BAC 2014. Cum să faci faţă unui eşec la examen. Transformă înfrângerea în victorie

Examenul de bacalaureat 2014 se apropie de final şi te temi că rezultatele vor fi departe de cele la care sperai? Chiar dacă nu iei note de trecere la una sau mai multe materii, nu este un capăt de ţară: învaţă să accepţi înfrângerea de moment şi să o transformi într-o viitoare victorie!

Cea mai teribilă temere a ta a devenit realitate: sesiunea de vară a bacalaureatului s-a terminat cu un eşec dureros pentru tine. Înconjurată de cei dragi, te întrebi ce ar trebui să faci mai departe, acum că înscrierea la facultate în următoarea perioadă nu se mai numără printre planurile tale de viitor.

Ei bine, tot ce poţi să faci pentru moment este sa îţi lingi rănile, după care să îţi faci un nou plan de bătaie şi să te asiguri că, la următoarea examinare, vei obţine nota şi, apoi, media de trecere.

Învaţă din greşeli

Ce anume a mers prost în această sesiune a examenului de bacalaureat? Cel mai probabil, ai avut de-a face cu un subiect pe care nu îl stăpâneai. Ei bine, pentru ca data viitoare să obţii o notă bună la nefericita probă de bac, este important să începi să te pregăteşti din timp.
După cele câteva zile de repaus fizic şi emoţional, începe încet, dar sigur să treci prin materia/materiile probei/probelor buclucaşe

Nu pune presiune asupra ta

Uşor de zis, greu de făcut! Însă, în loc să te autoflagelezi şi să laşi gândurile negre să te cotropească, adoptă o atitudine constructivă: este omenesc să greleşti şi absolut normal să te loveşti şi de neplăceri din când în când, însă ce faci de acum încolo contează mai mult decât ce s-a întâmplat în actuala sesiune de bacalaureat.
Aşadar, după ce ţi-ai lins rănile, şterge trecutul cu buretele şi concentrează-te asupra a ceea ce ai de făcut de acum înainte.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anonim pe 13 Aug 2014, 04:28
    ..

    Eo' atata va zic daca picati la bac: iete funia, iete piatra, iete fantana! :D ... Hai sa fim seriosi, nimeni nu a murit muncind la lopata. Invatati sa va bucurati de ceeia ce aveti, cat de putin. Intr-un final toti ajungem egali, cu o tona de pamant deasupra noastra. Fii om and mergi inainte pe drumul tau nu pe care ti-l impune parintii sau societate, pe cel care ti-l impui tu. Traieste corect, ca sa nu ai ce sa regreti cand ai sa mori.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod