Secret

7 lucruri personale pe care nu ar trebui să le spui niciodată nimănui

Lumea în care trăim, chiar dacă se bazează pe adevăr ca şi virtute fundamentală, are nevoie de echilibru din când în când. Este mult mai bine să păstrezi anumite lucruri doar pentru tine!
De aceea, unii dintre cel mai înţelepţi oameni de pe pământ ne sfătuiesc să păstrăm anumite lucruri în intimitatea noastră.

Iată 7 astfel de lucruri pe care nu trebuie să le dezvăluim niciodată:


1. Planurile pe termen lung pe care le ai

Oamenii înţelepţii din trecut ne avertizează că nu trebuie să vorbeşti nimănui despre planurile tale de viitor. Ar trebui să aştepţi până le realizezi. Planurile şi ideile noastre nu sunt doar vulnerabile, ci pot fi blamate şi schimbate odată ce le dezvălui. Alţi oameni pur şi simplu nu au viziunea pe care o ai tu.

2. Faptele bune pe care le-ai făcut

Faptele bune sunt rare şi graţioase în această lume. Acestora ar trebui să le fie păstrată puritatea.
Convingerea altora sau chiar a ta despre faptele tale bune îndepărtează eleganţa şi aruncă o umbră de mândrie asupra harului tău.

3. Modul tău de viaţă

Indiferent de lucrurile de care te privezi, cum ar fi alcoolul, anumite alimente, plăceri fizice sau alte tipuri de indulgenţe, acestea îţi vor construi caracterul. Nu îţi trăieşti viaţa ca să le poţi spune altora cum o trăieşti. Fiecare persoană din această lume are propriul mod de viaţă, precum şi propriile alegeri şi preferinţe. Fă lucrurile care te fac fericit. Dacă dezvălui ascetismul tău celorlalţi, acesta lucru va evidenţia faptul că vrei să arăţi că eşti o persoană mai bună, nu că vrei să încerci să devii una.


4. Actele tale eroice

Un adevărat erou este cel care apare în tăcere, fără să fie nevoie să arate acest lucru. Eroii adevăraţi fac ceea ce fac nu pentru ca ceilalţi să vadă, ci pentru că în inima lor ştiu că e bine aşa. Ei cred în cauza lor şi nu au nevoie de validare sau laudă din partea nimănui.

5. Problemele familiale

Ce se întâmplă în sânul familiei tale, momentele împărtăşite cu partenerul tău de dragoste, viaţa ta personală, este ceva care ar trebui să rămână intim. Ar trebui să respecţi şi intimitatea celorlalţi. Lucrurile mici pe care le ştii despre cei din familia ta şi despre persoanele importante din viaţa ta le ştii dintr-un motiv, iar acela eşti că ei au încredere în tine.
Unii oameni care sunt apropiaţi de tine ar putea să nu fie de ei, aşa că nu rupe aceste ziduri sacre de încredere şi intimitate fără permisiunea lor. Este ca şi cum ai împrumuta o jucărie de la o persoană care are încredere în tine şi apoi i-o dai altcuiva să se joace cu ea. Nu este jucăria ta să decizi pentru ea!

6. Secretele şi lucrurile neplăcute pe care le cunoşti despre ceilalţi

Aşa cum îţi poţi murdări hainele, acelaşi lucru poţi face şi cu conştiinţa ta. Spunând lucruri urâte despre ceilalţi pe la spatele lor nu vei face altceva decât de te distrugi singur. Un lucru înţelept este să laşi deoparte aceste detalii despre alţii, pentru că nu vor aduce nimic bun pentru nimeni, nici pentru tinem, nici pentru cei despre care vorbeşti.


7. Resentimentele şi regretele din trecut

Trecutul este în trecut. A dispărut, deci lasă-l deoparte pentru că te împiedică să mergi mai departe. Cel mai bun mod de a-ţi exprima gândurile şi sentimentele este să o faci în timp ce are loc ceva, chiar acum. Dar dacă se întâmplă să pierzi şansa, nu mai ai nimic de făcut după aceea decât să o laşi să se ducă. În caz contrar, vei rămâne întotdeauna cu un pas în urmă, fără să fii prezent în momentul în care poţi lua o decizie mai bună.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod