekuire sh imi trece...asha ka va recomand...succese

    10
    4

  • lavinia pe 10 Apr 2012, 20:01
    candidoza

    buna ziua e prima data cand intru pe site-ul asta si nu prea stiu multe...dar am si eu candidoza si maine ma duc sa imi cumpar tratamentul...dar am o intrebare partenerul meu sexual trebuie sa se trateze si el ?adica el nu are nici o simptoma si plus ca este plecat deci o luna nu avem contact sexual...va multumesc,daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns...

    10
    2

  • lavinia pe 10 Apr 2012, 20:01
    candidoza

    buna ziua e prima data cand intru pe site-ul asta si nu prea stiu multe...dar am si eu candidoza si maine ma duc sa imi cumpar tratamentul...dar am o intrebare partenerul meu sexual trebuie sa se trateze si el ?adica el nu are nici o simptoma si plus ca este plecat deci o luna nu avem contact sexual...va multumesc,daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns...

    31
    8

  • elena pe 9 Apr 2012, 08:58
    candida

    credetima ca nu mai stiu ce sa mai fac...am facut o groaza de tratamente acum ultima oara acum vreo 3 zile am luat lomexin a fost bine totul acum mia reaparut iara nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai iau am auzit ca sunt vaccine sau injectie in vagin la astea mai am speranta atat va rog datimi un raspuns si ajutatima...

    17
    6

  • elena pe 9 Apr 2012, 08:58
    candida

    credetima ca nu mai stiu ce sa mai fac...am facut o groaza de tratamente acum ultima oara acum vreo 3 zile am luat lomexin a fost bine totul acum mia reaparut iara nu stiu ce sa mai fac si ce sa mai iau am auzit ca sunt vaccine sau injectie in vagin la astea mai am speranta atat va rog datimi un raspuns si ajutatima...

    5
    0

  • deniel pe 29 Mar 2012, 09:06
    candidoza

    M-a chinuit problema asta mult,timp in care am facut tot felul de tratamente,am incercat si Canesten dar dupa o perioada mica de la tratament mancarimile si scurgerea reapareau.AM SCAPAT cu Clotrimazol ovule,2 ovule seara timp de 6 zile.Incercati-le cu incredere si nu fiti ''speriate'' de pret,sunt foarte ieftine.

    5
    2

  • rodica pe 27 Mar 2012, 00:16
    candida

    Daca nu puteti scapa de candida folositi TINTURA DE MARUL LUPULUI SI CEAI DE MARUL LUPULUI.TINTURA SI CEAIUL le gasiti numai la farmaciile homeopate sau plafare.Faceti spalaturi vaginale cu aceasta tintura o data sau de doua ori pe zi.Eu am folosit direct tintura fara sa o mai amestec cu ceaiul {scrie pe prospectul tinturei sa o amestecam cu ceaiul} si in cateva zile nu am mai avut nimic.Inainte de a folosi aceasta tintura am facut si eu alte tratamente dar au fost fara rezultat.Cand o sa introduceti tintura in vagin {cu o seringa} o sa usture putin dar in mai putin de un minut acest efect trece.BAFTA FETELOR!!!

    10
    2

  • Nadejda pe 26 Mar 2012, 18:15
    candidoza

    As vrea sa o intreb pe domnisoara care a folosit planta marul lupului, cum s-a tratat cu ea, in primul rand de unde a cumparat-o. DE unde a procurat aceasta planta? Multumesc.

    3
    1

  • Alexa pe 22 Mar 2012, 21:45
    Candidoza

    Spalaturile vaginale cu ceai de marul lupului sunt mai mult decat eficiente. Eu nu am crezut in efectul acestui ceai pana cand, cu chiu cu vai, m-am hotarat sa incerc si aceasta metoda ... dupa numeroase si lungi episoade de candidoza vaginala, dupa tratamente care mai de care, cu tot felul de ovule, creme etc.

    2
    2

  • iasmy pe 19 Mar 2012, 14:15
    candida

    buna, eu de vreo cinci ani ma lupt cu aceasta problema, am fost la medic dar niciodata nu am terminat tratamentul. acum trebuie sa urmez un tratament pe care mi-l va da medicul ginecolog, dupa ce am citit atatea despre aceasta boala m-am cam speriat in special ca mi-a aparut pe gat. o sa urmez tratamentul si o sa va spun rezultatele. aveti grija de voi fetelor.

    5
    3

  • mariana sas pe 17 Mar 2012, 16:32
    candida

    de aproape un an ma tratez cu tot felul de ovule creme ,ceiuri, bicarbonat si tot imi reapare nu stiu ce sa ma mai fac mii scirba efectiv

    4
    1

  • horge pe 27 Feb 2012, 21:44
    candida nystatin si plombele cu amalgam ATENTIE´´´´´´´´´´

    candida se trateaza cel mai bine MYCOSTATIN substanta care disrtruge cadida este NYSTATIN ea distruge membrana celulara la candida si o anihileaza complect DAR; problema apare cind nu mai eczista candida si sunt plombe cu amalgam ,ciupercile sint unicele care pot sa consume mercurul otrava cea mai periculoasa pt nevi

    7
    7

  • aha pe 15 Feb 2012, 17:55
    dieta

    Buna tuturor..cum a spus și Iulia pe lângă medicamentație și tratament este ff importanta "Dieta" .Nu înțeleg de ce majoritatea medicilor ginecologi tratează acesta dieta cu indiferenta dar din propria experienta va spun ca este necesara.Aceasta dieta nu elimina candida, scopul acestei diete fiind sa micșoreze ciuperca și sa o slăbească ca medicamentele și tratamentele sa își facă treaba și sa distrugă candida .

    15
    0

  • Loredana pe 13 Feb 2012, 00:40
    Lupt impotriva candidei

    De 4zile am niste mancarimi groaznice!Imediat după menstruatie mi-apărut aceste simptome,e oribil!Am urmat tratament cu clotrimazol si ...nimic!Am început sa mă spal de 3-4 ori p zi cu bicarbonat si otet(1lingurita/1l) si deja m-au lăsat!Mi-e teama sa nu reapara!ce sa fac?in condițiile in care acum 3luni mi-am făcut analizele,inclusiv pt secretie si a ieșit in regula?!???multumesc

    18
    1

  • dumi pe 8 Feb 2012, 21:52
    Candida

    Buna ziua De cateva zile am observat ca am niste scurgeri albe care miros foarte urat.Am mancarimi si au aparut niste bubite pe capul penisului.Sotia mea a fost depistata de curand cu candida dar inca nu a inceput tratamentul.Este posibil sa fi luat si eu ? Sau este vorba despre altceva.Astept raspuns din partea Dvs.

    27
    11

  • Adela pe 5 Feb 2012, 22:05
    tratarea candidozei

    Cel mai bun tratament pentru candidoza vaginala este BICARBONATUL. In apa cu care te speli in zona intima pui putin bicarbonat, o sa vezi ca trece mult mai repede si mai bine decat cu orice medicament.Am incercat si eu, este sfatul medicului ginecolog.

    58
    11
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod