Cum să fii productivă pe bune: 3 sfaturi pe care nu le-ai primit niciodată

Simți că ai stagnat în ultima vreme și ți-ai dori să fii mai eficientă, la birou și nu numai?
Cu totii trecem, din cand in cand, prin perioade in care nivelul de energie este minim, iar motivatia de a face chiar si cele mai mici taskuri lipseste cu desavarsire. Totusi, chiar si atunci, unele lucruri nu pot fi amanate sau anulate, asa ca te trezesti in postura de a le face in timp ce te simti nervoasa, trista si anxioasa.

Online vei gasi sute de sfaturi despre cum sa fii productiva. Sa te trezesti la 5 dimineata pentru a avea mai mult timp, sa nu iei pauze decat daca e necesar si asa mai departe.
De cele mai multe ori, aceste recomandari iti vor face mai mult rau decat bine.

Iata cum sa fii productiva cu adevarat, in 3 pasi simpli:


1. Trece mai intai prin lucrurile pe care deja le-ai facut


Inainte sa incepi sa lucrezi la ceva sau sa faci un task, trece rapid in revista ce ai facut deja. Poate fi lista to do pe care ai dus-o la capat ieri sau mailurile la care deja ai raspuns. De asemenea, poate fi fi folderul tau motivational – fa screenshoturi la absolut toate feedback-urile pozitive pe care le primesti.
Include acolo mailuri de la manageri, feedback-ul clientilor, cuvintele de lauda primite la final de proiect sau multumirile cuiva pe care l-ai ajutat cand a avut nevoie.

Aceste lucruri te vor ajuta, chiar si daca le vei aloca 2-3 minute, sa incepi un lucru nou cu mai multa incredere si cu mai mult entuziasm.

2. Urmareste progresul si seteaza obiective intermediare


Cele mai multe dintre noi isi umplu lista to do cu taskuri concrete si rezultate fixe: de slabit 5 kilograme, de iesit in oras cu prietenii miercuri, de facut sport de 5 ori pe saptamana si asa mai departe. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod