Hipertensiunea: cea mai frecventa boala de inima

Tratamente medicamentoase Desi modificarea stilului de viata va avea un impact pozitiv asupra reducerii nivelului tensiunii arteriale, majoritatea persoanelor cu hipertensiune vor necesita medicatie pentru a atinge valorile tinta recomandate (140/90 mmHg sau mai putin).

Exista mai multe clase de medicamente utilizate pentru tratamentul persoanelor cu hipertensiune arteriala, de exemplu inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei, blocanti ai receptorilor de angiotensina (sartani), beta-blocante, diuretice tiazidice si blocante ale canalelor de calciu3.


Exista din ce in ce mai multe dovezi care indica faptul ca sunt necesare asocieri medicamentoase (tratament combinat) pentru obtinerea valorilor tinta ale tensiunii arteriale. Urmatoarele studii clinice mari au demonstrat faptul ca, in medie, sunt necesari mai mult de doi agenti antihipertensivi pentru ca hipertensivul sa atinga valoarea tinta a tensiunii arteriale: UKPDS, ABCD, MDRD, HOT, AASK si IDNT. In consecinta, principalele ghiduri pentru tratamentul hipertensiunii recomanda in prezent aceasta abordare.
 

Campania "i-Control to Goal" pentru reducerea hipertensiunii este sustinuta de Societatea Romana de Cardiologie in colaborare cu sanofi-aventis Romania.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andra Cris pe 27 Mai 2012, 20:29
    hipertensiune

    hipertensiunea este unul dintre cele mai mari pericole pentru inima. Tata a ajuns la urgente anul trecut la Clinicco din Brasov. a facut un pre-infarct. nimeni nu se astepta la asa ceva. e adevarat totusi ca era destul de stresat in perioada aceea. A avut noroc ca a ajuns la timp si ca a dat de niste medici foarte buni

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod