10 moduri subtile prin care persoanele toxice te afectează mental și emoțional

Chiar și atunci când ai un mindset puternic și sănătos, dacă ai în jur oameni toxici, aceștia vor găsi o modalitate de a se infiltra în mentalitatea ta și în starea ta de spirit.
Probabil ca si tu ti-ai spus, in sinea ta, ca oamenii toxici din jur nu au cum sa te afecteze. Totusi, felul in care acestia intra pe sub pielea ta si te fac sa iti pui la indoiala deciziile si starile este extrem de subtil. Fie ca o fac intentionat sau nu, aceste comportamente sunt extrem de nocive.

De aceea, trebuie sa stii exact cum te afecteaza persoanele toxice, pentru a putea sa fii constienta atunci cand acest lucru ti se intampla.

Iata cum te afecteaza persoanele toxice: 10 moduri subtile

1. Te fac sa te simti vinovata atunci cand este, de fapt, vina lor


Ai o stare de spirit neplacuta, cauzata de cineva anume? Daca este vorba despre o persoana toxica, aceasta nu isi va asuma niciodata comportamentul si efectul sau asupra ta. In schimb, se va supara pe tine sa te va face sa te simti vinovata pentru felul in care te simti si te porti.

2. Te implica in jocuri de putere, apoi te fac sa te simti prost


Cu siguranta, te-ai aflat in aceasta postura cel putin o data. Cineva ti-a „lansat” o replica aparent nevinovata, care te-a facut sa simti ca intre voi exista o competitie acerba.
Iar atunci cand ai ripostat, ai fost facuta sa te simti rusinata de faptul ca te preocupa lucruri atat de superficiale. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod