6 alimente care calmează durerile menstruale

Lună de lună te gândeşti cu oroare la acele zile de chin din timpul menstruaţiei. Mânăncă ce trebuie şi poţi să scapi de durere fără medicamente!

Lună de lună te gândeşti cu oroare la acele zile de chin din timpul menstruaţiei. Mânăncă ce trebuie şi poţi să scapi de durere fără medicamente!

 

Ai încercat fel de fel de tratamente medicamentoase, însă dacă te-ai săturat să te îndopi cu pastile, adaugă în meniu următoarele alimente care au un efect garantat, reducând intensitatea durerilor şi a crampelor cu care te confrunţi în timpul menstruaţiei.

Durerile pe care le suporţi în timpul menstruaţiei poartă denumirea de dismenoree. Crampele pe care le simţi în primele zile de menstruaţie sunt contracţii cauzate de uter pe măsura eliminării cheagurilor de sânge prin colul uterin.

 

 

Cum se manifestă aceste dureri?


Dacă ai următoarele simptome: crampe dureroase, durere în regiunea abdomenului inferior, dureri de spate, migrene, diaree sau constipaţie, greaţă şi stare de vomă, ameţeli, senzaţie de balonare şi sensibilitate la nivelul sânilor, tratează-le cu alimentele de mai jos.

 

 

1. Seminţele de in

Au capacitatea de a impiedica eliberarea anumitor prostaglandine, care sunt responsabile pentru crampele menstruale cu care te confrunţi. Pe durata menstruaţiei, încearcă să consumi în fiecare zi 1-2 linguriţe de seminţe de in măcinate: le poţi înghiţi cu apă sau să le presari peste o salată.

 

 

2. Peştele gras

Este bogat în acizi graşi omega 3 care au capacitatea de a reduce intensitatea crampelor menstruale, după cum s-a constatat în urma unor cercetări. Consumă sardine în ulei, somon, macrou, anşoa.

 

 

3. Fulgii de ovăz

Au un conţinut ridicat de vitamina B1 sau tiamină, iar studiile au indicat eficienţa suplimentelor alimentare cu tiamină în cazul durerilor menstruale. Dacă nu vrei să iei suplimente, găseşti tot ce-ţi trebuie în fulgii de ovăz, drojdia de bere uscată, germeni de grâu, arahide, tărâţe de grâu, paste din grâu dur integrale, soia seminţe, fistic, linte, nuci uscate.

 

 

4. Seminţele de floarea soarelui crude

Au un conţinut ridicat de vitamina E care reduce disconfortul din perioada menstruaţiei. Alte surse de vitamina E: ulei de germeni de grâu, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier, ulei din seminţe de struguri, ulei de susan, alune, migdale dulci, ulei de măsline extravirgin, arahide, nuci de pin, pătrunjel uscat, salvie, rozmarin uscate, cimbrişor uscat, ton în ulei, bulion de roşii, ou de găină, avocado, nuci.

 

 

5. Sfecla roşie

Conţine foarte mult magneziu care are rolul de a reduce intensitatea contracţiilor care sunt cauzate de uter în perioada menstruaţiei. Alte alimente bogate în magneziu pe care le poţi consuma: spanac fiert, năut fiert, caise uscate, fasole albă şi roşie fiartă, porumb fiert, broccoli, păpădie crudă, cartofi copţi, nuci, seminţe de floarea-soarelui, migdale, smochine uscate, curmale uscate, prune uscate, banane.

 

 

6. Seminţele de susan crude

Au un conţinut ridicat de calciu. Acest mineral uşurează crampele din timpul menstruaţiei, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Columbia University College of Physicians and Surgeons şi publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Alte surse bune de calciu sunt: busuioc, salvie, cimbrişor, pătrunjel, mentă uscată, broccoli, parmezan, scorţişoară, caşcaval, alge, sardine în ulei, urzici, broccoli fiert, spanac fiert, migdale, smochine uscate, păpădie crudă, fistic, gălbenuş de ou, fasole roşie fiartă, lapte degresat, curmale uscate, nuci.

 

 

Îţi înrăutăţesc durerea şi crampele menstruale

 

  • cafeaua şi alcoolul pentru că reduc absorbţia de magneziu, cel mai important mineral care diminuează intensitatea contracţiilor cauzate de uter;
  • fumatul;
  • stresul;
  • lipsa somnului;
  • o alimentaţie bogată în grăsimi;
  • mâncarea sărată;
  • carnea roşie;
  • produsele lactate.

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ssamara20 pe 22 Nov 2010, 15:17
    ....

    multe femei iau vitamine sau suplimente cand au dureri menstruale, dupa ce inghit 2 pastile se simt mai bine desi inca medicamentrul nu si-a facut efectul , asta inseamna autosugestie, daca vrei sa te simti bine trebuie in primul rand sa sti cum sa iti controlezi accea stare si sa iti impui ca vrei sa te simti mai bine si durerea dispare! cel mai recomandat este somnul care amelioreaza aproape orice durere din corp ,mai ales migrenele si durerile menstruale, in cazul meu functioneaza foarte bine organismul si de cativa ani am uitat de durerile menstruale,poate sa fie si autosugestia si faptul ca incerc sa depun mult efort fizic in accea perioada si consum mai multe lactate

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod