Fara ganduri negre!

Este foarte usor sa recomanzi: "Nu mai gandi negativ, ci gandeste pozitiv!". Important este sa cunosti mai intai demersul de prevenire sau, in functie de caz, de "curatare" a gandurilor negre...
Este foarte usor sa recomanzi: "Nu mai gandi negativ, ci gandeste pozitiv!". Important este sa cunosti mai intai demersul de prevenire sau, in functie de caz, de "curatare" a gandurilor negre, daca le ai. Apoi, totul va decurge de la sine si, bineinteles, iti va fi mult mai usor sa gandesti pozitiv. Iata care sunt pasii de urmat:

1. Nu te mai invinovati


Incearca sa nu te dezaprobi sau invinovatesti pentru lucruri care nu depind de tine sau sunt mai putin importante.

Daca ai in mod repetat o atitudine dezaprobatoare fata de tine insati, desconsiderandu-te din mai multe puncte de vedere, daca simtul autocritic isi spune cuvantul de exagerat de multe ori, vei ajunge in mod sigur descurajata, lipsita de elan, de placerea de a te relaxa si chiar de a mai iubi.

Practic, nu are importanta pentru ce anume te invinovatesti: ca nu ai fost promovata, nu esti multumita de cum arati, ca nu ai castigat concursul de frumusete sau chiar, culmea, ca cineva a uitat sa-ti dea "Buna ziua"!

Daca te invinovatesti tot timpul si nu-ti mai iei gandul de la acest subiect, te vei simti prost dispusa si in mod sigur vei fi abatuta mult timp. Aceasta stare nu este foarte grea, dar ar putea sa-ti strice o seara placuta, o petrecere sau o vizita, sau sa-i intristeze pe cei din jurul tau.

Daca ajungi sa te invinovatesti indeajuns de mult, adica te gandesti tot timpul la nerealizari, te vei simti tot mai tulburata si uneori iti va veni chiar sa plangi, vei deveni tacuta si mahnita.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 15 Feb 2014, 11:26
    viol si( incest)

    Fiul meu a facut xex la 7 ani cu concubinul meu in acelas timp cind faceam si eu timp de 10 ani cum sa scap de aceste ginduri Imi inchipui permanent pe fiul meu mic facind sex cu concubinul,

    0
    0

  • vivi pe 17 Nov 2008, 15:00
    pentru ana maria

    ana maria, in timp se va rezolva, iti garantez eu! in primul rand nu trebuie sa cauti acea persoana, sa nu auzi noutati despre ea, nimic! refuza orice te-ar putea aduce in preajma. iti este permis sa revii doar asupra unor locuri pe care le frecventati impreuna pentru ca in timp ele sa capete si alta insemnatate pentru tine. invata sa pui valoare si pe alte persoane, forteaza-te pentru asta la inceput pentru ca sigur vei face comparatii si nu o sa dea mai bine decat persoana care-ti lipseste dar ai sa vezi ca iti trebuie timp....iar mie mi-au trebuit aproape 2 ani pana sa nu mai am niciun gram de remuscare....!!!! si f important, sa nu plangi!!! acum ma chinuiesc cu tot felul de creme de ochi sa scap de riduri! succes!!!!

    0
    0

  • lili_mif pe 15 Nov 2008, 15:48
    usor de zis

    Cand esti incoltit din toate partile de toti cei care vor sa te faca sa taci,pentru ca numai facandu-te sa crezi ca nu ai dreptate,sau nelasandu-te sa-ti spui parerea ,desi se stie ca ai dreptate si este o idee buna, ce sa faci?Vorba aceea:Cand doi iti sun ca esti beat,du-te si te culca ca si restul crede la fel.

    0
    0

  • hotdarky_2003 pe 16 Oct 2008, 18:50
    parerea mea

    mi se par foarte bune sfaturile si argumentele dar parerea mea este ca titlul dat articolului este irelevant. mi se pare o tema buna, dar articolul este scris prost. oricum, felicitari pentru temele abordate.

    1
    0

  • ana maria pe 16 Oct 2008, 12:30
    cum facem sa nune mai gandim la persoanele care au insemnat ceva pt noi

    daca vrem sa uitam pe cineva care a fost totul pentru noi cum facem daca ii simtim prezenta mereu??????

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod