Protecţie solară: 6 sfaturi ca să alegi o cremă bună

Soarele este bun pentru pielea ta, dar nu în condiţiile în care stai foarte multe ore la plajă în intervalul orar în care nivelul radiaţiilor solare este foarte ridicat şi nociv. Află cum să-ţi alegi o cremă eficientă care să te protejeze de arsurile solare!

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în jur de 65.000 de persoane mor anual din cauza unei expuneri prelungite la soare care determină dezvoltarea cancerului de piele. Melanomul este forma cea mai agresivă a cancerului de piele. De aceea trebuie să iei măsurile de precauţie în special pe perioada verii şi să fii atentă la eventualele leziuni care pot să apară pe piele sau la modificările pe care le pot suferi aluniţele. Iar dacă ai în familie cazuri de melanom malign este recomandat să consulţi medicul dermatolog măcar o dată pe an.

"Pielea nu uită nicio rază de soare, deci expunerea la raze ultraviolete trebuie privită cumulativ",
atenţionează Conf. dr. George Sorin Ţiplică, directorul executiv al Societăţii Române de Dermatologie. De aceea este esenţial să folosim cremele cu protecţie solară la fiecare contact prelungit cu soarele.

 

Iată cateva sfaturi utile ca să alegi o cremă bună! 

 

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • GE pe 31 Mai 2011, 23:06
    protectie de calitate

    eu sigur nu am sa incerc alltceva si nu folosesc numai de la Forever Living Products/niciodata nu m-am inselat in produsele lor

    1
    2

  • gabi pe 30 Mai 2011, 19:18
    creme bune

    acestea sunt bune: http://www.healthyreader.com/top-10-sunscreen-brands/

    5
    0

  • masha pe 30 Mai 2011, 13:36
    pt Raluca

    De ce "rusine!", ce ti se pare in neregula? Vrei sa reinventeze Ioana roata, sau ce? Genul acesta de rubrici au ca rol sa ghideze cititorul in hatisul informational, dupa necesitatile fiecaruia, nu sunt rubrici de specialitate, pt asa ceva trebuie sa cauti in alta parte. Poate nu toata lumea citeste articole originale pe yahoo si nici Ioana nu si-a asumat vreo mare descoperire, ne-a informat si atat, pe noi astia mai modesti. modesti

    1
    1

  • Raluca pe 30 Mai 2011, 11:42
    Articol copiat

    Pentru informatii suplimentare citit articolul original de pe yahoo de acum cateva zile...rusine!

    2
    0

  • Anna pe 30 Mai 2011, 10:04
    Creme

    Daca tot ati explica cum se alege si ce ar trebui sa contina si ce nu....de ce nu dati si exeplu de creme care sunt ok??

    6
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod