15 alimente care curăță arterele și protejează inima de infarct

Ca să ai grijă de inima ta trebuie să fii atentă la alimentele pe care le consumi în fiecare zi. Studiile au demonstrat că aceste alimente curăță arterele și protejează inima de infarct.


Una dintre principalele cauze ale infarctului este legată de blocarea arterelor coronare, lucru care împiedică circulația sângelui în corp. Pe lângă acest factor de risc, alimentația neadecvată, sedentarismul, fumat și stresul sunt alte cauze care pot să conducă la îmbolnăvirea inimii. 

Însă, dacă faci câteva schimbări în dieta ta și ai grijă să faci mai multă mișcare, riscul de boli cardiovasculare se poate reduce semnificativ.
De aceea este bine să incluzi în dietă anumite alimente pe care specialiștii le recomandă pentru efectul protector pe care îl au asupra inimii.


20 de alimente care curăță arterele


Potrivit site-ului Health and Healthy Living, iată care sunt alimentele esențiale pentru sănătatea inimii tale:
1 din 16

1. Somonul

Este considerat unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea inimii, a pielii și a creierului. Somonul, de preferat de pescuit sălbatic, este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase omega-3 care au capacitatea de a reduce colesterolul rău, previn reacțiile inflamatorii din corp și scad nivelul trigliceridelor din sânge. Dacă nu găsești somon pescuit sălbatic poți să optezi și pentru macrou, ton, sardine, anșoa sau hering. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • varu sandel pe 9 Ian 2021, 08:27
    ati lungit articolul pe 100 de pagini

    Inteleg ca trebuie sa reduce bounce dar sa puneti un articol pe 16 pagini mi se pare ca omul care se ocupa cu seo este idiot. Apropo cati trec de pagina 3? Eu nici macar de prima nu am sa trec

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod