Aveti asteptari diferite. Cum o scoateti la capat?

Este normal si chiar sanatos ca tu si partenerul tau sa aveti gusturi si preferinte diferite. Insa ce se intampla atunci cand aveti nevoi, vise, aspiratii sau teluri diferite? Cum afecteaza...
Este normal si chiar sanatos ca tu si partenerul tau sa aveti gusturi si preferinte diferite. Insa ce se intampla atunci cand aveti nevoi, vise, aspiratii sau teluri diferite? Cum afecteaza acest lucru relatia de cuplu?

Unul dintre parteneri isi doreste o familie, celalalt nu vrea copii. Unul viseaza sa stea linistit acasa, iar celalalt prefera sa calatoreasca. Cum se impaca aceste idei?

Ar fi bine sa existe o delimitare cat mai clara intre nevoi si preferinte. Site-ul Alovelinksplus.com descrie, la modul concret, ce inseamna fiecare dintre cei doi termeni.
Pe de o parte, exista necesitatile, lucrurile cu adevarat importante, de care ai absoluta nevoie pentru a fi fericita, iar, pe de alta parte, preferintele, cele fara de care te poti descurca in viata.

Discuta cu partenerul tau. Vorbiti despre ceea ce va doriti, despre ce anume este important pentru fiecare. Nu te astepta ca el sa ghiceasca ce iti doresti. S-ar putea ca nici tu sa nu ghicesti. Este esential sa discutati despre ceea ce conteaza pentru voi, ca si cuplu, atat la momentul actual, cat si mai tarziu.
Iar daca visele voastre sunt diferite...

S-ar putea ca "diferit" sa nu insemne, neaparat, si "incompatibil". Daca dorintele voastre se pot impleti, cumva, sau daca reusesc sa nu intre in conflict unele cu altele, merita sa incercati. Spre exemplu, daca amandoi va doriti copii, dar unul dintre voi calatoreste foarte mult, cu serviciul, se poate gasi o solutie, astfel incat sa va extindeti familia si ambii parteneri sa fie fericiti. Bineinteles, rezolvarea problemei depinde si de capacitatea celuilalt de a accepta singuratatea in perioadele in care partenerul este plecat si de a fi dispus sa astepte intoarcerea acestuia.

In general, in doi, fiecare este mai puternic decat ar fi pe cont propriu.
Insa, pentru aceasta, are adesea nevoie de sprijinul celuilalt. Si, daca scopurile nu coincid, s-ar putea ca notiunile "nevoi" si "probleme" sa difere destul de mult, in acceptiunea fiecaruia. Cum sa ii explici partenerului dornic de libertate si noi peisaje faptul ca tu ai nevoie ca el sa fie langa tine, acasa, cand, pentru el, singuratatea nu este absolut deloc o problema? Cum iti va explica el faptul ca nu poate sta linistit acasa, cand, pentru tine, este absolut firesc sa nu pleci intr-o noua calatorie la fiecare doua saptamani?
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali pe 1 Iun 2010, 00:43
    asteptari,diferite

    imi,plac,mult,art,d,nei rusti,,,

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod