Cuplul tanar si buna comunicare

Fosta iubita, viata sexuala, mama lui, infidelitatea si casatoria reprezinta doar cateva dintre subiectele tratate cu rezerva in cuplul tanar. Consilieri, oameni cu experienta de viata, vin in ajutorul tau pentru a te invata cum sa abordezi cu succes subiectele delicate.
Fosta iubita, viata sexuala, mama lui, infidelitatea si casatoria reprezinta doar cateva dintre subiectele tratate cu rezerva in cuplul tanar. Consilieri, oameni cu experienta de viata, vin in ajutorul tau pentru a te invata cum sa abordezi cu succes subiectele delicate. Comunicarea este esentiala vietii de cuplu, dar realitatea este ca subiectele delicate fie nu se discuta, fie se trateaza superficial. Si este foarte rau, pentru ca sunt echivalentul unor abcese care mai devreme sau mai tarziu se sparg, in detrimentul armoniei din cuplu.

"L-am prins la cafea cu fosta!”


Ce faci? Explodezi, te faci ca nu vezi, ii reprosezi exact cand ii este lumea mai draga sau, cel mai bine, provoci o discutie in care sa-ti spui punctul de vedere si in care sa-ti reafirmi sentimentele pentru el. Ultima varianta este cea mai buna.


Philippe Geffroy, psihoterapeut, sustine ca cea mai buna solutie este abordarea subiectului cu delicatete si doar daca merita cu adevarat. "Ideea este sa privesti lucrurile punandu-te pe tine in ipostaza in care s-a aflat iubitul tau. Ce faci daca te intalnesti cu fostul prieten, la care candva ai tinut foarte mult, si care te invita la o cafea. Accepti sau refuzi? Judeca-ti partenerul doar daca tu ai fi avut puterea sa refuzi! Pune insa accentul pe relatia voastra si spune-i ca intelegi ca a baut o cafea cu fosta, dar ca nu accepti mai mult”.
 

"Nu am chef in seara asta!”

 
Esti obosita si nu ai chef decat sa dormi, dar partenerul tau este de alta parere. Sexul nu este obligatoriu, dar cum ii spui asta?
Evita sa te intorci cu spatele la el si sa spui sec "noapte buna”.
"Daca refuzul este ocazional, in principiu nu ar trebui sa fie nicio problema. De cele mai multe ori in astfel de situatii, mai ales daca se repeta, barbatii se gandesc la doua lucruri: fie partenera are pe altcineva, fie perfomantele lui sunt indoielnice. Oricare din variante produce tensiune in cuplu”, spune Philippe Geffroy.
"Cea mai buna solutie este sa inlocuiti partida de sex cu putina tandrete sau sa ii promiti ca iti vei lua revansa in urmatoarele nopti”, sustine Jean-Paul Benglia, autorul cartii "Sex, dragoste si timiditate”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod