Aveti asteptari diferite. Cum o scoateti la capat?

Cand aceste vise nu sunt aceleasi, dar nu vreti sa va despartiti, ramane de vazut in ce masura poate fiecare dintre voi sa isi asume riscuri. Cumva, aceste nevoi trebuie armonizate. Ideal ar fi sa ajungeti la un compromis, astfel incat nu doar unul dintre voi sa renunte la ceva. Revenind la exemplul anterior, solutia ar putea fi la indemana amandurora: partenerul tau poate incerca sa calatoreasca mai putin si, in acelasi timp, tu l-ai putea insoti din cand in cand - in acest fel, veti petrece mai mult timp impreuna. Cine stie, poate chiar iti va placea o iesire din peisaj.

"A incerca sa respectam dorintele celui de langa noi devine o sarcina relativ usoara atunci cand iubim, mai ales ca, fiind, la randul nostru, iubiti, si celalalt are tendinta de a face acelasi lucru pentru noi.
Problemele apar in momentul in care doar unul il vede pe celalalt, iar partenerul nu se vede decat pe el insusi."
, ne spune Lena Rusti, psihoterapeut.

Varianta in care numai unul dintre parteneri face compromisuri este mai riscanta. Daca el renunta la calatorii, eventual la serviciul care ii cere sa calatoreasca, pentru a fi langa tine, mai tarziu s-ar putea confrunta cu frustrari, deoarece nu si-a putut urma visul, nici macar in parte. Nu va fi fericit si, implicit, nici tu nu vei putea fi fericita langa o persoana mereu deprimata. Valabil si in cazul invers. Desi renuntarea ar putea parea o dovada de dragoste, pe termen lung, este posibil ca aceasta sa nu reprezinte cea mai buna decizie.
Astfel, apar reprosurile, certurile si, in final, se poate ajunge si la despartire.

Negociati. Gasiti solutiile care vi se potrivesc voua si numai voua. Nu exista doua cupluri la fel, deci nu va poate oferi nimeni "reteta magica". O puteti gasi doar voi, in functie de aspiratiile si firea fiecaruia, dar si a intregului pe care il formati impreuna.

Psihoterapeutul Lena Rusti explica: "Oricat de solid ar fi un cuplu, asta nu inseamna ca, in mod obligatoriu, fiecare partener trebuie sa isi piarda individualitatea si scopurile personale. Daca cei doi reusesc sa il vada pe celalalt si sa vina in intampinarea telurilor sale, atunci cuplul are la fel de multe sanse de supravietuire ca si unul care are aceleasi teluri.


De exemplu, daca lui ii place sa pescuiasca si ei sa citeasca, atunci pot merge la pescuit impreuna (ea respecta hobby-ul lui) si citeste in timp ce el pescuieste (el respecta hobby-ul ei). Daca el isi doreste o casa si ea sa calatoreasca, iar banii nu le permit sa le faca pe amandoua, atunci se gandesc la o modalitate de a avea o casa intr-un termen mai lung, astfel incat sa isi poata permite sa mai si calatoreasca, intre timp."


O relatie in care cei doi au vise si teluri diferite nu este neaparat usoara, dar nici imposibila. Cere foarte mult efort, dar poate fi frumoasa, daca fiecare se straduieste sa respecte nevoile partenerului, mentinand relatia de cuplu in armonie si echilibru.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • vali pe 1 Iun 2010, 00:43
    asteptari,diferite

    imi,plac,mult,art,d,nei rusti,,,

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod