Ce semnifică atunci când verși sare

O superstiție veche spune că dacă verși sarea vei avea parte de ghinion. De ce este acesta un semn rău?

Cea mai cunoscută teorie și rădăcina acestei superstiții este că sarea era o marfă prețioasă pe vremuri. Din cauza dificultății cu care putea fi procurată și a costului ridicat, sarea a devenit foarte importantă și nu trebuia irosită. Vărsarea ei era o risipă, de aceea această superstiție a apărut sub forma unui avertisment cum că această neglijență ar aduce ghinion.

Citește și: Ce înseamnă când visezi că ești strigat pe nume


Așa cum se întâmplă cu toate superstițiile, superstiția cu vărsatul de sare a evoluat de-a lungul timpului, culturi diferite atribuindu-i semnificații diferite.

  • Dacă verși sare, iată câteva dintre lucrurile care s-ar putea întâmpla:


  • O ceartă mare
  • Sfârșitul unei prietenii
  • Ghinion pentru persoana către care s-a vărsat sarea
  • Diavolul este invitat să facă fapte rele

Unii spun, de asemenea, că este ghinion să vărsăm sare din cauza picturii lui Leonardo da Vinci, Cina cea de taină. Într-un detaliu al picturii, poți vedea puțină sare vărsată lângă cotul lui Iuda, pe care se presupune că acesta a vărsat-o. Conform Bibliei, Iuda l-a trădat mai târziu pe Iisus Hristos, așa că vărsarea de sare a fost asociată cu necinstea și trădarea, aducând ghinion.

Citește și: Ce spune culoarea ochilor despre personalitatea ta


În prezent au apărut ceva noutăți legate de această superstiție. Dacă anticipezi un val de ghinion din cauza sării vărsate, nu te teme, poți anula blestemul luând pur și simplu un vârf de sare vărsată și aruncându-l peste umărul stâng. Potrivit legendei, diavolul din spatele umărului tău stâng, așteptând o intrare. Vărsarea de sare, așa cum am menționat și anterior, înseamnă că îi dă acea invitație.

Dacă arunci o parte din sarea vărsată peste umăr, aceasta va intra în ochii diavolului, orbindu-l și făcându-l neputincios. Sau, poți începe să plângi, însă trebuie să fie destule lacrimi pentru a dizolva toată sarea vărsată. Ar trebui să fii destul de supărat dacă verși multă sare.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • irina pe 12 Iun 2022, 18:56
    sarea varsata

    Buna Andreea, cand versi sare inseamna ca trebuie sa cumperi o alta solnita mai buna ca sa nu se mai verse, sparge samd.

    0
    0

  • Andreea pe 30 Aug 2021, 13:31
    Ce a întâmplă dacă verși sarea

    Eu sunt o fetiță de 11 ani și îmi este frica am vărsat sarea pe jos fara sa vreau eram la masa, mâncăm am aruncat un praf de sare peste umărul stâng cum a spus da îmi frica

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod