Simptomele depresiei: cum să o recunoști la timp

Toată lumea are o stare mai proastă din când în când, dar de cele mai multe ori durează doar câteva zile și dispare de la sine.
Depresia este cu totul și cu totul diferită. Această afecțiune intervine în calea vieții tale de zi cu zi și te împiedică să faci lucrurile pe care le iubești. Vei avea nevoie de tratament pentru a elimina depresia din viața ta. Iată care sunt simptomele depresiei, pe care ar trebui să le observi, dacă vrei să recunoști la timp această afecțiune.

Care sunt simptomele depresiei care te ajută să depistezi această afecțiune la timp?


Există multe simptome ale depresiei și este posibil să nu te confrunți cu toate. Intensitatea și durata acestora diferă de la o persoană la alta.
Iată modurile în care te face depresia să te simți!

Trist, gol pe interior sau anxios. Aceste sentimente vor continua de-a lungul timpului fără a se ameliora sau dispărea.

Neputincios, lipsit de valoare sau vinovat. S-ar putea să nu ai o părere prea bună despre viața ta sau să te gândești foarte mult la pierderi sau eșecuri.

Fără speranță. S-ar putea să fii pesimist sau să crezi că nu se va întâmpla nimic bun vreodată. Te poți gândi chiar la sinucidere.

Iritabil. S-ar putea să fii mai agitat decât de obicei.

Ai un interes scăzut pentru activități.
Hobby-urile sau jocurile care te bucurau de obicei nu mai sunt la fel de interesante pentru tine. Este posibil să ai un apetit sexual și / sau poftă de mâncare la un nivel scăzut.

Mai puțin energic. S-ar putea să te simți extrem de obosit sau să gândești mai lent. Rutina zilnică și sarcinile pe care le ai pot părea prea greu de gestionat.

Ai probleme de concentrare. S-ar putea să îți fie greu să te concentrezi. Chiar și lucrurile simple cum ar fi cititul unui ziar sau urmărirea unui film s-ar putea să ți se pară prea complicate.
De asemenea, s-ar putea să ai probleme când vine vorba de amintirea detaliilor. Ți se poate părea copleșitor procesul de luare al unei decizii, fie ea importantă sau mai puțin importantă.

Schimbări în rutina de somn. S-ar putea să te trezești prea devreme sau să ai probleme când încerci să adormi. Se poate întâmpla și opusul, adică poți dormi mai mult decât de obicei.

Modificări ale apetitului. S-ar putea să mănânci prea mult sau să nu-ți fie foame. Depresia duce adesea la pierderi în greutate sau la îngrășare.

Dureri.
Este posibil să ai dureri de cap, crampe, probleme cu stomacul sau digestive.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod