8 idei preconcepute pe care le au barbatii despre noi

Ce le vine in minte barbatilor atunci cand se gandesc prima oara la ideea de feminitate? Sa fie oare picturile renascentiste, imaginea femeii-mama in rochie de epoca, poeziile lui Eminescu?...

Ce le vine in minte barbatilor atunci cand se gandesc prima oara la ideea de feminitate? Sa fie oare picturile renascentiste, imaginea femeii-mama in rochie de epoca, poeziile lui Eminescu, manechinele sexy sau femeia-gospodina? Fie ca se gandesc la un tip de femeie din cele enumerate mai sus, fie ca vor sa le faca o caracterizare generala, aleg probabil atributele: senzualitate, finete, seductie, fertilitate, gratie, sensibilitate... Chiar asa o fi?

Care cred barbatii ca sunt principalele noastre defecte? Descopera ce cred ei despre noi si, mai ales, ce idei au mostenit pe parcursul generatiilor.

1. Suntem romantice

Femeile sunt sensibile si sentimentale. Pentru a le cuceri, barbatii au nevoie de un buchet de flori si de cateva cuvinte pentru a compune o declaratie de dragoste siropoasa. Cel putin, asta cred ei, gandindu-se la basmele cu "Frumoasa din padurea adormita". Adevarul este ca ne place sa fim rasfatate, sa primim cadouri, sa ni se spuna ca suntem frumoase... In plus, avem mare nevoie de implicare si fidelitate; poate de aceea consideram ca partenerii nostri ne iubesc daca ne ofera cate un trandafir sau un mic cadou fara vreo ocazie speciala.

2. Nu avem simtul orientarii in spatiu

De ce cred ei asta? Pentru ca ai fost de cinci ori cu el la cel mai ieftin magazin alimentar din zona si sustii ca nu vrei sa mergi singura acolo pentru ca nu stii sa ajungi. Ar mai fi un motiv: cand vii de la serviciu spre casa mergi mereu pe acelasi drum, desi ai si alta varianta, mai scurta. El omite insa faptul ca varianta respectiva nu este neaparat la fel de sigura si ca jumatate din drum il parcurgi in compania celei mai simpatice colege.

3. Ne sta bine in sort de bucatarie

Cine nu si-ar dori o sotie care sa gateasca in fiecare zi? Probabil ca majoritatea barbatilor viseaza la asta. Din pacate, nu avem timp pentru a le satisface aceasta dorinta si ei o stiu, desi se prefac ca nu au aflat inca. Unii ne dau o mana de ajutor, altii prefera sa manance in oras din cand in cand. Aceasta idee preconceputa a barbatilor este o mostenire autentica de la inaintasii lor si, culmea, chiar si de la ale noastre. Nu degeaba se intereseaza soacra ta ce ai gatit azi!

4. Flirtam

Sunt destule domnisoare care ii fac ochi dulci, desi stiu ca este insurat. Au partial dreptate: destule femei sunt cochete, cheltuitoare, le place sa fie admirate si sa atraga atentia masculilor din anturaj. Daca esti blonda, este cu atat mai rau. Totusi, barbatii exagereaza atunci cand afirma ca nu suntem preocupate de lucruri serioase si preferam sa ne cumparam doua perechi de pantofi in loc sa achizitionam ultimul gadget.

5. Nu conducem bine

Cum ar putea fi altfel, cand nu avem loc la volan de ei sau de sfaturile lor? Poate ca nu avem la fel de multa experienta la volan. Este si normal, noi nu am primit cadou la majorat cheile de la masina noua a familiei! In plus, nu ne pasioneaza detaliile tehnice, caii putere si nici roata de rezerva.

6. Suntem mamoase

"Puisorul meu", "baietel"... iata un limbaj pe care barbatii nu il inteleg. Adevarul este ca femeile sunt cele care poarta fatul in pantece, il ingrijesc cel mai mult cat este mic si nimeni nu poate nega asta. Mai apoi, ele se despart cu greu de copii si nu pot merge nicaieri fara ei. Cand cresc si isi intemeiaza propria familie, mamele incearca un sentiment de inutilitate.

7. Nu stim sa ne stapanim emotiile

Barbatii si femeile sunt clasificati ca sexul puternic si sexul slab. Asa a fost mereu si, uneori, acest lucru este in avantajul nostru. Este suficient sa revezi filmul "Titanic" ca sa te convingi. Intr-adevar, femeile si barbatii nu au aceeasi capacitate fizica si emotionala. Totusi, cand lacrimam la auzul unei vesti foarte rele, este pentru ca suntem mai sensibile si nu pentru ca ne propunem sa ne stapanim emotiile si nu reusim.  

8. Suntem cicalitoare

Cum am putea fi altfel, cand vedem cum isi arunca oriunde, cu neglijenta, camasile si costumele carora noi le-am dedicat ore calcandu-le? Cum sa nu ne suparam cand da o avere pe ultimul model de telefon mobil si a stabilit un buget lunar pentru DVD-urile cu jocuri? In plus, avem o mie de alte motive pentru care suntem nevoite sa ne repetam, desi, domnilor, nu ne face deloc placere sa spunem acelasi lucru de zece ori. Totul ar fi mult mai simplu daca ne-am face auzite din prima - si i-am convinge de faptul ca vasele se spala zilnic.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 5 Iun 2008, 18:47
    buna

    Sunt tanara si vreau sa va zic ca femeia de azi sau moderna cum vreti voi sa-i spuneti nu va mai fi cea care va sta ore in sir la cratita.deci barbati fiti atenti ca ne-am desteptat suntem independente,pline de viata,destepte s.a.deci femeai conduce.(fara suparare)

    1
    0

  • Tatiana pe 17 Mai 2008, 10:40
    Adevar

    Toti preluam un model de mici de la parinti,in felul acesta suntem invatati ca:baietii nu trebuie sa -si exteriorizeze emotiile,lucru la bucatarie este pentru fete s.a,deci aceste modele sunt preluate de mici si dezvoltate la maturitate,de aici reese ca ar fi bine sa se modifice anumite aspecte ale educatiei.

    1
    0

  • Celia pe 6 Mai 2008, 11:38
    clisee

    Si eu nu inteleg de ce ar fi aceste lucruri rele. Si voi barbatii aveti o gramada de defecte pe care noi femeile le acceptam fiindca asa e normal. Iar daca cineva crede ca toate femeile sunt mamoase si sentimentale ar trebui sa o cunoasca pe mama fostului meu prieten care era mai rau ca un general de armata. Nici macar un zambet nu puteai scoate de la ea ce sa mai vb si de mamosenii. Avea trei baieti plus sotul (care lucrau toti in SPP) si nici unul nu sufla in front in fata ei. Este un gen de femeie pe care o doresc tuturor barbatilor ce se plang se tandreturile si sentimentalismele femeii.

    1
    0

  • cineva pe 2 Mai 2008, 15:02
    robert

    Esti teribil. Cred ca poti citi usor femeile. Ai dreptate. Oricum te-ai exprimat asa frumos niste adevaruri. In concluzie: cred ca stii sa te faci iubit.

    1
    0

  • Robert pe 16 Mar 2008, 12:33
    Replica

    Dragele mele si nu e adevar in tot ceea ce credem noi despre domniile voastre? Punctele 1.3.6.7 cred ca sunt adevaruri general valabile pentru dame. Dar vorba proverbului "Sa nu generalizam"...Oricum noi va iubim si va apreciem pentru ceea ce sunteti si viata noastra nu prea ar avea sens fara voi. Asa cum sunteti "imperfecte" din punctul de vedere a marii majoritati de barbati (de parca noi am fi mai straluciti), reusiti sa aduci o raza in viata noastra fie si intr-o zi lipsita de stralucire cum e cea de azi spre exemplu. Sa fiti iubite ca aveti multe de oferit. Cu deosebita consideratie al dumneavoastra, Robert

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod