7 alimente recomandate dacă suferi de reflux gastroesofagian



4. Orice fruct în afară de citrice

Bananele, pepenii, merele şi perele nu produc atât de mult acid, spre deosebire de citrice. Prin urmare, poţi să consumi aceste fructe în cantităţi moderate.


5.  Avocado

Are un pH 8 care ajută la alcalinizarea sângelui, contracarând astfel efectele generate de alimentele acide consumate. Prin urmare, este recomandat să consumi avocado zilnic în salate, smoothie-uri, guacamole sau simplu cu puţină sare de mare. Înlocuieşte grăsimile saturate cu surse de grăsimi bune din avocado, ulei de măsline extravirgin, seminţe de dovleac/floarea-soarelui şi seminţe de in.


6. Carnea slabă

Carnea de pui, curcan, peşte şi fructele de mare e mai bună decât cea roşie, deoarece e mai săracă în grăsimi şi nu înrăutăţeşte simptomele bolii.


7. Albuşurile de ou

Pentru că gălbenuşurile au un conţinut bogat de grăsimi este posibil să cauzeze o aciditate crescută, înrăutăţind simptomele bolii. De aceea, dacă ai constatat că ai probleme după ce consumi ouăle întregi, încearcă să foloseşti numai albuşurile.



Un lucru extrem de important pe care trebuie să-l reţii este acela că trebuie să eviţi anumite alimente care sunt recunoscute pentru faptul că înrăutăţesc simptomele bolii de reflux gastroesofagian. Astfel că este de preferat să stai departe de: alimentele grase, cafeină, carne tocată, chipsuri, ciocolată, reţete coapte cu o cantitate mare de grăsime, sosuri grase pentru salate, alcool, alimente procesate din carne, cartofi prăjiţi, citrice, roşii, ceapă, usturoi, paste cu brânză, paste cu sos de roşii sau de smântână, lactate cu multă grăsime.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod