De ce nu te poți opri să dai scroll pe rețelele de socializare nici măcar atunci când îți afectează stima de sine

Ceea ce vezi zi de zi te influențează mai mult decât crezi. Află care este impactul rețelelor de socializare asupra stimei de sine.
Aplicatiile pe care le folosim zi de zi ne ofera constant imagini frumoase, pe care le privim cu admiratie. Chipuri cu trasaturi perfecte, ten impecabil, par stralucitor si cam tot ce ne-am putea dori din punct de vedere estetic.

Suntem constienti ca multi dintre influencerii pe care ii urmarim folosesc filtre si isi editeaza fotografiile. Dar chiar si atunci cand crezi cu convingere ca esti imuna la efectele social media, adevarul este cu totul altul.

Ceea ce vezi zi de zi te influenteaza mai mult decat crezi si are un efect subtil asupra stimei de sine.
Iar dopamina eliberata la nivelul creierului de fiecare data cand dai share, like sau adaugi un cometariu te face sa ramai pe retelele de socializare, chiar si cand iti fac rau.

„Oamenii sunt cel mai vulnerabili atunci cand se formeaza stima de sine, in adolescenta”, declara pentru allure.com medicul dermatolog si psihiatru Amy Wechsler. „Pentru copiii care dau scroll singuri, in intuneric, aplicatiile pot fi o gaura neagra”, avertizeaza specialista.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod