Ce fac psihoterapeutii când au o zi dificilă: 5 lucruri care îi ajută de fiecare dată

Ai o zi dificilă și nu știi cum o vei scoate la capăt?

Ni se intampla tuturor sa avem zile grele, chiar si celor mai tari psihoterapeuti din lume. Da, toata lumea sufera si toata lumea se trezeste cu fata la cearsaf, din cand in cand. Dar ce faci cand ai o zi dificila? Si, mai ales, ce fac expertii in psihologie atunci cand dau de greu?

Ei, bine, si ei apeleaza la metodele de coping pe care le recomanda clientilor, caci acestea se aplica oricui, indiferent de pregatire sau specializare. „Suntem oameni, si noi avem perioade mai putin placute. Singura diferenta este ca, probabil, suntem instruiti sa gestionam putin mai bine stresul”, spune terapeutul Anabel Basulto pentru Huffpost.

Ce fac psihoterapeutii cand au parte de o zi dificila?

1.

Fac un dus pentru a se „scutura” si pentru a capata energie

Chiar si atunci cand nu ai energie pentru absolut nimic, un dus rapid te poate revigora cat ai spune „apa rece”. Psihologii spun ca starea de letargie duce la petrecerea intregii zile in pat sau pe canapea, iar acest lucru in sine agraveaza disconfortul si tristetea. De aceea, un dus poate fi metoda perfecta pentru a te reseta. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod