Sfaturi pentru o mai buna concentrare



Stabileste-ti niste filtre pentru e-mail. Marcheaza-le pe cele importante, lasandu-le pe celelalte pentru mai tarziu. Corespondenta ocupa foarte mult timp si atentie daca nu stabilesti niste prioritati clare. Parcurgerea tuturor e-mail-urilor te va obosi si iti va diminua simtitor capacitatea de concentrare, mai ales daca trebuie sa retii si sa folosesti informatiile dintr-unul pentru ceea ce faci atunci; s-ar putea sa se piarda atat atentia la activitatea in cauza, cat si informatia in sine.

Pentru mai multa eficienta, nu citi e-mailurile personale dimineata.
Iti va distrage atentia si iti va scadea capacitatea de a te concentra la sarcinile din acea zi, mai ales daca primesti tot felul de glume, link-uri, poze si asa mai departe. E mult mai eficient sa incepi sa lucrezi imediat cea ajungi si sa citesti corespondenta mai tarziu, cand esti mai putin aglomerata; in orice caz, dupa ce ai terminat cateva sarcini de pe ordinea de zi.

Programeaza-ti sarcinile plictisitoare sau de rutina pentru un anumit moment al zilei. Oricat de mult ti-ar placea serviciul tau, inevitabil exista si asa ceva.
Daca ai mai multa energie si esti mai receptiva dimineata, ocupa-te de sarcinile importante atunci si lasa-le pe mai tarziu pe cele de rutina. Daca, dimpotriva, dimineata ai nevoie de stimuli, ai putea sa-ti faci "incalzirea" cerebrala cu sarcini de rutina. Desi e mult mai indicat sa incepi in forta, cu ceea ce iti place mai mult (asa esti mai multumita de obicei si reusesti sa faci mai multe), iti poti adapta programul in functie de tipul tau de rutina de lucru.

Evita pe cat posibil telefoanele de lunga durata.
In afara de cazuri exceptionale, in general nu fac decat sa te oboseasca si sa-ti faca mai dificila intoarcerea la ceea ce faceai initial.

Confortul fizic este foarte important atunci cand tii sa fii foarte atenta la ceea ce lucrezi. E cam greu sa te concentrezi atunci cand te doare spatele din cauza ca ai un scaun incomod sau cand te irita faptul ca nu gasesti hartia aceea importanta ori pixul pentru a nota ceva! Asigura-te ca stai cat de cat comod si ca exista o ordine, cat de cat, pe birou. Dezordinea in care stii unde se gaseste fiecare obiect nu e contraindicata, dar de obicei este mult mai eficienta o impartire, cel putin generala, dupa categorii sau utilizare, a obiectelor de pe birou.

Un lucru important atunci cand trebuie sa te concentrezi la serviciu este...
sa-ti placa ceea ce faci! Atunci cand te intereseaza ceva, esti mult mai atenta si mai receptiva; prin urmare, eficienta creste si sunt sanse mult mai mari sa faci o treaba exceptionala!
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ergean pe 6 Mai 2011, 22:37
    PASTILE RITALIN

    buna,va rog frumos, i-mi poate spune cineva unde pot da comanda pe internmet pentru pastilele RITALIN MULTUMESC MULT

    0
    0

  • G E O R G E pe 21 Iun 2009, 17:49
    daa

    vrei concentrare si memorie, ia Ritalin :)). Pastilele de care zici tu au efect zero practic. Mai eficient e sa lucrezi cu psihicu pentru o concentrare decat pastilele mentionate. In rest, daca vrei pastila adevarata iei Ritalin :)) Care apropo e interzis in multe tari dar il poti procura pe internet de pe anumite situri.

    0
    0

  • ema pe 18 Apr 2008, 23:54
    concentrare

    buna e foarte interesant articolul dmv.anul acesta voi trece printr-un examen in care eu mi-am pus multe sperante.,insa am o mare problema ;nu ma pot concentra deloc,am inceput sa iau tot felul de pastile... lecitina si alte....insa tot nu-mi ajuta ce m ati sfatui?incep sa fiu cam ingriforata:(( ce as putea sa fac?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod