unghii

Cel mai bun tratament natural pentru ciuperca unghiei

Ciuperca unghiei reprezintă o afecțiune neplăcută cu care se confruntă unele persoane. În mod oficial cunoscută sub numele de onychomcosis, aceasta este cel mai adesea cauzată de umiditatea prinsă într-un spațiu întunecos. În unele cazuri, poate fi cauzată de mucegai. Iată ce tratament natural pentru ciuperca unghiei poți încerca și tu acasă!

Idei de tratament natural pentru ciuperca unghiei

1. Ulei de arbore de ceai sau de portocal


Uleiul din arbore de ceai este un dezinfectant natural, care posedă proprietăți fungicide și anti-bacteriene. Uleiul de portocale a arătat, de asemenea, rezultate promițătoare atunci când vine vorba de tratarea ciupercilor. Nu uita să diluezi întotdeauna uleiul esențial înainte de a-l aplica pe unghii. Cum să aplici acest tratament natural pentru ciuperca unghiei.

Vei avea nevoie de:

- 1 linguriță de ulei de arbore de ceai
- 1/2 linguriță de ulei de portocale
- 1/2 linguriță de ulei de măsline
- tampoane de bumbac

De îndată ce observi simptomele ciupercii, amestecă ingredientele de mai sus.
Înmoaie un tampon de bumbac în amestec și tamponează ciuperca unghiei. Lasă să se usuce compoziția în mod natural. Alternativ, poți pune 4-5 picături de ulei de arbore de ceai în apa în care îți poți înmuia picioarele pentru 15-20 de minute. Ambele tratamente ar trebui făcute dimineața și seara.

2. Bicarbonat de sodiu și oțet


Un alt tratament natural pentru ciuperca unghiei este şi bicarbonatul de sodiu. Bicarbonatul de sodiu poate împiedica răspândirea și creșterea ciupercilor.
Motivul pentru care reacționează astfel este faptul că e alcalin, iar ciuperca piciorului poate să se dezvolte atunci când mediul este unul acid. Pare contraintuitiv ca oțetul să ucidă ciuperca, dar oțetul este un acid destul de slab și va ajuta la îndepărtarea acesteia fără a modifica pH-ul într-un mod dăunător.

Vei avea nevoie de:

- 4-5 linguri de bicarbonat de sodiu
- 1 cană cu oțet de mere
- apă
- șervețele de hârtie

Mai întâi, amestecă o cană cu oțet cu suficientă apă încât să-ți poți înmuia picioarele.
Înmoaie picioarele în soluția făcută timp de 15 minute, după care te poți șterge ușor cu prosoape de hârtie. După, adaugă bicarbonaul de sodiu într-o cantitate suficientă de apă și înmoaie picioarele în această compoziție pentru 15 minute. Tamponează picioarele cu prosoape de hârtie, până când sunt complet uscate. Repetă acest procedeu de două ori pe zi. Ideea este că oțetul va distruge ciuperca unghiei, în timp ce bicarbonatul de sodiu va inhiba apoi creșterea acesteia.

Înainte de a aplica aceste tratamente, încearcă să tai cât de mult posibil unghiile infectate.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod