Cât de bună este apa cu vitamine?

Înainte, apa obișnuia să nu aibă vreun gust. Iar dacă apa normală este bună pentru organismul tău, atunci apa cu vitamine, minerale și electroliți ar trebui să fie chiar și mai sănătoasă, nu?
Iată însă ce părere au specialiștii!

Este sau nu nu apa cu vitamine mai bună decât apa normală?


Cele mai multe presupuse beneficii sunt făcute cunoscute pentru a vinde apa cu vitamine la un preț mai ridicat. Însă nu există dovezi științifice în spatele acestor afirmații. Acest lucru nu împiedică oamenii să cumpere în continuare apa cu vitamine.

Aceste tipuri de ape nutriționale sunt îmbunătățite și au în plus vitamine, minerale și alți aditivi aparent sănătoși, cum ar fi electroliții.
Acestea se regăsesc în toate culorile și gusturile. Mesajul implicit din spatele apei cu vitamine este că aceasta îți poate oferi mai multe substanțe nutritive pentru corpul tău. Însă este adevărat? Electroliții, de exemplu, sunt adăugați în unele ape pur și simplu pentru gust și nu sunt prezenți în cantități suficient de mari pentru a produce un impact asupra sănătății.

O altă caracteristică a apelor cu vitamine este un pH mai ridicat. Iar un pH mai ridicat înseamnă că apa este mai alcalină, în timp ce un pH mai mic face apa mai acidă.
Echilibrul pH-ului este important pentru organism, însă în cele mai multe cazuri organismul poate menține singur pH-ul, indiferent de ceea ce mănâncă sau beau oamenii. Unele studii sugerează că o dietă mai alcalină poate fi mai sănătoasă. Dar unii specialiști spun că nu există dovezi conform cărora unei diete cu un conținut scăzut de acizi te poate face mai sănătos. 

Chiar dacă nu te aștepți la prea multe de la apă, consumul de apă îmbuteliată cu vitamine și minerale ar putea reprezenta o idee proastă.
Multe tipuri de apă cu vitamine au zahăr adăugat, adesea la fel de mult precum se regăsește în sucuri. Deși nu e greșit să consumi vitamine în apă, poți obține o gamă mult mai diversă din alimentele pe care le mănânci. În plus, vei avea parte și de fibre și alte ingrediente sănătoase.

Deci merită să plătești mai mult pentru o apă cu vitamine? Dacă încerci să reduci cantitatea de sucuri îndulcite cu zahăr, atunci alegerea unei ape cu vitamine s-ar putea să te ajute, cât timp cantitatea de zahăr este mai scăzută decât în cazul sucurilor.
Însă dacă o bei pentru a compensa o dietă mai puțin sănătoasă, atunci este timpul să revii la apa de la robinet.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod