Cum abordează oamenii inteligenți persoanele toxice

Inteligența emoțională reprezintă capacitatea de a identifica și gestiona emoțiile proprii și ale celorlalți oameni din jurul tău. Oamenii inteligenți emoțional știu cum să se poarte cu persoanele toxice și, cel mai important, cum să le gestioneze.

Cum se poartă oamenii inteligenți cu persoanele toxice?


1. Sunt detașați emoțional


Nu este vorba despre faptul că oamenii inteligenți nu simt furie, frustrare sau alte sentimente neplăcute, dar știu șă țină aceste emoții sub control. Când au de-a face cu persoane toxice, ei aleg să rămână calmi și nu se implică în drama pe care acești oameni toxici încearcă întotdeauna să o creeze.

2. Se îndepărtează


Persoanele inteligente știu că oamenii toxici încearcă să se ridice pe forțele altora, așa că nu participă la minciuni, bârfe sau dezinformare.

3. Stabilesc limite


Persoanele toxice nu respectă limitele celorlalți oameni cu care interacționează. Însă oamenii inteligenți emoțional își stabilesc limite clare și nu le permit altora să le încalce.

4. Știu când o relație nu mai poate fi reparată


Persoanele inteligente emoțional găsesc soluții atunci când au de-a face cu oamenii toxici. Chiar dacă eforturile lor sunt ignorate, nu rămân într-o situație dăunătoare pentru ele.
Când nu mai pot face nimic în această privință, oamenii inteligenți preferă să plece.

5. Nu acceptă nicio formă de abuz


Persoanele inteligente emoțional recunosc orice încercare de manipulare și nu o acceptă. Nu găsesc scuze pentru comportamentul oamenilor toxici și nu normalizează comportamentul abuziv.

6. Iartă, dar nu uită


Oamenii inteligenți emoțional îi iartă pe cei care au greșit. Dar acest lucru nu înseamnă că nu sunt prudenți în ceea ce-i privește pe oamenii toxici.
De aceea, îi supraveghează și au grijă ca faptele acestora să nu îi mai afecteze pe viitor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod