Studiu revoluţionar. Semnele reale care îţi transmit că cineva te minte

Cercetătorii americani contrazic teoriile anterioare. Ei susţin că oamenii care nu spun adevărul tind să-şi privească mai mult interlocutorii lor.

O echipă de savanţi de la Universitatea din Michigan a realizat un studiu care arată că oamenii care mint tind să păstreze contactul vizual cu interlocutorii lor, ceea ce contrazice teoriile emise până acum, scrie cotidianul britanic The Telegraph, citat de Mediafax.

Experţii au pus la punct un software capabil să detecteze mincinoşii prin intermediul unui videoclip captat într-o circumstanţă reală.

Echipa de cercetători americani şi-a testat ipoteza pe 120 de înregistrări video dintr-un tribunal şi a arătat că software-ul este capabil să detecteze oamenii care mint în 75% dintre cazuri, cu 25% mai mult decât sunt capabili oamenii să îşi dea seama când sunt minţiţi.

Până acum, psihologii au fost de părere că oamenii care mint tind să dea răspunsuri ezitante şi să evite contactul vizual, relatează ziarul menţionat.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan susţin însă că rezultatele lor au o acurateţe mai mare pentru că nu s-au bazat pe o analiză de laborator.

"În experimentele de laborator este dificil să creezi o motivaţie reală pentru care oamenii să mintă. Mizele nu sunt suficient de mari", a spus doctorul Rada Mihalcea, care a condus cercetarea.  

Echipa a folosit înregistrări video în care au fost surprinşi, în timpul proceselor, atât apărătorii, cât şi martorii, în cazuri grave, cum ar fi cele de omor, în care mizele sunt foarte mari.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dila Pispis pe 29 Feb 2016, 23:31
    iubirilii secreti

    @varza_anterior: ia-ti frate pastiluta sau " cum ma eu .. nimeni nu ma va..!" Hai pa. @mediafax: beeeii, pai rezultate d-astea se cercetari nonamepoate scoate si Florin Salam (pe care-l respect, sic)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod