Personalitati masculine de evitat - si de ce

Barbatul iti este drag, te atrage, te rasfata, te admira, te iubeste, iti ofera cadouri, iti da buna-dispozitie si te relaxeaza. Iata cateva dintre atitudinile si gesturile care...
Barbatul iti este drag, te atrage, te rasfata, te admira, te iubeste, iti ofera cadouri, iti da buna-dispozitie si te relaxeaza. Iata cateva dintre atitudinile si gesturile care te-ar putea convinge ca barbatul ales este cel potrivit, cel de care numai soarta te va desparti.

Acest profil insa ar putea constitui unul ideal, pe care orice femeie si l-ar dori.

Din pacate, exista si tipuri de personalitati masculine care iti pot face viata foarte grea: te enerveaza, iti fura timp si energie, te constrang si te manipuleaza, iti pot induce sentimente de vinovatie sau te pot face sa suferi.

Recomandarea cea mai importanta pe care ti-o pot face este sa incerci sa-l cunosti cat mai bine pe barbatul de langa tine inainte de a lega o relatie foarte stransa. De aceea, am sa-ti prezint cateva tipuri de personalitati masculine care trebuie evitate, daca si-au facut un fel de a fi din urmatoarele caracteristici:

1. Conflictualul


Niciun prilej nu este pentru el prea mic pentru a initia o dezbatere ampla. Se cearta cu orice persoana ai carei ochi nu-i plac sau care are o anumita autoritate.
Este impotriva a tot sau aproape tot ce-i spui, fie si doar de dragul discutiei. Incapatanarea lui enerveaza. Vede peste tot aproape reavointa si neputinta. De aceea este intotdeauna gata de lupta, devenind un om plin de suparari, care se raneste singur si apoi se simte tot el nedreptatit.

Te poate face sa devii agitata si nervoasa, in acelasi timp obligandu-te sa adopti o atitudine defensiva... s-ar putea, treptat-treptat, ca dupa atacurile sale permanente, chiar si tu sa devii usor certareata.

2. Snobul


Te face sa simti permanent ca de fapt el este prea bun ca sa se ocupe de ceilalti, inclusiv de tine. Cu un gest de aversiune, iti acorda totusi favoarea companiei sale.

Caracteristicile care te-ar putea afecta sunt: vanitatea, aroganta, tendinta de a fi plin de sine, blazarea si laudarosenia.

3. Morocanosul


Aceasta persoana fierbe in interiorul ei, ca un vulcan amenintator, care, dupa ce a mocnit timp indelungat, erupe dintr-o data. Prin aceasta prezenta a sa, reuseste de multe ori sa strice buna dispozitie, fara ca tu sa afli vreodata motivul starii sale.

4. Zgarcitul


Acesta simte intotdeauna posibilitatile de economisire a banilor, stie toate ofertele speciale si in general este foarte zgarcit in complimente, in dragoste, in recunostinta. Chiar daca iti starneste rasul, in timp, zgarcitul devine o persoana enervanta, greu de suportat, mai ales atunci cand si-a facut din zgarcenie un stil de viata.

Acesta te-ar putea lasa cu foarte multe datorii neplatite, la restaurant nu plateste, se eschiveaza, fumeaza tigarile altora si nu mai da inapoi ce-a imprumutat, devenid penibil.

5. Absentul


In prezenta lui ingheata total orice sentiment, orice discutie, orice ras. In exterior este un tip linistit, inabordabil, dar linistea sa inspira teama; nimic nu tradeaza ceea ce se petrece in el, are un aer plictisit si absent.

In contactul interuman, asemenea oameni sunt foarte obositori, deoarece nu te poti apropia niciodata de unul dintre ei si tot timpul trebuie sa ghicesti ceea ce se petrece in spatele mastii pe care o poarta.

6. Criticul


Cu el niciodata un poti sa faci ceva cum trebuie. Este inrudit indeaproape cu certaretul incapatanat, dar, spre deosebire de acesta, el face uz nu atat de satisfactia disputei, cat de gesturile acuzarii, aratand cu degetul.
Nu intreaba si nu argumenteaza, ci imediat invinovateste. Dintr-o adanca nesiguranta de sine, se transforma in avocat al propriei sale cauze.

Poate fi mereu pe urma greselilor tale, plin de reprosuri, cinic si perfectionist. Ti-ar putea strica placerea oricand si chiar ti-ar putea, in anumite cazuri, provoca mustrari de constiinta.

Toate aceste tipuri de personalitate ti-ar putea influenta si determina nesiguranta interioara, indoiala de sine si, in acelasi timp, exploata nevoile tale sociale.

De aceea, atunci cand simti simptomele psihice (incordare, palpitatii, furie crescanda) induse de una dintre persoanele de mai sus, intr-o eventuala relatie, trebuie sa le eviti sau sa le lasi la periferia cercului vietii tale pe cat posibil, pentru a te autoproteja.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mario pe 4 Sep 2010, 00:55
    Andrada

    scumpico ceea ce ai zis tu mai sus este foarte trist shi nu ash dori la nici o femeie sa gaseasca 1 astfel de barbat , lui i este frica ca daca te pierde pe tine alta nu o sa mai gaseasca , nu shtiu cum arata dar la 35 de ani pe care i are asta este singura varianta la care ma pot gandi , sa nu crezi ca toti barbatii sunt la fel doar pentru ca tu ai dat de o persoana greshita , daca vrei mai multe sfaturi shi daca inca vrei sa scapi de el sar putea sa te ajut...scrie > yup_marius in YM

    0
    0

  • doina pe 20 Apr 2009, 21:11
    nimeni nu e perfect

    nimeni nu e perfect. cred ca si femeile au ceva calitati din cele enumerate mai sus. asta e.... dar iubirea e iubire si nu te poti desparti de cel pe care-l iubesti pentru ca se include in 1 din categorii. cred ca solutia ar fi ca ambii parteneri sa incerce sa se schimbe pentru buna intelegere.

    0
    0

  • andrada pe 19 Feb 2009, 17:59
    da

    din pacate constat cu regret ca din ce in ce mai multi barbati se integreaza in acele ''tipuri'' am avut si de fapt inca mai am o reletie cu un om care detine toate defectele enumerate mai sus ba chiar mai mult ce asi putea sa fac ca sa scap de el pt ca pe langa acele defecte mai este si o persoana razbunatoare si ma ameninta ca ma omoara daca ma despart de el si la cat de bine il cunosc eu ar fi in stare sa o faca am citit mai devreme si un articol despre femeile care isi aleg barbati mai in varsta considerand ca sunt mai maturi si privesc relatia din alte puncte de vedere si vor avea parte de dragoste respect si atentie din partea lor .......eu sunt foarte dezamagita in ceea ce priveste relatiile si barbatii in mod special si partenerul meu e mai in varsta decat mine cu 14 ani nu am luat niciodata in considerare diferenta de varsta din contra am considerato un avantaj dar mam inselat din pacate sunt din ce in ce mai multe fete care se lasa amagite de acesti barbati mai ''maturi'' si au foarte mult de suferit eu am trecut prin foarte multe in aceasta relatie de 3 ani de zile am fost batuta amenintata si mi sa vorbit foarte urat fara sa fiu vinovata tin foarte mult sa spun pt cele care o sa citeasca aceste randuri nu va mai lasati in umbra barbatilor puneti picioru in prag si asigurativa ca nu trebuie sa depindeti de nimeni fiti fete destepte si eu la randul meu odata cu trecerea timpului am inceput sa fac demersuri iar acum cand a simtit ca ma pierde singurul lucru care ia mai ramas de facut este acela de a ma ameninta cu toate ca imi este frica de el si nu indraznesc sai vorbesc ''face to face'' si ii spun tot ce e mai dureros la telefon traiesc cu speranta ca intro zi totul se va termina dar aveti grija fetelor de voi in special cele tinere care au tendinta de a se aventura in necunoscut nici eu nu sunt in varsta am doar 21 de ani dar problemele si situatiile prin care am trecut mau facut sa vad viata cu alti ochi aveti grija de voi si nu va lasati calcate in picioare nu se merita orice femeie are dpreptul sa fie iubita respectata chiar daca e dureros sa renuntati la o relatie in care se intampla cum mi sa intamplat mie sa va bata si multe altele pt ca il iubiti ganditiva mai intai la voi cu siguranta veti gasi pe cineva care sa va iubeasca

    0
    0

  • Lucia pe 24 Nov 2008, 21:00
    Nu mai faceti comentarii gratuite!

    Si atunci :cu cine ne maritam?Daca unul e absent,altul zgarcit,altul snob,etc???Bunicile noastre ne invata ca "numai atunci cand mananci cu un om 1 kg de sare il poti cunoaste cu adevarat".Eu cred ca barbatilor li s-a am urcat la cap faptul ca sunt mai putin numeric ,in comparatie cu femeile,iar acestea fac prea multe compromisuri pentru " ase vedea gospodine in casa .....(nu stiu care casa?!ca nici casa nu-ti mai poti face in ziua de azi...). Asa ca:luati lumea asa cum este-cu femei destepte ,dar singure,cu barbati tolerati,cu .....tot cortegiul de defecte. Si nu mai faceti comentarii acre la adresa "fetelor mari".Ca nici ele nu sunt de vine 100%pentru singuratatea lor.Si nici la adresa tipurilor de barbati.Nu exista 100% ;zgarcit,absent sau.....alt tip.Ci doar o combinatie.ca si in cazul femeilor.

    0
    0

  • maria pe 20 Nov 2008, 13:33
    vai mie

    eu m-am castorit cu un barbat care se incadreaza in toate cele 6 tipologii. avem si un bebe. ce sa fac?

    0
    0

  • Ana pe 12 Aug 2008, 13:03
    Concluzie

    Dupa parerea mea sunt cateva categorii care predomina. Adica: cei care beau, cei care le au cu femeile, gelosii, zgarcitii, cartoforii, cei care nu au de a face cu munca. Celelalte "calitati' sunt derivate.

    0
    0

  • Paul pe 5 Aug 2008, 12:34
    personalitati?

    nu exista nici un tip de barabt la fel cum nu exist un tip de femeie. la fel am putea scrie si noi despre femei o asemenea "abureala". exista o anumita probabilitate ca la un momendat, in anumite circumstante un barbat sau o femeie sa se comporte intr-un anumit fel. Categorizarile care le fac acest articol nu stiu cum va ajuta, sunt curios, cum va ajuta "pentru imperechere" :) in anotimpul primavaratic ? Psiholog

    0
    0

  • nicoleta pe 5 Aug 2008, 11:14
    despre barbati

    mai exista si tipul de barbat caruia sa-i spunem "neimplicatul"; acest tip de barbat nu face nimic din proprie initiativa sau mai rau, nu face nimic nici daca-i ceri ajutorul lasandu-si iubita sau sotia sa faca treaba exclusiv masculina in locul lui (ex: sa schimbe un bec, sa repare ceva prin casa, sa bata un cui, etc); cam asa l-as descrie eu pe sotul meu, cu care sunt casatorita de 13 ani si care, nici cand am luat hotararea sa facem un copil, nu s-a implicat, spunandu-mi ca "e treaba ta, tu hotarasti!"; asadar fetelor, e de preferat un "morocanos" sau un "conflictual" decat un "neimplicat" pentru ca asta ar insemna o relatie in care o "ea" face treaba a doi oameni, ceea ce nu este deloc echitabil; sau mai ramane varianta de a ramane fete batrane, fara a avea nevoie de compania unui barbat decat pentru necesitatile fiziologice; indemnul meu:"Mai cautati, lumea e plina de barbati cumsecade care asteapta sa fie descoperiti!"

    0
    0

  • Trurli pe 5 Aug 2008, 10:07
    ADEVARAT

    si cand te gandesti ca am fi putut fi cu o astfel de persoana incadrata in tiparele descrise cel putin cativa ani...e foarte periculos si trebuie avuta mare grija la ce iti semnaleaza starile interioare. Sa nu cumva sa regresam , in loc sa ne transformam interior catre oameni mai buni! Acesta este, de fapt, telul vietii noastre.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod