Cum te afecteaza divortul celei mai bune prietene?

In aceste conditii, nu este de mirare ca incepi sa te gandesti mai serios ca oricand la relatia ta de cuplu si sa analizezi felul in care merg lucrurile intre voi. Si, trebuie sa-ti spun, acest lucru nu este deloc recomandabil (nu ca asta ar putea sa te opreasca sa meditezi, dar e bine sa stii). Bunaoara, exista riscul sa ajungi la concluzia (de cele mai multe ori, eronata) ca nici in casnicia ta nu mai este "ca la inceput" si de aici pana la pasul urmator nu mai e prea mult. Care este acest pas? Bineinteles, aparitia temerilor si cautarea tot mai intensa de asa-numite "indicii" de natura sa infirme sau sa confirme concluzia la care ai ajuns.

Daca motivul divortului prietenei tale este infidelitatea (indiferent care dintre parti "a calcat stramb"), atunci problema se complica si mai mult. Despre niciunul dintre ei nu ti-ai fi inchipuit ca ar fi capabil de asa-ceva. Si, cum femeile simt neaparat nevoia sa discute despre ceea ce au pe suflet, la fel vei face si tu. Numai ca, in mod firesc, nemaiputand discuta cu prietena ta, cu cine o vei face? Ai ghicit: cel mai probabil, cu sotul tau.

Cum aceasta discutie a voastra este, ca sa spunem asa, inevitabila, hai sa vedem care ar fi cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont cand "disecati" un subiect atat de sensibil.

  • Incercati amandoi sa discutati situatia, nu persoanele. Nu trebuie deloc sa va puneti in postura de judecatori ai cuplului respectiv, oricat de apropiati ati fi fost pana atunci si oricat de bine ati crede ca ii cunoasteti. In definitiv, nu stie nimeni ce s-a intamplat cu adevarat intre ei.

  • Straduiti-va sa nu abordati problema in paralel cu o eventuala discutie despre viata voastra de cuplu. "Dar si noi am facut asa si asa...", "Candva am fost si noi intr-o situatie asemanatoare...", "Ni se mai intampla si noua sa...". Acest gen de discutie nu face decat sa planteze samanta indoielii in sufletele voastre - este valabil mai ales in cazul tau, dat fiind faptul ca barbatii nu sunt atat de inclinati spre meditatie.

  • Daca ati fost prieteni cu respectivul cuplu, resemnati-va: acest lucru s-a terminat. Poate ca doriti sa mentineti relatia cu amandoi, ceea ce nu e usor - dar nici imposibil. Ar trebui sa discutati despre acest lucru si sa abordati o strategie. De exemplu, atunci cand este vorba despre o aniversare, este de preferat sa nu invitati pe nici unul din fostii parteneri, decat sa fie nevoie sa alegeti in defavoarea unuia dintre ei. Sau sa alternati invitatiile - o data el, o data ea - insa nu uitati sa discutati cu ei despre acest lucru. In caz contrar, fiecare s-ar putea simti tradat.

  • Poate unul dintre cele mai importante aspecte: pastrati-va controlul si nu deveniti "paranoici"! Nu este deloc obligatoriu sa vi se intample si voua acelasi lucru si asta nu inseamna ca veti incepe sa cautati "cu lupa" eventualele (ar trebui sa spun "imaginarele") semne de infidelitate a partenerului. Nu va spune nimeni sa va lase indiferenti ce se intampla cu mariajul prietenilor vostri, dar nu aduceti in casa voastra problemele lor!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod